Last news in Fakti

7 Август, 2019 19:29 1 175 2

Управляваща партия в Италия ще връща 49 млн. евро

  • италия-
  • партия-
  • матео салвини

Решението беше потвърдено от съда

Управляваща партия в Италия ще връща 49 млн. евро - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Италианският касационен съд потвърди решението за конфискуването на 49 млн. евро от бюджета на партия „Лига“, съобщи ANSA.

В момента партията е част от управляващата коалиция в Италия. Тя получи и най-голяма подкрепа на европейските избори.

Решението за конфискация на сумата беше обявено от Апелативния съд през миналата година. То е взето, заради злоупотреби на бивши представители на партията.

Смята се, че нейният бивш председател Умберто Боси е използвал за лични цели 49 млн. евро, които са били възстановени от държавата като предизборни разноски на партията.

Самият Боси е заподозрян и за закупуване на фалшива диплома от Албания. В момента в сметките на „Лига“ има само 3 млн. евро.

От партията са се съгласили да възстановят сумата. Това обаче ще стане с разсрочено плащане за дълъг период от време.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    0 0 Отговор
    "Топлата вода" е открита от римляните - "разсроченото плащане" обаче от евреите..? Някъде в тази симбиоза между желание за блага в "аванс" и задължения с възможност за погасяване в бъдеще е формулата на съвременната политика и реална власт..!
  • 2 Гостилничаря

    0 0 Отговор
    А нещо за процесите съпътстващи реалния ход на времето, инфлация например!? Връщане на сума за дълъг период от време без лихви в случая си е откровена загуба за хазната им!
Новини по държави: