Last news in Fakti

8 Август, 2019 10:44 1 192 0

Бивш президент избегна затвора

  • бразилия-
  • президент-
  • лула да силва

Отмениха решението за преместване на Луис да Силва в затвор

Бивш президент избегна затвора - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Върховният съд на Бразилия спря изпълнението на съдебна заповед за прехвърляне на бившия президент Луиз Инасио Лула да Силва от полицейски участък в затвор, съобщи РИА Новости.

Бившият президент беше осъден на 9 години и 10 месеца затвор. Прокуратурата е повдигнала обвинения за корупция и възможно пране на пари срещу него.

По-рано съдия реши политикът да бъде преместен в затвора. Той излежава присъдата си в полицейското управление в Куритриба.

Върховният съд отмени решението. Привърженици на Да Силва се обявиха срещу решението на съдията. Част от тях се бяха събрали пред сградата на полицейското управление и имаше опасения за възможни сблъсъци.

По-рано имаше решение за преместването на Да Силва в един от най-строго охраняваните затвори в страната. Работническата партия, която той оглавяваше, веднага се обяви срещу решението, което за сега е отменено.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: