Last news in Fakti

8 Август, 2019 13:15 7 944 5

Във Великобритания се готви преврат

  • великобритания-
  • преврат-
  • джереми корбин

Лейбъристите може и да успеят да получат властта

Във Великобритания се готви преврат - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Лидерът на лейбъристите във Великобритания Джереми Корбин ще хване такси, за да отиде при кралицата и да ѝ заяви, че ако Борис Джонсън загуби вот на недоверие, той ще поеме властта. Това заяви британският министър на финансите Джон Макдонъл, цитиран от London Evening Standard.

Според него опозицията се готви да свали премиера и да блокира излизането на страната от ЕС без многопартийна подкрепа. Към момента Джонсън разполага с мнозинство в парламента от само един глас.

Ако то бъде загубено, лейбъристите ще поискат да получат премиерския пост от кралицата.

В момента консерваторите все още държат мнозинството. Лидерът на Шотландската национална партия Никола Стърджън обаче намекна за възможен прогресивен съюз. Такъв би изместил консерваторите от управлението.

Стърджън настоява за влизането на СНП в евентуална коалиця, което на този етап се отхвърля от лейбъристите. Шотландците са известни като твърди привърженици на членството в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    27 0 Отговор
    "Джереми Корбин ще хване такси" - Не знам тук в БГ коя подлога ще хвани такси? хахаха :D

    Коментиран от #2

  • 2 Отговор

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Как коя подлога - Нинова ще хване такси като нищо.

    Коментиран от #4

  • 3 Ввв

    23 7 Отговор
    Чао,чао Борисчо,русо грозно пуделче :)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Знам ама баш🙄

    21 1 Отговор
    Ми нормално е. Не вярвах ама май все още има останали хора с некъв мозък у Албиона. Тия консерватори се държат като обсебени от извънземни
Новини по държави: