Last news in Fakti

9 Август, 2019 07:20 1 269 1

Салвини поиска предсрочни избори в Италия

  • италия-
  • правителство-
  • матео салвини

Той смята, че управляващите нямат мнозинство

Салвини поиска предсрочни избори в Италия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Италианският вицепремиер Матео Салвини призова за предсрочни избори в Италия, съобщи ANSA.

Салвини е вицепремиер и лидер на партия „Лига“. Неговата партия спечели най-голяма подкрепа на европейските избори. Тя е и основен коалиционен партньор на управляващите от „Пет звезди“. Салвини вече е разговарял с премиера Джузепе Конте за предложението си.

„Трябва да отидем в парламента и да обявим, че нямаме мнозинство. След това ще се обърнем към избирателите“, заяви Салвини.

Конте и Салвини имаха среща с президента Серджио Матарела, на която се опитаха да разрешат въпросите между коалиционните партньори. В момента партията на Салвини е най-популярната в Италия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 true

    0 0 Отговор
    Пудела на Путин
Новини по държави: