Last news in Fakti

9 Август, 2019 15:27 4 709 39

Русия: Япония показа агресия срещу нас

  • русия-
  • карта-
  • япония

Недоволство, заради олимпийска карта

Русия: Япония показа агресия срещу нас - 1
Снимка: Shutterstock

Япония демонстрира картографска агресия срещу Русия. Това заяви руският сенатор Олег Морзов, цитиран от Sputnik.

По-рано Япония публикува карта на обиколката на олимпийския факел за предстоящата Олимпиада в Токио. В нея Курилските острови бяха представени като част от японската територия.

„Според мен Русия трябва да излезе с официална позиция по този въпрос. Това е картографска агресия. Ние трябва да поискаме обяснение и да попитаме Япония, дали може да промени картата. Не мисля, че това съответства на олимпийския дух и МОК също трябва да вземе позиция“, заяви Морзов.

Русия и Япония все още не могат да постигнат споразумение относно териториалния си спор за островите. През последните години японският премиер Шинзо Абе и руският президент Владимир Путин на няколко пъти водиха разговори за споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    45 25 Отговор
    В япония изглежда обичат светлината на хиляди Слънца на веднъж!

    Коментиран от #37

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Русороб

    14 33 Отговор
    Как са им го боднали на курилите, ще ореват света матрьошките

    Коментиран от #10, #12

  • 5 Бесен Язовец

    27 20 Отговор
    Много им се иска на джапанките Курилите да са техни за да се катерят там по дърветата.
  • 6 Бесен Язовец

    30 25 Отговор
    Диво азиатско племе са японците. Гледат кучета и котки в буркани, осакатявст дървета и ги правят минятюрни, певокояди, ядът делфини и китове и сурова риба, едно време са си разпорвали сами търбусите за да огаждат на господарите си, жените ходят с малки обувки за да им ставст малки стъпалата, дебелите са на почит!

    Коментиран от #8, #28

  • 7 Само питам

    16 31 Отговор
    Евразийските примати сега се репчат на японците ама на китайците не смеят да обелят и дума. На китайските карти над 1 500 000 квадратни километра от руският Далечен Изток са представени като изконно китайски земи временно окупирани от руснаците!

    Коментиран от #9, #35

  • 8 Истината

    27 32 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Пишеш, че " Диво азиатско племе са японците". Това диво азиатско племе прави Хонда, Мицубиши, Инфинити, Субару, Нисан, Мазда, Сузуки, Тойота, Сони, Панасоник, Дайкин, Хитачи и още десетки други световноизвестни марки. А какво прави мръсната руска кочина, ушанке?

    Коментиран от #11, #13, #14, #24

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 123

    22 10 Отговор

    До коментар #4 от "Русороб":

    Боднали са им го руснаците преди 70.... и години що самурайте не се върнат на Курилите май са им завряли мечовете където и слънце не изгрява

    Коментиран от #38

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бесен Язовец

    8 9 Отговор

    До коментар #8 от "Истината":

    Правят да, обаче и правят онези другите мерзости също!

    Коментиран от #16

  • 15 Истината

    21 16 Отговор

    До коментар #13 от "осведомен":

    За руски боклук съм чувал много по често, за японски не съм!

    Коментиран от #19, #20

  • 16 Истината

    18 23 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен Язовец":

    Руснаците правят най-големите мерзости по целият свят, бе ушанко, къде слагаш при тях и японците?

    Коментиран от #22

  • 17 Руснак

    10 15 Отговор
    Маймуни внимавайте да не стане кат Крим.
  • 18 Барчо

    15 9 Отговор
    Това искане трябваше да го представят на Загроби и Елфи. Те щяха да и дадът не само Курилските острови, но и още много руска територия, но уви .... закъсняли са. Доколкото знаем още нямат подписано примирие от Втората световна война. Джапанките искат да поставят магарето пред каруцата. А и руснаците няма да допуснат там да се дрънкат американски оръжия и бази. Така че е свирено.
  • 19 осведомен

    12 4 Отговор

    До коментар #15 от "Истината":

    Малък трол си не си бил роден още
  • 20 Барчо

    16 9 Отговор

    До коментар #15 от "Истината":

    Ако си бил в Китай, щеше да чуваш за японските боклуци 24 часа в денонощието. Японците там са безчинствали бая време.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Може би руснаците

    4 6 Отговор
    са рязали живи хора?
  • 24 Авто спеца

    6 8 Отговор

    До коментар #8 от "Истината":

    Всички пласмасатарници ги изброи на куп! И Инфинити е Мазда не ги дели!

    Коментиран от #25

  • 25 караибрахим

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "Авто спеца":

    инфинити е нисан.мзда е акура
  • 26 хахах

    13 16 Отговор
    Къде е Япония в 22 век, къде е русия в калта на 19 век.
  • 27 goni

    13 8 Отговор
    Абе, руснаците биха им върнали островите, ама няма да го направят, защото първата работа на САЩ е да разположат ракети там. Не се заблуждавайте. Япония е протекторат на САЩ. Не смеят и да пръднат, ако не им разреши!:)
  • 28 Госあ

    11 17 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    😁 ти и в тайгата не си ходил даже, да видиш любимите ти мужици дето спят в дупки в земята като къртици 🤣🤣🤣 ама много знаеш. Къде ги бутате тия рушняци в А група изобщо ? Питам ? Най добре е изобщо да не ги пускат в Токио. И без това са персона нон грата в целия цивилизован свят.

    Коментиран от #33

  • 29 гост

    4 7 Отговор
    А междувременно дружката на Путя султана след претенциите за Крим , реши да му удари още един изотзад , хахахха !!!!
    Лондон- ICIS – Турският оператор на газопреносната мрежа BOTAS и Българският Булгартрансгаз са готови да подпишат споразумение за взаимно свързване за трансграничен капацитет, което би могло да позволи на Турция да продаде газ преди износа на руски газ по Турски поток в България, съобщиха три източници, близки до темата.
    Споразумението ще обхване съществуващата трансгранична точка, която понастоящем се използва от Турция за отвеждане, продажба на 14 милиарда кубически метра (bcm) / година газ от Русия по Трансбалканския газопровод. Русия, която е в процес на завършване на Турски поток и възнамерява да изнася газ в Централна Европа през Турция и България, трябва да изгради нова изходна точка, която да се свърже с българската преносна мрежа, казаха източниците.
    „Руската изходна точка за Турски поток2 ще бъде на около 20 км източно от сегашната трансгранична точка Странджа-Малкоклар“, каза един от трите източника. Не е известно дали споразумението за взаимосвързаност на Турция с България ще включва достъп на трети страни и какъв капацитет ще има изходната точка. Също така не е ясно, дали BOTAS би могъл да въведе физически обратни/реверсивни потоци или просто ще използва заместване, т.н. backhaul.
    Съществуващият транс-граничен пункт Странджа-Малкочлар е източната крайна точка на Транс-балканския газопровод, който транзитира руски газ к
  • 30 гост

    1 2 Отговор
    Съществуващият транс-граничен пункт Странджа-Малкочлар е източната крайна точка на Транс-балканския газопровод, който транзитира руски газ към Турция и Гърция през Република Молдова, Румъния и България.

    Максималното ежедневно изпращане през границата вече може да достигне до 51,4 милиона кубически метра (mcm), но досега потоци е имало само в посока север-юг.

    Източниците твърдят, че Турция може да изнася газ във физически реверсивни потоци заради модернизацията на българската система.

    Миналата година се очакваше българският газов мрежов оператор Булгартрансгаз да завърши 20-километрово съоръжение при Лозенец в близост до Бургас на Черно море, което да позволи годишният капацитет на газопровода да нарасне от 14bcm на 15,7bcm.
    Сега турското правителство има желание да отвори границите си и да започне да изнася природен газ по три направления.

    - Първо, Турция разшири капацитета си за внос на втечнен природен газ, който сега възлиза на близо 40 млрд. куб. м, или почти 90% от годишното търсене. Капацитетът на управлявания от BOTAS Мармара терминал, който се намира най-близо до българската граница, е разширен през 2017 г. от 22mcm / ден на 37mcm /ден. - Второ, чрез отваряне на границите и разрешаване на износа на излишния обем, турските компании, включително BOTAS, биха могли да намалят задълженията си по клаузата „вземи-или-плати“. Това ще зависи от приемането на съответните регламенти за спот експорт по тръбопроводи и договарянето за пр
  • 31 Д'мин

    3 0 Отговор
    Акура е подразделение на Хонда.
  • 32 гост

    3 1 Отговор
    Това ще зависи от приемането на съответните регламенти за спот експорт по тръбопроводи и договарянето за премахване на клаузите за местоназначение в дългосрочните им договори с традиционни доставчици като Русия. - Трето, износът на газ е част от по-широката визия на Турция, страната да се превърне в регионален газов хъб, въпреки че правителствата през последните две десетилетия никога не са формулирали детайлите на тази визия.

    По-рано през юли имаше съобщения, че Турция ще подпише споразумение за взаимно свързване със съседна Гърция за достъп на трети страни по съществуващия интерконектор.
    Междувременно руският изходен пункт от Турция към България тепърва ще бъде завършен. Русия е в процес на въвеждане в експлоатация на Турски поток 1 и 2, които ще имат годишен капацитет от 15,75bcm всеки. Русия възнамерява да отклони обемите, които понастоящем се изнасят през ТрансБалканската линия за Турция към Турски поток 1, след като договорът за транзит с Украйна изтече в края на тази година.

    Турски поток 2 има за цел да достави газ в централна Европа през България и Сърбия. Очаква се тръбопроводът да се присъедини към българската система през точката на свързване в съседство със съществуващата точка Странджа-Малкоклар, според източниците.

    Русия настоява датата на въвеждане в експлоатация на Турски поток 2 да е 1 януари 2020 г., но пазарните източници в Турция и България твърдят, че ключовите части от инфраструктурата в Турция и България тепърва
  • 33 Хи их хи

    6 4 Отговор

    До коментар #28 от "Госあ":

    Който се е мушил по дупките в тайгата и си е бъркал по дупките с мужиците, как ги знае и разбира тези работи!

    Коментиран от #34

  • 34 Госあ

    3 6 Отговор

    До коментар #33 от "Хи их хи":

    Никакво желание нямам да ходя в тайгата,но като толкова ги обичате мужиците е редно да се запознаете с техният бит и култура. Виж, т'ва за бъркането по дупките като част от културата им от теб го чувам, явно ти си запознатият 😆

    Коментиран от #36

  • 35 ГОШО

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Само питам":

    Бреии а Австралия не са ли я включили ,че нещо по им е на ачик
  • 36 Хи хи

    5 4 Отговор

    До коментар #34 от "Госあ":

    Иди ве там е хорошо Като се върнеш ако успееш друго ще пишеш
  • 37 Гост

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    Хахаха,руската кочина квичи на умрело,що бе с техни камъни по тяхната глава,нали си взеха Крим,стига толкова :)
  • 38 Иван Шишман-НАТО вън 🇧🇬🇷🇺

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Тихо да не чуят македонците.
  • 39 помощ от публиката

    0 0 Отговор
    Тя тази поне е лесна. Ама драснете си и вие една хубава карта, какво чакате?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания