Last news in Fakti

9 Август, 2019 16:40 1 026 4

Седящ протест в Хонконг

  • хонг конг-
  • протест-
  • летище

Протестна акция на летището

Седящ протест в Хонконг - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Протестиращи започнаха тридневна седяща стачка в Хонконг, съобщи France 24.

Стотици се включва в акцията. Тя се провежда на летището. Целта е чуждестранните граждани да бъдат направени съпричастни към каузата на протестиращите. Протестът ще продължи в събота и неделя.

Протестиращите са приготвили плакатни на китайски и английски. Те искат протестът да бъде отразен и извън пределите на Хонконг.

Демонстрациите продължават вече близо 10 седмици. Те започнаха след решението за закон за депортацията на затворници в Китай.

Решението беше замразено, но недоволните искат то да бъде напълно отменено. Водещите политически фигури в страната твърдят, че вече са изпълнили желанията на протестиращите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    1 2 Отговор
    Днес Хонконг, утре Москва.
  • 2 дааа

    1 2 Отговор
    Те и танковете ще поседнат върху тях.
  • 3 Дориан

    1 2 Отговор
    Груба проява на сепаратизъм
  • 4 Дядо Вангел

    2 0 Отговор
    Хонг Конг не е преживял терорът на културната революция, клането на Тянънмън и репресиите срещу Фалун Дафа практикуващи и уйгури. Хората там са по смели и свободомислещи. Пожелавам им успех!