Last news in Fakti

10 Август, 2019 21:29 2 219 6

Италия няма да излиза от еврозоната

  • италия-
  • еврозона-
  • матео салвини

Матео Салвини заяви, че страната остава в Европа

Италия няма да излиза от еврозоната - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Италия няма планове да излиза от еврозоната. Това заяви италианският вицепремиер Матео Салвини, цитиран от ANSA.

Според местни медии Салвини все още настоява за предоговаряне на бюджета с Европа. В противен случай той е заявил, че е готов да изтегли страната от единната валута.

„Идеята да напуснем Европа и да оставим еврото никога не е била в ход. Това са фантазии на различни вестници. Оставям ги на техните страници. Трябва да говорим за реални теми“, заяви Салвини.

Лидерът на „Лига“ вече поиска предсрочни избори. Той заяви, че сегашното италианско правителство няма мнозинство.

Салвини настоява за повече социални разходи. Неговата партия вече спечели европейския вот.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    6 15 Отговор
    Тоя що не си направи велосипедната обиколка на Сибир, а само мъти водата на Италия?!
  • 2 Хxxxa

    0 10 Отговор
    Даже и да напусне еврозоната ,няма да е срив за Италия!Имат икономика която в пъти превъзхожда руската,примерно!Проблемът е там че къде са стъпили националисти на власт ,държавата се руши и разпада!У нас това вече се случи,макар някои да не го осъзнават!Отразената ограда по границата е фарс за която време ще дойде да плащаме!А за сделката със самолетите също ,ама няма да плащаме с пари,а с един рефрен от една песен:Пари няма ,действайте!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 onq s konq

    4 1 Отговор
    Отива Репортер при Астроном и го пита:"Ще падне ли Луната на Земята"?"Ами няма такива изгледи-поне аз не съм чул такава теория"!"Благодаря,това е наистина добра новина"!-казва репортерът.Е тая Статия е написана В СЪЩИЯ СТИЛ:)
  • 5 Borislav Popov

    5 4 Отговор
    Рублерастите негодуват, те вече почти бяха изкарали Италия от ЕС и я бяха вкарали в БРИКС ли беше, МИКС ли беше, че забравих как се казваше.
  • 6 Наблюдател

    0 1 Отговор
    Лош ден за всички почитатели на Путин и Мадуро.
Новини по държави: