Last news in Fakti

12 Август, 2019 23:02 8 441 40

Су-35 ще е отличен избор за Турция

  • турция-
  • су-35-
  • русия

Руски експерт анализира възможностите за споразумение

Су-35 ще е отличен избор за Турция - 1
Снимка: Shutterstock

Напълно реално е Турция да закупи голям брой руски изтребители Су-35. Това заяви директорът на руския център за анализ на световната търговия с оръжие Игор Коротченко, цитиран от РИА Новости.

В Турция вече излезе новината, че страната проучва руските изтребители. Тя може да ги купи като алтернатива на американските F-35.

“Това е съвсем възможно споразумение. Турция може да купи няколко десетки самолета, като точният брой ще се уточнява тепърва.

Възможна е сделка като тази за С-400. Тоест част от изтребителите да бъдат платени с руски заеми.

Това определено ще предизвика недоволството на САЩ, но положителния опит със С-400 ще помогне на Турция да не се поддава на натиск.

Това е отличен самолет, който ще повиши военния потенциал на Турция“, заяви Короточенко.

Той заяви, че Су-35 притежава всички възможности на изтребител от пето поколение. В момента Турция проучва предложението, направено от Русия.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    106 24 Отговор
    НАЙ ДОБРИЯ ИЗБОР ЗА САМОЛЕТ В МОМЕНТА НА СВТОВНАТА СЦЕНА ЗА ВВС! Супер маневрен и супер въоръжен и супер бърз!

    Коментиран от #29, #33

  • 2 Guest

    94 12 Отговор
    Агата е играч от световна класа
  • 3 Коментар📝

    118 12 Отговор
    Всяка Държава си ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСА САМО БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВНИЦИ ПРЕДАВАТ СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД ЗА СМЕТКА НА ПАРИ И ИМОТИ
  • 4 Фахрадин

    63 13 Отговор
    Ашколсум Су35!!!!!

    Коментиран от #7

  • 5 ТтТ

    21 52 Отговор
    Блажени сЪ вярващите! Пардон,комунистите не сЪ вярващи! Он вярва само на Русия!

    Коментиран от #8

  • 6 Киро

    16 71 Отговор
    Народа гладен те самолети копуват.Имало и по прости от българските политици.

    Коментиран от #12, #35

  • 7 ТтТ

    15 39 Отговор

    До коментар #4 от "Фахрадин":

    ЧоК будала си чоджум!

    Коментиран от #10

  • 8 Yarak

    70 5 Отговор

    До коментар #5 от "ТтТ":

    И за С400 бяха блажени вярващите
  • 9 Ernesto Guevara

    15 41 Отговор
    С нашите кенеФ-ки ще ги сваляме тия сУшанки като зрели круши
  • 10 Фахрадин

    30 3 Отговор

    До коментар #7 от "ТтТ":

    Сус кюпек!
  • 11 Кой68

    57 4 Отговор
    Тук янките подведени от свойта самоувереност отново ще гризнат дървото.
  • 12 Урк

    50 5 Отговор

    До коментар #6 от "Киро":

    Копуват българите f 16 защото нямат пари и защото го заставят, а турчина купува су- 35. Правиш ли разлика как българина копува, и как турчина купува

    Коментиран от #13, #16

  • 13 Крикс

    32 2 Отговор

    До коментар #12 от "Урк":

    Заставят тези с офшорките иначе са аут ние ще плащаме че някой е крал последните 10 години!
  • 14 Монгола

    39 9 Отговор
    Тук разбирачите само да си знаят руските бойни самолети са с 2 броя двигатели като този на снимката защото ако единия откаже или бъде поразен с другия може да се върне. Я сега съпоставете с американските,, Ф "коитонса само с един който ако замине са парашутисти пилотите. И Су 57 и МиГ 29 са с 2 броя!
  • 15 Borislav Popov

    23 5 Отговор
    Аз не разбирам от самолети, но разбирам от големи к*рове. Затова си хванах 2ма негри с по 30 см, да ме порят и вече няма нужда да ходя в махалата.

    Коментиран от #22

  • 16 ии бреее

    47 3 Отговор

    До коментар #12 от "Урк":

    тези турци са много глупави що не питат колегите от форума какво да си купят

    Коментиран от #21

  • 17 среднощен

    12 34 Отговор
    Да не стане само така, че "утре" "руски ракети" да свалят руски самолети или "руски" самолети да стрелят по руски градове и войници..!? Разбирате ме какво искам да кажа...?

    Коментиран от #30

  • 18 И НА КРАЯ

    31 3 Отговор
    И НА КРАЯ ТУРЦИЯ СЕ ОЧЕРТАВА КАТО ОТЛИЧЕН ЧЛЕН НА НАТО . . . . .
  • 19 Барчо

    35 4 Отговор
    Дистанцирането на Турция от Америка и НАТО става все по-реално и постижимо. Ако някой преди двайсетина години само да беше намекнал за такава възможност, щяха да го обявят за луд. И всичко тръгна от Обора. Да си начешат егото да свалят руски самолет, та да се разчуе. Това е разликата от политика и неграмотника, дето се смята за политик.

    Коментиран от #20

  • 20 това със свалянето

    26 4 Отговор

    До коментар #19 от "Барчо":

    остана не много изяснено,после следваше превратът в коъто точно таки ва пилоти с Ф16 се опитаха да убият Ердоган,ама той пръв ги прати при шейтана!

    Коментиран от #28

  • 21 Коментар📝

    17 3 Отговор

    До коментар #16 от "ии бреее":

    Дасега ПРЕВЕЖДАХ ОТ ЕДИН САЙТ ЗА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ НА СУ35 ЗАЩОТО И АЗ КАТО КИТАЙЦИТЕ МНОГО ВЯРА НА УИКИПЕДИЯ НЯМАМ ТА МНОГО ДОБРИ ДАННИ КАКВО Е БОЕН РАДИУС А ТОЗИ
    САМОЛЕТ ИМА 3600КМ. ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ДЪРЖИ НА МАХ.ТЯГА ЗА ИЗПЛЪЗВАНЕ ИЛИ АТАКУВАНЕ НА ЦЕЛИ ТОЕСТ НА МАХ ФОРСАЖ. ИМА ВНУШИТЕЛНА СКОРОПОДЕМНОСТ ОТ 280М.СЕК. И КАТО ВКЛЮЧИМ ВЕКТОРНАТА ТЯГА И ОГРОМНИЯТ РАДАР КОЙТО Е КАТО АУАКС И Р77 И Р27 ИМА И ДОСТА МОЩЕН ЗАГЛУШИТЕЛ за ДРЛОУ и Може да води Радиоелектронна Борба КАКТО ЗА НАЗЕМНИ РАДАРИ ТАКА И ЗА САМОЛЕТИ За Въздушно Управление и Предупреждение И МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ЧЕ ИМА ПРЕВЙЗХОДСТВО В ВЪЗДУХА.НО ВИНАГИ ИМА НО ТОВА АКО Е НА dogfighting и Самостоятелна Бойна Единица е Съотношение 1 към 1.7 с F 16 block 50/52 но това не е ранга на СУто Той е за F15 Eagle и F22 ОТ ТЯХНАТА КАТЕГОРИЯ НО ПРИ НАТО ИМА МНОГО ДОБРА ЛОГИСТИКА КАКТО СА ВКЛЮЧЕНИ ВОЕННИ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ САТЕЛИТИ С ЛОКАЦИОННИ РАДАРИ КОРАБИ ЗАГЛУШИТЕЛИ и ВЕЧЕ РАЗАЗНАВАТЕЛНИ БЕЗПИЛОТНИ ДРОНОВЕ ТА САМОЛЕТА Е МНОГО ДОБЪР МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ЗА АВСТРАЛИЙСКАТА СДЕЛКА С F 35A И СУ 35М ПРИ СИМУЛАЦИЯ.ГОРЕ ДОЛУ С ТОВА СЕ ЗАПОЗНАХ НЕ МОГА ДА КАЖА КОЙ Е ПО ПО НАЙ НО САМОЛЕТА СИ ГО БИВА.

    Коментиран от #23, #31

  • 22 Пинки

    13 4 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Битка, направо кандидатствах за порно филми. Ще се маскирал като буля и ще те радват не двама, а 36 дни по трима негри, че и ще ти плащат.... А СУ35 си го бива. Кой е по-добър самолет с Ф22 е трудно да се каже, но Ауто не отстъпва по нищо и е по-евтин. Трябва някой опитен ас пилот да ги тества всичките и с еднакви маньоври с всеки, за да прецени летенето им. А въоръженията могат да коментират само практици експерти, тествали реално това. Си, Миг са хубави самолетостроенето. Турците ще спечелят от такъв самолет. Нашите ще видим след 4 г. какво ще кажат пилотите?
  • 23 3600 км.

    8 13 Отговор

    До коментар #21 от "Коментар📝":

    Голяма работа, ф-16 блок 70 има 4200 км.
  • 24 Коментар📝

    14 6 Отговор
    Еми ТЕ ТЕХНИЧЕСКИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ ОЩЕ ГИ НЯМА ЗА NEW F16 НО ТИ ЩОМ ТАКА КАЗВАШ.
  • 25 onq s konq

    14 14 Отговор
    Не съм военен авиоспециалист и не знам на какви условия трябва да отговаря даден самолет за да покрие нормите за 5-то ПОКОЛЕНИЕ,но според ПОСЛЕДНИ АНАЛИЗИ на РУСКИ военни анализатори Русия спешно се нуждае от такъв вид самолети.Изтъква се,че ЕДИНСТВЕНО СУ-57 е с такива качества,но за жалост налице са само няколко ЕДИНИЧНИ БРОЙКИ,като реалното му производство с цел оборудване на Руската Авиация е в доста далечно бъдеще.В момента тия СУ-57 стават за изпитание на Полигон и демонстративни полети,НО НЕ И ЗА ВОДЕНЕ НА ВОЙНА.Така че думите на директора Коротченко че СУ-35 имат всички качества на самолет от 5-то поколение са ПРОСТО ЛЪЖА.
  • 26 Рамазан Кадиров

    3 14 Отговор
    Ние мисюлманите сме си другарчета, малкия Фараон, като фърли топа аз ще го наследя, милиционер Гундяев го правя и ходжа хем патриарх хем имам екстра един хубав тюрлюгьовеч и новия герб ще е петолъчка с полумесец на зелен фон стъпила върху сърп и чук. Ний ще шиеме чалмите рускините ще раждат Мюмюнчета, ех какъв живот ще падне, машалах.
  • 27 Alex2

    7 18 Отговор
    Не разбрахте ли че руските джуджета са най високи в света и руската подводница Курск е най модерната ?
  • 28 Барчо

    9 2 Отговор

    До коментар #20 от "това със свалянето":

    И тук пак се проявява в пълна сила максимата: "Човекът е човек, когато е човек на голям човек". Оти ако не беше еди кой си, дето целокупнио Запад ненавижда, щеше още тогава да си е заминал. Онзи ден Зеленио украинец беше при Ердо и пак се жалваше за прословутите моряци. Бил си сложил някаква гривна на дясната ръка и се бил заклел да я махне чак когато той ги освободи. Ердо му отговори, че ако продължава същата политика няма да му стигнат и двете ръце за гривни. Умрях от смях. Зеления се правеше на незасегнат, но всички видяха че го направиха на салата.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Обективно

    11 4 Отговор

    До коментар #17 от "среднощен":

    Това няма как да стане , щото много бързо Истанбул може да се преименува Санкт Путинбург. А агата е хитър , и ще крепне и расте под крилото на Русия , Китай , ползвайки техните пазари , суровини , и национална сигурност. И дори биха му простили дребни забежки в съседните му територии. До 10-тина години Турция ще се превърне във военно страшилище , а след това , само Алах знае.

    Коментиран от #32

  • 31 Ясновидец

    8 1 Отговор

    До коментар #21 от "Коментар📝":

    Това е точно така . Самолет на велика сила , не би излетял от пистата , ако не му се осигури , споменатата от теб логистика. Сам по себеси , един самолет , или група самолети са безсилни срещу този единен военен комплекс , включващ системи за ранно предупреждение , космос , въздух, вода , земя. Принципно , далекобойните и бързи ракети , объркват много планове , и за това хитрия ага , побърза първо да си осигури тези ракети , а след това изтребителите.
  • 32 среднощен

    3 4 Отговор

    До коментар #30 от "Обективно":

    Времето ще покаже...? Истината е, че Великите сили не си "отглеждат силни и независими партньори" за да имат проблеми, а за да решават свои проблеми..? Когато държава, която издига вярата като своя "имперска доктрина", започне да "партнира" с доскорошен "верови враг"... - най-малкото "обърква" своите едноверни доскорошни съюзници..? Ако ме разбирате..? Има "принципи и морални закони", които не е добре да нарушаваме..! Но Бог Е Велик и Той знае всичко - да Му се доверим..!!
  • 33 Guest

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    В съвременната война (а и не само) единствената правилна дума за характеристика е ЕФЕКТИВНОСТ! Определения от типа най това, най онова останаха далече в екстензивните петилетъчни планове.
  • 34 Дончу бей

    1 2 Отговор
    Виждам, аз виждам как българите по Одрин в скоро време ша пият търкиш тий по 10 ст'инки и ша плющят тава джигер по за левче порцията. Домата и краставицата от Синия пазар ще им се връзва по 20 ст'инки килото, парцали и обувки по 3 лв чифта. А виждам мистър Таийпи ефенди, даааа...
  • 35 Куро

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Киро":

    Киро,на теб слънцето не ти влияе добре. Бегай на балканя на хлад
  • 36 Перуката в траур

    1 0 Отговор
    Ше умирга😂😂😂
  • 37 Сухой

    3 1 Отговор
    Машала Ердо знае кой е най добрия самальот нашите празни кратуни да се радват на прахосмукачки без бомби.
  • 38 Читател

    2 1 Отговор
    След някоя и друга година този самолет ще е тотално морално остарял. Модерните самолети имат АФАР радари и безфорсажни двигатели и намалена видимост от радарите. Но пък срещу кого ще им трябват толкова модерни самолети и със сигурност печелят независимост.

    Коментиран от #39

  • 39 Симо

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Читател":

    След ко ко точно години бе Деби. Ти май забравяш че първите "безфорсажни двигатели" са АЛ-41 М (изделие 30) конструирани специално за Су-57,които са модификация на АЛ-40МФ които стоят на Су-35. Т.е. Су-35 може почти веднага да получи този двигател. Радарите на Су-35 ( Иртиш) са вече АФАР и имат обхват 500 км. Имаш стара информация Деби.
  • 40 Инж Илич

    3 0 Отговор
    Много хубав Гори като ламя Скъпа поддръжка Два пъти по къс живот от Американските Добър избор на Ердогана
Новини по държави: