Last news in Fakti

13 Август, 2019 10:12 1 958 3

Лозари обявиха война на... производителите на канабис

  • канабис-
  • лозе-
  • коноп-
  • калифорния

Калифорнийското вино и миризмата на коноп не вървят заедно

Лозари обявиха война на... производителите на канабис - 1
Снимка: Shutterstock

Калифорнийското вино и миризмата на коноп не вървят заедно. Откакто през 2016 година Калифорния разреши употребата на канабис за развлечение, земеделците от Западното крайбрежие са на нож с производителите на марихуана, информира АФП.

Лозарите и много от жителите на Санта Барбара се оплакват от нежелани съседи, тъй като отглежданият от тях канабис не само осмърдява въздуха, но и обърква начина им на живот. Посевите с канабис вече са колонизирали стотици хектари след въвеждането на смекченото законодателство в окръга. Цената на реколтата от всеки хектар може да достигне няколко милиона долара, милиони са и стръковете марихуана, които никнат по склоновете на долините Санта Инес и Санта Мария редом с лозовите насаждения.

На юг оттам, в малкото крайбрежно градче Карпинтерия, досегашните оранжерии за отглеждане на градински насаждения и цветя вече се използват за канабис, за ужас на някои от местните жители.

Лозарите, производителите на авокадо и други традиционни земеделци се оплакват, че са принудени да адаптират собствената си дейност с изискванията за канабиса, който е несъвместим с химическите пестициди.

Председателят на Асоциацията на отговорните производители на канабис Греъм Фарар се кълне, че колегите му правят всичко по силите си, за да поддържат добри съседски отношения, инсталират системи за контрол на миризмите, а освен това допринасят за местната икономика.

Винопроизводителите обаче не искат миризмата на коноп да се носи из техните зали за дегустация.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джамбаза

    8 6 Отговор
    Пий, не пуши!
  • 2 Мартин

    7 9 Отговор
    Паднаха им продажбите на алкохол и старата школа почват да пискат, кой нормален ще се налива с химия като може да запали една билка...
    Кое друго разстения вади по над 1 милинон долара на хектар, нужно ли е да го сравняваме, защото говорим за стотици пъти по-голяма печалба на декът при Калифорнийските данъци и такси.
  • 3 kjl

    5 1 Отговор
    Едните се напушват, другите бачкат. И после имало дисбаланс в търговията! Защо ли?!