Last news in Fakti

13 Август, 2019 16:40 3 462 38

Русия: Не слушайте Тръмп!

  • дмитрий песков-
  • русия-
  • сащ-
  • ракети-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин

Кремъл призова журналистите да не вярват на Вашингтон

Русия: Не слушайте Тръмп! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа днес да коментира експлозията в Архангелска област и призова журналистите да се позовават на съобщенията на руските компетентни органи, а не на президента на САЩ Доналд Тръмп, предаде ТАСС.

По-рано Тръмп обяви в Туитър, че САЩ са получили много ценна информация от експлозията на ракетен двигател в Русия и че САЩ разполагат с подобни ракети, макар и по-напреднали технологично. "Експлозията на руската ракета "Буревестник" накара хората да се тревожат за качеството на въздуха в района на обекта и далеч отвъд пределите му. Лошо!", коментира в социалната мрежа американският президент.

Инцидентът стана на 8 август на военен полигон край Северодвинск, в североизточната руска Архангелска област. Два дни по-късно руската държавна агенция Росатом обяви, че петима нейни служители са загинали и трима са били ранени след възникнал пожар и последвал взрив по време на ракетни изпитания на морска платформа.

Песков подчерта, че безопасността на жителите на Архангелската област е гарантирана изцяло. Кремъл е уверен в уникалността и превъзходството на руските ракетни системи над чуждестранните, въпреки че в САЩ разработват подобно оръжие, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    19 50 Отговор
    Слава на САЩ!
  • 2 Истината

    35 39 Отговор
    И какво, да вярваме на Русия ли? Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже!

    Коментиран от #16

  • 3 всички мразят руските говеда

    30 41 Отговор
    Да не слушаме САЩ ,а да слушаме Русия които са най-големите и доказани лицемери и лъжци в историята ха хахаха.Счупиха тъпометъра рубладжиите

    Коментиран от #24

  • 4 Мария Захарова

    34 9 Отговор
    Получил е той инфо една циганка гледачка от Мексико му е казала!

    Коментиран от #21, #37

  • 5 EL chochone

    37 24 Отговор
    СЛАВА НА РОССИИ! :)
  • 6 Бай Бай

    22 16 Отговор
    Песков подчерта, че безопасността на жителите на Архангелската област е гарантирана изцяло, но ако се получи обратното виновни са САЩ, ЦРУ, ЕС, МВФ и враговете на социал-фашизма.
  • 7 Песков гьонсурат

    17 17 Отговор
    Патологичните лъжци ни казват на кого да вярваме и на кого да не вярвама.
  • 8 16-та република

    21 7 Отговор
    браткушките още крият дори архивите от войната
  • 9 Хрониките на Евразия

    9 3 Отговор
    Да вярваме ли , или да не вярваме ...?
    Ако започнете да вярвате на политици , язък ви за образованието и претенциите за интелект !
    По добре се гръмнете !
    Иначе ще продължите да си избирате популисти , кариеристи , лъжци и крадци да ви коват законите и да ви управляват !

    Коментиран от #18

  • 10 Ттттт

    20 13 Отговор
    Аз пък мразя американските говеда командвани от изрел, те лъжат и мамят многократно повече от Русия! И същите сами си направиха атентатите в кулите близнаци и убиха 3000 човека заради еврейте

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Истината за руснаците

    8 11 Отговор

    До коментар #10 от "Ттттт":

    В Русия май избиха повече от 3000 заради евреите. Не забравяй кой направи революцията и кои бяха помощниците на Ленин. Но ти май не си стигнал до тези страници на историята. Ако ги знаеше нямаше да пишеш глупости.
  • 13 Ganiu tzarvula

    6 3 Отговор
    Da,be! Viarvame na Jujeto!hahah
  • 14 Кочината на Злото издъхва в зловоние

    10 12 Отговор
    Браво на необолшевишкото подобие на човес Песков. След такова изявление никой в Русия не се съмнява, че Путин пак се осрал до уши.

    Коментиран от #20

  • 15 совракетстрой

    11 13 Отговор
    Еййй 75 години вече от първата балистична ракета ФАУ 2
    а все още не се научиха да строят ракети.
    Кофти че нацистките учени вече измряха и няма кой да ви ги прави.
    Добре че Хуго Шмайзер беше жив та да ви направи поне ''Калашников''.

    Коментиран от #22

  • 16 лъжливи западни медии

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    И какво - да вярваме на лъжливите западни медии ? Кое е вярното което пишат ? На лъжите на Белите каски за химическото оръжие в Сирия ?? "Бащата на сирийчето Омран, което западните медии превърнаха в „символ на страданията на Алепо”, днес заяви, че неговият син е бил използван в политическа игра от Белите каски .Мухамад Дакниш разказа подробности за историята на своя син в хода на телевизионен мост между Алепо и Женева, където е базирано руското председателство на ООН и се решава съдбата на междусирийския диалог. Заедно с баща си и самият Омран Дакниш – жив и здрав, макар и притесняващ се да говори пред международната аудитория.

    Коментиран от #17

  • 17 Истината

    8 10 Отговор

    До коментар #16 от "лъжливи западни медии":

    Кога руснаците са казвали истината? Никога! Когато през 1939 година бомбардира ха Хелзинки външният им министър лъжеше, че руските пилоти хвърлят кошници с хляб за гладуващите финландски работници. Половин век лъгаха, че германците а не те са избили 22 000 полски офицери край Катин. Списъка може да бъде продължен до безкрайност. Лъжата е с дълбоко вкоренена в руската нация и руският манталитет.

    Коментиран от #19

  • 18 лъжливи западни медии

    10 5 Отговор

    До коментар #9 от "Хрониките на Евразия":

    Защо новинарските медии се боят да кажат, че Тръмп лъже?? Президентът на САЩ Доналд Тръмп е бил обвиняван в нечестност, разпространяване на фалшива информация, изопачаване на новините, предаване на неточна информация и небрежно отношение към истината.. В. „Вашингтон пост“, който е документирал над 4000 фалшиви или подвеждащи твърдения на президента, заяви миналата седмица за пръв път, че неточно изявление на Тръмп е „лъжа“.!!!!!!!!!!!!!!!
  • 19 лъжливи западни медии

    9 4 Отговор

    До коментар #17 от "Истината":

    в. „Вашингтон пост“ заяви, че Тръмп лъже, а беше и първият случай на използване на тази дума за който и да било политик от 2011 г., когато Кеслър започва дейността си по проверка на фактите......Пол Блест от сайта „Сплинтър“, написа: „Можете ли да си представите някой друг политик да бъде оценяван по толкова смешно нисък стандарт?“ Важната за в. „Вашингтон пост“ стъпка е унизителен провал, написа той.

    Коментиран от #23, #25

  • 20 Цанко

    9 4 Отговор

    До коментар #14 от "Кочината на Злото издъхва в зловоние":

    Медийна статистика - Тръмп лъже поне по 6 пъти средно на ден ??!!!3001 лъжи за 466 дни начело на САЩ – това е статистиката колко точно лъже сегашният американски президент Доналд Тръмп, изготвена от The Washington Post до края на април тази година.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Чък Норис

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "совракетстрой":

    Хуйго нищо не е направил , освен в твоето подсъзнание ! Пий си хапчетата и стой на сянка . Жегата не ти влияе добре.

    Коментиран от #30, #35

  • 23 Истината

    7 8 Отговор

    До коментар #19 от "лъжливи западни медии":

    Ако носът на Путин растеше с един милиметър на всяка изречена от него лъжа, досега да е станал по-голям и от телевизионната кула в Останкино!

    Коментиран от #26

  • 24 мразя и тъпири

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "всички мразят руските говеда":

    В някои дни обаче американският президент буквално не може да бъде спрян – например на 25 юли, 2017 година, 53 пъти изрича лъжи, а на 29 ноември, 2017 година – 49 пъти. А на 28 април тази година казва 44 неверни твърдения, повечето от които в продължила 80 минути реч в Мичиган. Ето и някои от най-фрапиращите – че е създал 3 млн. нови работни места, докато официалната статистика сочи максимум 2,5 млн., че има невероятен успех в битката с безработицата, макар годишният ръст на новите работни места при неговото управление да е по-малък от този при Барак Обама, че заплатите растат за пръв път от години, макар тенденцията в САЩ да е за увеличение от 2014 година насам, че в момента на произнасяне на речта го слушат 32 000 души на живо, докато пред него има 4200 души, съгласно данните за закупените пропуски.
  • 25 Само питам

    5 9 Отговор

    До коментар #19 от "лъжливи западни медии":

    Borislav Popov, защо пишеш под нов ник? Тръмп е лъжец, но в сравнение с Путин е невинно детенце. Руснаците са майстори на лъжите и инсинуациите. Ако има нещо, в което са номер 1, то това са лъжите.
  • 26 Бич може

    8 3 Отговор

    До коментар #23 от "Истината":

    В някои дни обаче американският президент буквално не може да бъде спрян – например на 25 юли, 2017 година, 53 пъти изрича лъжи, а на 29 ноември, 2017 година – 49 пъти. А на 28 април тази година казва 44 неверни твърдения, повечето от които в продължила 80 минути реч в Мичиган. Ето и някои от най-фрапиращите – че е създал 3 млн. нови работни места, докато официалната статистика сочи максимум 2,5 млн., че има невероятен успех в битката с безработицата, макар годишният ръст на новите работни места при неговото управление да е по-малък от този при Барак Обама, че заплатите растат за пръв път от години, макар тенденцията в САЩ да е за увеличение от 2014 година насам, че в момента на произнасяне на речта го слушат 32 000 души на живо, докато пред него има 4200 души, съгласно данните за закупените пропуски.
    3001 лъжи за 466 дни начело на САЩ – това е статистиката колко точно лъже сегашният американски президент Доналд Тръмп, изготвена от The Washington Post до края на април тази година.

    Коментиран от #27

  • 27 Само питам

    5 9 Отговор

    До коментар #26 от "Бич може":

    Borislav Popov, защо пишеш под нов ник? Тръмп е лъжец, но в сравнение с Путин е невинно детенце. Руснаците са майстори на лъжите и инсинуациите. Ако има нещо, в което са номер 1, то това са лъжите.
  • 28 Песков лъжец

    5 7 Отговор
    CNN току що обяви в извънредно новини че селище в близост до експлозията ще бъде евакуирани. Песков е лъжец.
  • 29 боярышник

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "Румяна Костова ЖЕНАТА":

    Извинявай,но рече няма прости хора.Забележи,че в Москва има огромна класова разлика и невероятни разлики в цените по зони.Така,че айде недей да ръсиш простотии.Спокжйно можеш да прижевееш в Москва ако си наясно къде да отсадаш и да се храниш.
  • 30 висок

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "Чък Норис":

    Чък, не само Хуго им е направил Калашника, но и Шпагина е негов от сътрудничеството преди 1941г!!! Руската атомна бомба им я прави Фон Ардене!! Водородната си е тяхна.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Слави Стоянов

    4 0 Отговор
    Вярвайте на себе си. Пак се опитват да ни отвлекат вниманието. Не гледам телевизия. Все по малко новини чета. По добре разходка в парка или излез с децата...
  • 33 ивайло

    0 2 Отговор
    ха-ха..Кремъл са крадци и бандити . като глупавия Б.Б.
  • 34 Бай Яни

    3 2 Отговор
    Чудно ми е, защо руските евреи мразят Американските евреи. В Русия все още има повече Евреи от колкото в САЩ.. Аз пък мразя всички евреи, руски помаци и български цигани. Всичките са безмозъчни примати.
  • 35 совракетстрой

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Чък Норис":

    Всички знаят че Шмайзер е направил ''калашника'' ...само ти не. )))
  • 36 Матей

    3 2 Отговор
    Тръмп-трол злоупотребява с президентския си авторитет и прави голословни внушения.Откъде знае той какво точно е станало,и русите няма да го обявят,защото е военна тайна,а в Америката такива инциденти не стават,хайде хе! С празни приказки Путин няма да го заблудиш,не е Горби или Елцин.
  • 37 Леле леле

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мария Захарова":

    Питали радио Ереван: Каква е разликата между бесепар-русороб и Дърт Циганин . Радиото отговорило; Няма разлика ,само ,че Дъртия циганин лъже по-малко.
  • 38 Оня

    1 1 Отговор
    Руските мизерници лъжат непрекъснато ! Те са боклука на Планетата !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания