14 Август, 2019 10:20 1 496 6

САЩ може да излязат от Световната търговска организация

  • световна търговска организация-
  • китай-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • излизане

Тръмп не за първи път заплашва да напусне организацията

САЩ може да излязат от Световната търговска организация - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп заплаши страната му да напусне Световната търговска организация (СТО), която остро критикува, тъй като според него облагодетелства Китай в ущърб на САЩ, предаде AFP.

"Ще напуснем, ако трябва", заяви президентът пред служителите в химически завод на компания "Шел" в щата Пенсилвания. Знаем, че ни мамят от години и това повече няма да продължава, каза той.

Тръмп не за първи път заплашва да напусне международната организация, която в предизборната си кампания определяше като отживяла времето си. През лятото на миналата година той каза, че СТО се отнася със САЩ "много зле" от години и увери, че ако организацията не се реформира, Вашингтон може да излезе от нея. В края на юли отново настоя организацията да се реформира, така че повече да не фаворизира развиващите се страни.

Правителството на Тръмп отдавна упреква СТО и някои нейни членове като Китай, че злоупотребяват със статута си на развиващи се страни, който позволява да се отлага прилагането на някои споразумения или да бъдат защитени дадени отрасли, без това да разгневи останалите членове на организацията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да мре😂😂

    15 3 Отговор
    Перуката
  • 2 Той

    25 2 Отговор
    Да, бе!!!! То на краварите все някой им пречи. Освен СТО , да вземат да напуснат Земята, че света да види бял ден.
  • 3 1234

    20 3 Отговор
    Това ще е световен празник ха дано. Сащ си мислят че са най ценния партньор. Също като мислещия се за най умния и амбциозен служител във фирмата, който мисли че без него ще загинат.... Разбира истината след 6 м че фирмата може и без него, даже е по добре
  • 4 цвцв

    16 2 Отговор
    на тия индиански евреи трябва всяка държава да и наложи мита и тогава гадовете ще си седнат на дебелите задници гадовете
  • 5 Тито

    10 1 Отговор
    Само това им остава на говедарите-тогава хептен ще фалират.Май почвам да вярвам,че пак Путин е виновен
  • 6 onq s konq

    3 3 Отговор
    И ЩЕ ГО НАПРАВИ КАТО НИЩО така,както напусна и Договора за ракетите със Среден обсег.Защото Е НЕДОПУСТИМО НАЙ-МОЩНАТА ИКОНОМИЧЕСКИ ДЪРЖАВА чрез Чиновнически манипулации на разни "световни организации" да ХРАНТУТИ редица Недобронамерени към Америка държави/чиновниците и персонала на въпросните Организации със Фантастични заплати- отделно/ и накрая като се тегли чертата та края да е с НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВЪНШЕН ДЪЛГ!