Last news in Fakti

14 Август, 2019 12:39 1 512 6

Калифорния отново срещу Тръмп

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • калифорния

Няколко окръга завеждат иск срещу мигрантския закон

Калифорния отново срещу Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Няколко окръга в Калифорния заведоха иск с искане за отмяна на имиграционните ограничения, предложени от администрацията на американският президент Доналд Тръмп, съобщи The New York Times.

Представители на президента обявиха, че ще разгледат зависимостта на отделния имигрант от повече държавни помощи при издаване на виза и зелена карта. Планира се промяната да влезе в сила от октомври.

Подобно правило съществува в страната от 19-ти век. Тръмп обаче за първи път даде негова ясна дефиниция.

„Новата заповед на президента е незаконна и представлява глупаво нападение срещу имигрантите. Тя ще принуди хората да се откажат от необходимите техни социални програми“, заяви юридическият съветник на окръг Санта Клара Джеймс Уилямс.

Искът е заведен от окръзите Санта Клара и Сан Франциско.

В миналото са били обжалвани доста от миграционните промени на администрацията на Тръмп, които са били спирани от съдилищата, но въвеждани от Върховния съд. Въпреки това делата могат сериозно да забавят промените.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    3 4 Отговор
    НАЙ-МНОГО МЕ ЧУДИ ТОВА : -КАК СЕ ОПРЕДЕЛЯ -КОЙ Е ЕМИГРАНТ В САЩ И КОЙ Е КОРЕНЕН ЖИТЕЛ !?!?!? И В АВСТРАЛИЯ И НОВА ЗЕЛАНДИЯ Е СЪЩОТО -ПА И ЗА КАНАДА !?!? АМИ ЛАТИНСКАТА ХАМЕРИКА ...КОЙ Е ЕМИГРАНТ И КОЙ НЕ Е !?!? И ЗАПОМНЕТЕ -КОНКВИСТАДОРИТЕ -" НЕ СА ДЖИХАДИСТИ" !!!!!!!!!!!

    Коментиран от #3

  • 2 ХХХ

    3 9 Отговор
    Този е много луд. Не го харесвам.
    Обама бе по-премерен в действия и думи, и хората го харесваха.
  • 3 Никой

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕНКО":

    Трудни въпроси, а ето и още - кой в България е коренно население и кой е мигрант - траките, славяните, прабългарите? А турци, цигани, арменци и т.н.? И как да различим днес кой какъв е, според проценти в ДНК-то, или кой какъвто се самоопределя?
  • 4 плевен

    8 1 Отговор
    Калифорния е щат с вече преобладаващо цветнокожо население. Това са избирателите на демократите. И там, както и тука, единият етнос изхранва другия посредством "социални програми".

    Коментиран от #5

  • 5 Дориан

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "плевен":

    Калифорния е изконна мексиканска територия и преобладаващи там са латиноамериканците. Май не познавате расите, защото негрите в Калифорния са малобройни.
  • 6 Независима Калифорния

    1 1 Отговор
    Скоро Калифорния ще се отдели от САЩ и ще стане независима държава.