Last news in Fakti

14 Август, 2019 15:45 3 459 5

Русия: Световната търговска организация е в опасност

  • световна търговска организация-
  • сащ-
  • русия-
  • опасност-
  • доналд тръмп-
  • дмитрий песков-
  • търговия

Заплашена ли е търговията?

Русия: Световната търговска организация е в опасност - 1
Снимка: Shutterstock

Съществуването на Световната търговска организация (СТО) ще бъде "под въпрос", ако САЩ решат да напуснат международната организация, заяви в сряда говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той добави, че подобни съмнения съществуват, тъй като Съединените щати са една от най-големите икономики в света, но подчерта, че Русия остава част от СТО. Песков отбеляза, че призивът за напускане на СТО може да се окаже "бизнес за вътрешната консумация" в рамките на САЩ, предаде БНР.

Повод за неговите коментари даде изявление на Доналд Тръмп от вторник, че ако трябва, САЩ са готови да напуснат СТО. По време на посещение в Пенсилвания, президентът на Съединените щати подчерта, че СТО третира САЩ несправедливо и повтори заплахите от миналата година да напусне организацията, ако това е необходимо.

"Ще си тръгнем, ако се наложи", заяви Тръмп и добави: "Знаем, че те ни прецакват от години и това няма да се случи отново". От няколко години насам Тръмп критикува отношението на СТО към САЩ. Съвсем наскоро той определи организацията като "разбита" и я обвини в предоставяне на преференциално третиране на "най-богатите страни в света“, които "мамят системата за сметка на САЩ".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммм

    6 2 Отговор
    Точно така е-изказването на Трьмп е за вьтрешно потребление---за избирателите му.
  • 2 onq s konq

    5 10 Отговор
    На пръв поглед Америка и русия СА РАВНОСТОЙНИ - Руският слон е НАЙ-ГОЛЕМИЯ Слон ,а Американският външен дълг е най-големият на света.Обаче:...Ако САЩ излязат от "СТО",НЯМА ДА ИМА "СТО...нито 99,нито 98 - ще има една КРЪГЛА "0".Ако САЩ излязат от НАТО - НЯМА ДА ИМА НАТО...защото го финансира на 70%.САЩ излязоха от Иранския ядрен договор и той ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА,въпреки останалите членове в него като Китай,Русия и още 3 най-мощни Евродържави.И възниква логичният въпрос:Многополюсен ли е света както неистово лаят русофилите,или на практика има само 1 полюс - САЩ,а останалите Кандидат- полюси ПРОСЯТ ТОК ОТ ТЯХ?:)

    Коментиран от #4

  • 3 Знам знам🙄

    8 2 Отговор
    Значи реално погледнато достигнатото за момента статукво на международната сцена задоволява всички с изключение на САЩ и великобритания. То не бяха терористи не бяха химически оръжия не беше новичок. Хегемонията им се изплъзва бавно и то не с военни средства. Ерго безсилието на щатите може да бъде преодоляно чрез дестабилизация. Някой някъде трябва да се нуждае от тях да се страхува от някой друг и да се съобразява с техните условия за да бъде защитен. А те са рекет и изсмукване на ресурси на безценица.
  • 4 Хахото

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Няма никакъв логичен въпрос, има логичен отговор,преди 70 години Европа и Азия бяха изравнени със земята от собственото си скудоумие и в резултат на това САЩ се изкачиха на върха и сега, когато всички дръпнаха напред,а някои дори ги догонват, това не им харесва и всячески се стремят да запазят статуквото. Сега ако излязат от СТО и НАТО и се приберат в собствената си говедария, да не вземе да стане пък 200.
  • 5 КУРнинов

    2 4 Отговор
    Идва края на ДЖУДЕТО ПУТЯ! А в РАША докато измерват благосъстоянието си в КРАВАРСКИ ДОЛАРИ на чичо ТРЪМПИ само може да му продухат тромпетката с такива размисли и страсти от рода на много са зле в АМЕРИКА!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания