2 340 5

Русия: Световната търговска организация е в опасност

Заплашена ли е търговията?

Русия: Световната търговска организация е в опасност
Снимка: Shutterstock

Съществуването на Световната търговска организация (СТО) ще бъде "под въпрос", ако САЩ решат да напуснат международната организация, заяви в сряда говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той добави, че подобни съмнения съществуват, тъй като Съединените щати са една от най-големите икономики в света, но подчерта, че Русия остава част от СТО. Песков отбеляза, че призивът за напускане на СТО може да се окаже "бизнес за вътрешната консумация" в рамките на САЩ, предаде БНР.

Повод за неговите коментари даде изявление на Доналд Тръмп от вторник, че ако трябва, САЩ са готови да напуснат СТО. По време на посещение в Пенсилвания, президентът на Съединените щати подчерта, че СТО третира САЩ несправедливо и повтори заплахите от миналата година да напусне организацията, ако това е необходимо.

"Ще си тръгнем, ако се наложи", заяви Тръмп и добави: "Знаем, че те ни прецакват от години и това няма да се случи отново". От няколко години насам Тръмп критикува отношението на СТО към САЩ. Съвсем наскоро той определи организацията като "разбита" и я обвини в предоставяне на преференциално третиране на "най-богатите страни в света“, които "мамят системата за сметка на САЩ".

Русия
Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дамммм
  Отговор
  1 15:49  14.08.19
  Точно така е-изказването на Трьмп е за вьтрешно потребление---за избирателите му.
 • onq s konq
  Отговор
  2 16:12  14.08.19
  На пръв поглед Америка и русия СА РАВНОСТОЙНИ - Руският слон е НАЙ-ГОЛЕМИЯ Слон ,а Американският външен дълг е най-големият на света.Обаче:...Ако САЩ излязат от "СТО",НЯМА ДА ИМА "СТО...нито 99,нито 98 - ще има една КРЪГЛА "0".Ако САЩ излязат от НАТО - НЯМА ДА ИМА НАТО...защото го финансира на 70%.САЩ излязоха от Иранския ядрен договор и той ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА,въпреки останалите членове в него като Китай,Русия и още 3 най-мощни Евродържави.И възниква логичният въпрос:Многополюсен ли е света както неистово лаят русофилите,или на практика има само 1 полюс - САЩ,а останалите Кандидат- полюси ПРОСЯТ ТОК ОТ ТЯХ?:)

  Коментиран от #4

 • Знам знам🙄
  Отговор
  3 16:26  14.08.19
  Значи реално погледнато достигнатото за момента статукво на международната сцена задоволява всички с изключение на САЩ и великобритания. То не бяха терористи не бяха химически оръжия не беше новичок. Хегемонията им се изплъзва бавно и то не с военни средства. Ерго безсилието на щатите може да бъде преодоляно чрез дестабилизация. Някой някъде трябва да се нуждае от тях да се страхува от някой друг и да се съобразява с техните условия за да бъде защитен. А те са рекет и изсмукване на ресурси на безценица.
 • Хахото
  Отговор
  4 17:02  14.08.19

  До коментар #2 от "onq s konq":

  Няма никакъв логичен въпрос, има логичен отговор,преди 70 години Европа и Азия бяха изравнени със земята от собственото си скудоумие и в резултат на това САЩ се изкачиха на върха и сега, когато всички дръпнаха напред,а някои дори ги догонват, това не им харесва и всячески се стремят да запазят статуквото. Сега ако излязат от СТО и НАТО и се приберат в собствената си говедария, да не вземе да стане пък 200.
 • КУРнинов
  Отговор
  5 17:11  14.08.19
  Идва края на ДЖУДЕТО ПУТЯ! А в РАША докато измерват благосъстоянието си в КРАВАРСКИ ДОЛАРИ на чичо ТРЪМПИ само може да му продухат тромпетката с такива размисли и страсти от рода на много са зле в АМЕРИКА!

Напиши коментар:


Публикувай