Last news in Fakti

14 Август, 2019 17:50 1 836 3

Германия иска партньорство с Великобритания

  • германия-
  • ангела меркел-
  • великобритания

Ангела Меркел очаква успешни преговори

Германия иска партньорство с Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германия иска Великобритания да поддържа тясно партньорство с ЕС и след излизането си от групата. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Дойче Веле.

Германският канцлер говори след среща с премиера на Литва. Тя заяви, че е важно Великобритания да остане партньор на ЕС, независимо какво ще стане с преговорите със страната.

„Ние говорихме за излизането на Великобритания от ЕС. Ние искаме страната да се оттегли, запазвайки своето партньорство с групата.

Европейските партньори ще обсъдим въпроса за европейска мисия в Ормузкия проток. Тази дискусия все още не е била широко обсъждана. Мисля, че финландското председателство ще играе координираща роля по въпроса“, заяви Меркел.

Министрите на отбраната и външните работи на ЕС трябва да проведат среща в края на август.

Тя ще се проведе във Финландия. Страната вече е ротационен председател на групата.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    2 2 Отговор
    Онуй русото пишлеме и то така мисли ;)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хайл

    0 0 Отговор
    Умен човек не прави съюз със идиоти,той излизиза от такъв.почвайте да плюете как англичаните ще са зле без смотания ЕС който ги дърпаше назад-те ще се оправят,да му мислят тия дето се натискат за него
Новини по държави: