Last news in Fakti

15 Август, 2019 10:40 1 598 8

Китайски сили са събрани на стадион до Хонконг

  • хонконг-
  • китай-
  • протест-
  • стадион-
  • шънджън

Напрежението не стихва

Китайски сили са събрани на стадион до Хонконг - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Китайски сили - очевидно военна полиция, бяха събрани вчера на стадион в град Шънджън недалеч от автономната територия Хонконг, предаде AFP.

Репортер на агенцията - очевидец, информира за "може би хиляди хора с униформи, обкръжени с камиони и бронетранспортьори". Мъжете марширували и се упражнявали в бягане, други обикаляли с мотоциклети стадиона, разположен на по-малко от 7 километра от хонконгската граница. Причините за присъствието им на стадиона не са известни, посочва агенцията.

След два месеца продемократични протести в Хонконг Пекин отправя през последните дни сигнали, че може да се намеси, за да възстанови реда в бившата британска колония. Държавните медии разпространиха кадри, показващи военни колони, насочили се към Шънджън .

Някои демонстрации бяха съпроводени с насилие и комунистическият режим обвини вчера протестиращите, че действията им "наподобяват тероризъм". Китайската армия разполага с многохиляден гарнизон в Хонконг, но не е предвидено да се меси във вътрешните работи на автономния район. Това обаче може да стане по молба на местните власти, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 саксофон

    10 3 Отговор
    Абе, разделяй, насъсквай едни срещу други и владей. Като Китай и Хонког, Китай и Тайван, СК и ЮК, Индия-Пакистан, Русия-Украйна, България-Македония, Сърбия-Хърватия... Шенген-менген... като навремето Изт. и Зап. Германия...
  • 2 EL chochone

    7 11 Отговор
    Китай е ретроградна комунистическа диктатура и от восъчните фигури в Пекин нищо хубаво не може да се очаква.

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 стига бе

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "EL chochone":

    Е ти какво искаш , да го изпуснат тоя мравуняк ли???Нали тогава в България ще има поне пет милиона китайско малцинство.Не си мислете,че там като са работливи и тука ще са същите.
  • 4 360

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "EL chochone":

    ТОВА Е ТАКА, НО Е ВЯРНО И ЧЕ В ХОНГ-КОНГ ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧАТ НА РЕД И ДИСЦИПЛИНА ЗАЩОТО СВОБОДИЯТА МОЖЕ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ПЕ..РАСТИЯ И ИДИОТИЗАЦИЯ, ОБИКНОВЕНО НА ТЕЗИ ПРОТЕСТИ НАЙ-МНОГО СА НАРКО-ЛЮБИТЕЛИТЕ, ЕКСАЛТИРАНИ ТИНЕЙДЖЪРИ КОИТО НЯМАТ НИЩО В ЛАВИТЕ СИ . . .

    Коментиран от #6, #8

  • 5 регулировчки

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "EL chochone":

    А, дали по-ретроградна от нашата олигархическа демоНОкрация? М?
  • 6 Дядо Вангел

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "360":

    А ти откъде разполагаш с това инфо, срещал ли се с протестиращи от Хонг Конг, разговарял ли си с тях или това е опорната точка, която ти спуснаха.

    Коментиран от #7

  • 7 на баба ти

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Дядо Вангел":

    Обосновани предположение по профила на соросоидиотите по света и у нас.
  • 8 Borislav Popov

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "360":

    Кой ще ги учи хонконкгците на ред и дисциплина, китайците ли бе, каскет ? Напротив, континенталните китайци, трябва да се учат от тях и на ред и на дисциплина и на условия за труд и как заплати да плащат и на много други работи. Ти за какво мислиш се бунтуват хората ? Ми защото не искат да живеят по китайските хем комунистически, хем капиталистически порядки и не искат да получават мижавите им заплати, понеже хората са свикнали трудът им да се заплаща достойно.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания