16 Август, 2019 16:00 1 666 1

Танкер смени името си, за да избегне санкции

  • танкер-
  • санкции-
  • китай

Интересен случай в Индийския океан

Танкер смени името си, за да избегне санкции - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Китайски танкер промени името си, за да избегне американските санкции, съобщи Fox News.

Корабът „Пасифик Браво“ е пътувал в Индийския океан към протока Малака на 5-ти юни. Той е изключил своя транспондер, който сигнализира за неговото положение на други кораби.

Американските правителствени служби са предупредили пристанищата в Азия да не позволяват на кораба да акостира. От там са заявили, че той е бил натоварен с ирански суров петрол.

На 18-ти юли изведнъж се появява сигнала на танкера „Латин Венчър“, който предава от пролива Малака в Малайзия. Двата танкера обаче предават еднакви сигнали.

Уникалният номер остава с един кораб за постоянно, която показва, че става въпрос за един и същ кораб. Според експерти смяната на името е опит да се заобиколят санкциите за транспортиране на ирански нефт.

За последно корабът се е намирал край Сингапур. Неговите товарни цистерни са били почти пълни.

В Китай не подкрепят едностранните санкции на САЩ. От там не са коментирали ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бозо клоуна

    7 4 Отговор
    Така се прави. Адмирации!