17 Август, 2019 09:46 4 280 7

Жена оцеля след скок от 1500 м, парашутът ѝ не се отворил

  • жена-
  • скок-
  • парашут

30-годишната жена се приземила в гориста местност

Жена оцеля след скок от 1500 м, парашутът ѝ не се отворил - 1

30-годишна жена падна от повече от 1500 метра преди да се блъсне в дървета, предаде Си Би Ес. Денис Демърс все още асимилира това, което ѝ се случи в събота вечерта в Троа Ривиер, Канада, когато парашутът ѝ не успя да се отвори и тя се стовари от километър и половина на земята. "Това е чудо", заяви Демърс пред Радио Канада в сряда, съобщи БНТ.

"Не знам как човек може да оживее при такова падане от самолет."

30-годишната жена се приземила в гориста местност и се възстановява в болница с няколко фрактури, между които счупени прешлени, но полицията твърди, че животът ѝ не е застрашен. Скокът е осъществен в парашутното съоръжение Parachutisme Adrenaline близо до летището. Компанията отказа коментар, тъй като тече разследване. Жената е имала опит в скачането с парашут според полицията в Троа Ривиер, която разследва, за да установи дали това е случай на престъпна небрежност. Да се каже, че парашутът не се е отворил е "доста неясно и често не е правилно", каза Нанси Корен, директор на спортния отдел на Американската парашутна асоциация (USPA), след като изслушва основните факти, предоставени от провинциалната полиция. Парашутът трябва да бъде отворен на подходяща височина или няма да има достатъчно време за пълно разгръщане, каза тя. Има вероятност за неизправност на парашута и тогава се разчита на резервно въженце.

Въпреки това, тя каза, че парашутната неизправност е "изключително рядка" и злополуките обикновено са причинени от грешка на използващия го, тъй като има конкретни стъпки, които трябва да се предприемат при спешни случаи. Скачащият трябва да освободи основния улей и да разгърне резервния улей, след като основният улей е освободен, за да се гарантира, че няма заплитане, каза тя. Коефициентът на смъртност при скачане с парашут е малък. Скачащият достига скорост от около 177 км/ч докато свободно пада. Това е само около 300 метра на шест секунди, според USPA.

През 2018 г. USPA регистрира 13 катастрофи с фатален край в САЩ от приблизително 3,3 милиона скока - най-ниският брой в историята на спорта, посочва асоциацията. Преди това е имало 21 до 24 смъртни случая годишно от 2013 г. насам - това е около една смъртност на 253 669 скок.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Велик е Господ

    33 6 Отговор
    БОЖА РАБОТА СЛАВЕТЕ ИМЕТО ГОСПОДНЕ
  • 2 Те хората на село знаят

    5 5 Отговор
    По-големи то жена не се качвам и по-тежко от чашка не дигам
  • 3 Грух

    5 11 Отговор
    Слава на Русия.

    Коментиран от #4

  • 4 El chochone

    4 10 Отговор

    До коментар #3 от "Грух":

    Слава на САЩ!
  • 5 Митю Пищофа

    1 3 Отговор
    Безславно клюма питоня
  • 6 Новообранска работа

    2 3 Отговор
    Старо куче без резервен парашут никога не скача!Старото куче винаги прецизно и собственоръчно си скатава парашута.Старото куче винаги точно преценява кога и в какво положение да разтвори парашута,за да не попадне в ''свредел''.
  • 7 Читател

    1 0 Отговор
    Дo aвтoрa Тихoмир Шумoв.
    Тихoмирe, яcнo e, чe нe рaзбирaш oт тaзи мaтeрия, нo взeми cи нaпрaви трудa пoнe мaлкo дa cи изяcниш кaквo пишeш. Тo бивa бeзхaбeриe, нo c гугъл прeвoдaчa нe ce кoмпeнcирa.