Last news in Fakti

17 Август, 2019 10:37 1 953 19

Израел прихвана палестински ракети и бомбардира Газа

  • израел-
  • палестина-
  • ракети-
  • газа

Според информацията, самолетите са се целили в два подземни бункера

Израел прихвана палестински ракети и бомбардира Газа - 1

Израелските военновъздушни сили са бомбардирали няколко цели в Ивицата Газа, след като снощи прехванаха изстреляни оттам ракети, пише израелският вестник The Jerusalem Post, цитиран от Фокус.

Според информацията, самолетите са се целили в два подземни бункера в централната и северната част на Газа, принадлежащи на обявената от Тел Авив за терористична групировка Хамас.

„Атаката е извършена в отговор на ракетната атака, изтреляна от Ивицата Газа по-рано тази нощ“, се съобщава в изявление на говорителя на израелските отбранителни сили (ИОС), като се добавя, че „ИОС ще продължи да работи срещу опитите за нападение над израелските цивилни и счита, че терористичната организация Хамас е отговорна за всичко, което се прави и което излиза от ивицата Газа."


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путлян

    19 16 Отговор
    Браво! Слава на Израел!

    Коментиран от #7

  • 2 Фатах

    4 4 Отговор
    бобадираха ги хахаххаха ако ги бяха бомбандирали друго вече! Някви Бобри са пускали!
  • 3 Le gilet jaune

    13 19 Отговор
    "... Атаката е извършена в отговор на ракетната атака ..."

    Доста плитка лъжа за хитрите евреи. Да измислят вече други поводи.

    Коментиран от #17

  • 4 Арафат

    9 8 Отговор
    В Палестина няма ракети!
  • 5 Бачо Киро

    9 10 Отговор
    Целили се в подземните бункери... Смях... Трябвало е да пуснат къртици, повече работа щяха да свършат... Високотехнологичните Израел с пълната помощ на САЩ от десетилетия не могат да се оправят с умрелите от глад палестинци, дето имат два ръждясали калашника, три прашки и четири тояги с привързан камък в единия край...

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Да да

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо Киро":

    Да направят ли една зона за сигурност около 30 км.?

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Aaa

    12 6 Отговор
    "Мирните" палестинци пак "мирно" са изстрелвали ракети, пък лошите израелци не били съгласни да падат ракети по главите им, защото са лоши! Палестинците бяха онези високоинтелигентните, дето произвеждат телевизори Sony и компютри нали? Или май нещо съм се пообъркал...

    Коментиран от #12

  • 9 гост

    13 7 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо Киро":

    Ако не беше ООН да ги спира , Израел отдавна да са изтрили от лицето на земята вмирисаните араби барабар с помагачите им и то за 2-3 дни максимум !!! И повече никога на тая земя да не стъпи арабски крак !!

    Коментиран от #11, #14, #18

  • 10 Бачо Киро

    6 9 Отговор

    До коментар #6 от "Да да":

    Ша направиш ти... От 64та до днес не 30, 30000 мили зона да беше направил... То не е смешно, то е трагично... Иначе Иран сте седнали да биете... Ма срещу иранска територия не смеете камък да метнете даже... 56 години биете палестинците... 2006 в Ливан буквално ви навряха в кучи гъз, прехвалената Меркава 4 дори я подпалиха, де с Корнет, де с бомби... 45% от бронираната им техника е пробита... И кой? Ливан.... 56 години се излагат срещу Палестина въпреки пълната поддръжка от САЩ с всичко най-модерно, ти си седнал да ми се изхвърляш тук с ивици и глупости, палячо...

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 НАБЛЮДАВАЩ

    3 13 Отговор

    До коментар #8 от "Aaa":

    Какво правят евреите по тези земи? Защо 3000 години нямаха държава й решиха, че трябва точно там да си направят? Защо избиха стотици хиляди палестинци, араби, ливанци? Не, че по времето на Соломон са имали държава

    Коментиран от #15, #16

  • 13 Факти

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "Бачо Киро":

    Иран го видяхме срещу Ирак. Уж голямата армия пък нищо.Израел разхвърля арабите за 6 дни и сега си траят.
  • 14 Пирогов

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Хапчетата.
  • 15 Иван

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "НАБЛЮДАВАЩ":

    А България, като над 700 години от Турско и Византийско робство не е упражнявала държавност, няма право да бъде целокупна ли. Внимавай как съдиш българино, че с твойте камъни по твоята глава. Как ще се почувстваш, ако наша съседка държава, учи от малки децата си да ни мразят, и постоянно да ни готвят атентати и да ни убиват. Постоянно да ни обстрелват с ракети-ти няма ли да искаш смъртта на тези араби. Тва е все едно България сега са си върне Македония и Албанците по цял ден да ни обстрелват и да ни правят атентати.
  • 16 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "НАБЛЮДАВАЩ":

    А сетих се и друго. Няма ли да ти е приятно милионите Българи от Волжка България в Русия, ако имат възможностите на Израел да си направят самостоятелна държава. Израел много векове е била подтискана от силни империи, как в такъв случай да има държавата, която иска.
  • 17 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Le gilet jaune":

    Ами ти си по плитък, ако аз пръв провокирам, другия ще стой и гледа ли.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Истината

    1 2 Отговор
    Хамас е обявена за терористична организация не само от Израел а и от САЩ и ЕС. Терористите от Хамас, заедно с тези от Хизбулла са съюзници на Русия във войната и срещу противниците на Асад. А който има терористи за съюзници също е такъв.