Last news in Fakti

18 Август, 2019 19:37 4 013 14

Китай към ЕС: не се намесвайте в Хонконг

  • хонг конг-
  • китай-
  • ес-
  • предупреждение
Китай към ЕС: не се намесвайте в Хонконг - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Европейският съюз (ЕС) незабавно да прекрати всяка намеса в Хонконг. За това призова китайското правителство в изявление, публикувано от посолството на Китайската народна република в съюза.

"Отново призоваваме ЕС да спазва международното право и основните принципи на международните отношения, да зачита правилно суверенитета на Китай и незабавно да спре да се намесва във вътрешните работи на Хонконг и Китай, за да не подкопае здравото и стабилно развитие на отношенията между Китай и Съюза", пише в изявлението.

Китай подчертава още веднъж, че действията в Хонконг са чисто вътрешнокитайски и в тях не може да се намесва чуждо правителство или организация. „ЕС многократно се намесва в делата на Хонконг и вътрешните работи на Китайската народна република. Ние сме силно загрижени за това и изразяваме силен протест, във връзка с подобни действия “, заявяват още китайските власти


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знаем

    27 8 Отговор
    ЕС иска Китай да разреши еднополовите бракове и да въведе секс обучение в детските градини в Китай.

    Коментиран от #13

  • 2 Ко Ши Ям

    38 3 Отговор
    Китай да прати правозащитници на протестите в Париж срещу режима на Ротшилдите.
  • 3 Айде де

    6 32 Отговор
    Китай да си гледа Русията.
  • 4 Бесен Язовец

    32 3 Отговор
    Евро Джендър се убъркал че има думата в Азия.
  • 5 Бесен Язовец

    25 4 Отговор
    Сороснята да си рови по дупките да не се занимава с китайския!!!

    Коментиран от #9

  • 6 стоян георгиев

    5 26 Отговор
    интересна работа.тук соцносталгиците г.з дават за китаи дето толкова добре живеел пролетарята без капиталистите и без сорос,а китаиците на терен се чудят как да не останат в китаи.тва таиван ,тва хонг конг,тва макао,тва тибет...нещат и нещат да останат в комунистическия раи и тва си е.лошото е и че нашите комуняги също искат ама само на ужким.хич не им се обличат сините доковици и не им се взима четворната лопата!!!
  • 7 нервен ( разбивача на тролове )

    4 14 Отговор
    Еми трябваше да остане независим този град подобно на Сингапур

    Коментиран от #8

  • 8 Румяна Костова

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    Вярвате ли си, че предишните стопани на този град имат интерес той да е независим?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Patriot

    18 0 Отговор
    Абсолютно са прави китайците,това си тяхна територия и никой няма право да се меси във вътрешните работи на една държава. Важно е да се спазват международните закони!

    Коментиран от #11

  • 11 Роко

    1 12 Отговор

    До коментар #10 от "Patriot":

    Китай е подписал договор според който няма да се меси в Хонконг до 2049 година. Едва тогава ще има пълен суверенитет над града, е това е по закон, но както е известно за престъпниците закона няма значение. Сега остава да видим дали другаря Си е престъпник като чихуахуата си малкия крадлив гном или спазва законите.
  • 12 Дракон с червен нос

    2 0 Отговор
    Милена, пием бира в "Двата дракона" и не можем да се споразумеем с управителя, дали е възможно Кинг Конг да играе пинг понг в Хонг Конг. Ти какво мислиш по проблема: "Хонг Конг или Хонконг"?
  • 13 Сирил

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Знаем":

    Неандерталските мозъци не са наясно ,какво означава свобода и ,какво означава диктатура.Хонгконг е достигнал тази степен на развитие при англичаните и китайците искат да го съсипят.Гражданите на Хонгконг знаят ,какво е свобода и я отстояват с цената на живота си Не си мислете,че всички по света са ,като руските крепостни селяни които са щастливи да бъдат роби.

    Коментиран от #14

  • 14 Иян

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Сирил":

    Не си чел достатъчно.Първо се образовай, пък тогава се прави на всезнайко.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания