Last news in Fakti

18 Август, 2019 21:05 2 445 5

Туристите да се пазят от кравите

  • крава-
  • туристи-
  • швейцария-
  • алпи

Предупреждението на швейцарските власти идва след като туристка загина

Туристите да се пазят от кравите - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Туристите, които са решили да посетят Алпите трябва да се пазят от кравите. Властите вече са поставили предупредителни табели и допълнителни ограждения, за да нямат хората досег с животните. Предупреждението идва след като няколко души пострадаха при сблъсък с крави, а една туристка загина. В случая около кравите е имало телета, а въпросната жена е била с кучето си, което е провокирало кравите. Най-често инцидентите стават при желание на чужденците да си правят селфита с животните.

„Хората не са наясно, че добитъкът може да е опасен. Най-често инцидентите се предизвикват от кучета. Много от туристите водят домашни любимци, понякога без да са вързани. Друг път са прикрепени директно за собственика, което предизвиква допълнителна опасност, ако кравата подгони кучето”, обяснява Георг Майер от Алпийска бизнес асоциация на Горна Бавария.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ироничен

    13 0 Отговор
    На няколко места вече написах, че хората са увредени от смартфони и игри. Кравите са просто едри и добродушни животни, но не може да злоупотребявате с това.
    Кравата пасе /яде/ пази си детето. Идва идиот с телефон и куче и се навира в нея заради перфектното селфи.
    Абе, ако ти плюскаш с детето си и дойде крава, няма ли да си агресивен?
  • 5 АМИИИ

    2 0 Отговор
    ДА ИЗБИЯТ КРАВИТЕ - РЕШЕНИЕ ПО НАШЕНСКИ НА ПРОБЛЕМА, В БЪЛГАРИЯ БЛЕЙКИТЕ , КАТО СЕ ПЪНЕХА ПО ГРАФА В ПЕРКИТЕ ГИ МАХНАХА !
Новини по държави: