Last news in Fakti

19 Август, 2019 09:40 926 0

Приключи протестът на превозвачите в Португалия

  • португалия-
  • протест-
  • превозвачи

Започват преговори с работодателите

Приключи протестът на превозвачите в Португалия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Португалските превозвачи на горива прекратиха своята стачка, съобщи El Pais

Превозвачите ще продължат с преговорите с работодателите. Те се опитват да предоговорят условията за труд и своите заплати.

Протестът продължи цяла седмица. Той приключи официално през вчерашния ден. Това стана, след като шофьорите на опасни материали приеха да преговарят с работодателите.

Правителството вече нареди да се осигуряват минимални доставки на горива. Военни и полицаи също бяха ангажирани в доставките на горива.

Превозвачите искат заплатите им да бъдат повишени от 630 на 900 евро. Планът е увеличението да стане поетапно през следващите 3 години.

Условията трябва да бъдат доразяснени с работодателите.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: