Last news in Fakti

19 Август, 2019 12:27 1 730 2

Пакистан: В Кашмир убиват хора

  • пакистан-
  • индия-
  • кашмир-
  • имран хан

Исламабад обвини Делхи за смъртта на двама цивилни в размирната област

Пакистан: В Кашмир убиват хора - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пакистан обвини Индия, че двама цивилни са били убити и един - ранен, на негова територия при стрелба на индийски военни от другата страна на линията на контрол, предаде АР.

Агенцията отбелязва, че Пакистан и Индия често влизат в престрелки в хималайската област, за която и двете държави претендират. Напрежението обаче се засили, след като на 5 август Индия отне специалния статут на контролираната от нея част от Кашмир.

Пакистанското министерство на външните работи съобщи днес, че цивилните жертви вчера са били причинени от "непровокирани нарушения на прекратяването на огъня" от страна на Индия в две гранични села. Пакистан е извикал индийски дипломат и му е предал протест срещу продължаващите нарушения на прекратяването на огъня, които "са заплаха за регионалния мир".

Индия и Пакистан са воювали два пъти за Кашмир, откакто придобиват независимост от Великобритания през 1947 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питекантроп

    3 1 Отговор
    Кашмир е изконна руска земя!
  • 2 Злобко .

    4 0 Отговор
    Откога взеха да викат на циганите цивилни?😂😂😂