19 Август, 2019 17:45 2 255 5

ЕС е готов за Брекзит, но британците не са

  • брекзит-
  • ес-
  • сделка-
  • великобритания-
  • наташа берто

Най-много би загубила Великобритания

ЕС е готов за Брекзит, но британците не са - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейската комисия обяви, че Европейският съюз е готов за Брекзит без сделка и от такъв вариант най-много би загубила Великобритания, предаде Ройтерс.

Комисията към настоящия момент не смята за необходимо да предприема допълнителни мерки за подготовка за подобен сценарий, заяви на брифинг говорителката на ЕК Наташа Берто. "Брекзит без сделка очевидно ще причини големи затруднения, както за гражданите, така и за компаниите, като ще има значителни негативни последици в икономически план. Те обаче ще бъдат усетени много по-сериозно във Великобритания, отколкото в 27-те страни членки на Европейския съюз", изтъква Берто.

Според председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, ако се стигне до Брекзит без сделка, британците биха загубили най-много, каза говорителката. Британският премиер Борис Джонсън е подложен на засилващ се натиск да сложи предсрочен край на парламентарната ваканция. Исканията са във връзка с изтеклите в общественото пространство правителствени документи, в които се отправят предупреждения за масов недостиг на стоки, предаде AP.

Икономисти отдавна предупреждават за подобен нерадостен сценарий, но поддръжниците на Брекзит отхвърлят прогнозите и казват, че става дума за опити да се всява паника. Опозиционната Лейбъристка партия ще направи всичко възможно, за да предотврати Брекзит без сделка на 31 октомври, заяви днес лидерът на лейбъристите Джереми Корбин. Корбин призова противниците на Брекзит без сделка в парламента да гласуват за сваляне на правителството чрез вот на недоверие, за да може Лейбъристката партия да сформира временно правителство, което да осуети излизането от Европейския съюз без сделка.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уанда

    12 3 Отговор
    Ще го д.хате островитянииии.
  • 2 Borislava Popova

    5 2 Отговор
    СЛАВА НА ПЕРУКАТА! И ПЕРУКАТА 2!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Еее

    1 0 Отговор
    Нека излязат и тогава ще видим кой ще е по-добре.
  • 5 РЗС

    1 0 Отговор
    Корбин казват, че няма никакъв опит като политик, но изглежда е един от малкото там, който може да събере две и две, а брекзитаджийте все едно чавка им е изпила мозъка, бленуват империи, икономически възходи и тн, а всъщност на гипсирано куче хляб не могат да хвърлят - борко и сие
Новини по държави: