Last news in Fakti

20 Август, 2019 09:23 1 196 2

Мирът в Афганистан отново се отлага

  • афганистан-
  • талибани-
  • ислямска държава-
  • ашраф гани-
  • нангархар

Най-малко 66 ранени при поредица експлозии в източната провинция Нангархар

Мирът в Афганистан отново се отлага - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Най-малко 66 души бяха ранени вчера при поредица експлозии в източната афганистанска провинция Нангархар, в деня когато Афганистан отбеляза стогодишнината на своята независимост, предаде АР.

Говорител на губернатора на провинцията съобщи за най-малко 10 експлозии в столицата на провинцията - град Джалалабад. Повечето пострадали са били леко ранени и са били освободени, след като са получили медицинска помощ в местни болници.

До момента никой не е поел отговорност за атаките. В Нангархар действат както талибани, така и свързани с групировката "Ислямска държава" групи.

Това става ден след като самоубийствен атентат на сватба в Кабул отне живота на 63 души и рани над 180. Отговорност пое "Ислямска държава".

Афганистанският президент Ашраф Гани отново се зарече да ликвидира всички убежища на ИД в страната.

Мирът в Афганистан отново се отлага

Много афганистанци се питат дали очертаващото се споразумение между САЩ и талибаните за прекратяване на продължаващата близо 18 години война ще донесе на афганистанското население дългоочаквания изстрадан мир.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеф

    0 1 Отговор
    Чистиии
  • 2 ****

    2 0 Отговор
    Пуууу добитъка тъкмо се канеше да се измъкне по терлици от там и да се обяви за победител,и лошите талибани пак прецакаха работата,а вече станаха 18-19 гадини как садят демокрация ама тез талибани нали са неуки и не поемат.
Новини по държави: