21 Август, 2019 21:00 4 822 32

Германия харчи стотици милиони за войските на САЩ

  • войски-
  • сащ-
  • германия-
  • милиони-
  • армия-
  • отбрана-
  • нато

Берлин изплаща и пенсионни помощи

Германия харчи стотици милиони за войските на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

През последните седем години федералното правителство на Германия е подкрепило американските войски в страната с 243 милиона евро. Освен всичко друго, официален Берлин изплаща пенсионни помощи за бивши военни служители на САЩ и за стопанисването на предоставените им земя и сгради, отбелязва германският национален ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, предаде агенция "Фокус".

Държавата – и германският данъкоплатец, имат принос за строителните разходи на въоръжените сили на САЩ. Общо 480 милиона евро, които федералното правителство е отделило за всички военни строителни мерки от партньорите на НАТО в Германия в периода от 2012 до 2019 г., са предоставени „почти изключително“ на САЩ. За всичко изброено дотук става ясно от отговор на Министерството на финансите на искане от депутата от „Левица“ Бриджит Фрайхолд.

Към настоящия момент САЩ имат около 35 700 войници, разположени в четири федерални провинции - повече от половината от тях (18 459) са Рейнланд-Пфалц, 11 689 в Бавария, 3 366 в Баден-Вюртемберг и 2471 в Хесен. Според американското посолство, допълнителни 17 000 американски и 12 000 германски цивилни са наети от американските сили.

САЩ искат да изпратят около 1000 допълнителни войници в Полша и обмислят да ги преместят от Германия. Американският посланик в страната Ричард Гренел наскоро обясни плановете на Вашингтон с липсата на военни разходи от страна на Германия.

„Наистина е обидно да очакваме американските данъкоплатци да продължат да плащат за над 50 000 американци в Германия, докато германците използват търговския си излишък за вътрешни нужди", припомня изданието думите му. Колко струва американската военна база в Германия, засега нито американското посолство, нито командният център за въоръжените сили на САЩ в Европа не са разкрили. Фрайхолд остро критикува финансовата подкрепа за въоръжените сили на САЩ: „Германия е централна точка на световните операции на САЩ. Субсидията от германските данъкоплатци за тях най-накрая трябва да бъде спряна".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Вал

    63 5 Отговор
    Ми така де, що американците да плащат заплати и пенсии на войниците си, след като има будали да им ги плащат? Тук се казва само за германците, а другите, където сащ имат бази? България колко ли плаща??

    Коментиран от #2, #25, #32

  • 2 Хамсал

    51 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Вал":

    Така прави окупирана територия.
  • 3 Чичо Дък

    8 27 Отговор
    Ще спрете ама сопа ще играе!
    Победителите получават всичко! Да не се наложи да удвоим сметката или да разделяме Германия на 16 държави - всяка провинция - държава.
  • 4 онзи

    36 0 Отговор
    Който не може да печели войни ще плаща и дупе ще дава даже,ако му се поиска...За справка има едно друго племе къде загуби всички възможни войни и начело му е тиква еднокнижник...то скоро ще бъде включено в червената книга...
  • 5 кравар

    43 4 Отговор
    Че чии го търсят краварите в Европа , да си ходят в тяхната кочината , на никой не са нужни. А германците като са кухи лейки да плащат , те и на циганите и арабелите дават пари ,та ги оправят после по коледните празници , ама от джендъри кво да очакваш.

    Коментиран от #10

  • 6 Бесен Язовец

    35 4 Отговор
    Хрантутат си кравари в Германия!
  • 7 АНАЛИЗАТОР

    28 5 Отговор
    КРАВАРИТЕ ВСЕ ГЛЕДАТ НЯКОЙ ДРУГ ДА ГИ ХРАНИ И ДА ИМ ПОЕМА РАЗХОДИТЕ.КЪДЕ Е ГЕРМАНИЯ И ОТ КОГО Е ПАЗЯТ ВЕЧЕ,СЛЕД КАТО ПРЕДИ 30 ГОД. РУСНАЦИТЕ СЕ ИЗТЕГЛИХА ОТ ГДР. И ЦЯЛА ЕВРОПА СЕ ПРЕВЪРНА В НАТО.
  • 8 Бачо Киро

    27 5 Отговор
    Ми като не щете да плащате на войниците си в Германия, приберете си ги у дома или ги уволнете... Германия надали има зор от вашите войници там, вие имате зор от бази по света и особено там... Че и да ви плащат, че им ползвате базите... Не така байо, дори на проститутка като идеш, ти си плащаш, не тя на теб.... Хем да еВеш, хем пари да вземаш н3 става...
  • 9 Николай

    20 2 Отговор
    243 милиона за 7 години за 35 700 войници и офицери и 29 000 цивилен персонал . И това го казват без капчица срам .Яко са се охарчили ,а . Да се премести всичко в Полша и в Румъния ,тарикатите да се оправят .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 пак ни лъжат

    5 8 Отговор
    243 : 7 = 34 мил. Еuro ; 480 : 7 = 68 мил. Euro , общо 102 мил. Euro на година давала Алемания. 12000 цивилни немци х 3000 Е х 12м. = 432 мил. Еuro получават немските служители в УСА базите .
    Такто и го погледнеш германия си е на далавера.
  • 12 Нагли кравари

    20 6 Отговор
    Руснаците си изтеглиха войските от източна Германия. Следваше и американците да си разкарат хрантутниците от западна Германия!
  • 13 Кравария

    22 5 Отговор
    Кравария има повече унифомени лентяя в Германия, отколкото е числеността на Българската армия - справка укипедия!!!
  • 14 МАГАРЕ

    22 4 Отговор
    Те Германия мачкат,та нас ли няма да ни смачкат да купим 8 аероплана на цената на 80.
  • 15 Нищо ново под Слънцето

    11 2 Отговор
    Победеният, окупираният, слабият винаги ще е "От страната на булката" е ако победителя е хамер или англосакс всичко е в садо-мазо вариант.
  • 16 Антисоциалист

    4 18 Отговор
    Господа, пак лъжи! За американските бази защитащи я от Соцлалера, Германия по договор дължи на САЩ повече от 300 милиарда евро. Германия не е заплатила ни цент! Още 300 милиарда евро Германия дължи на Гърция за репарации за агресията и грабежите от Втората Световна Война. Германия не е заплатила ни цент! В сравнение с Германия, Бълария още през 70те -години на миналкия век изплати своите задължения по репарациите с Гърция, а могъщата Германия - нито цент! И още!! Германия ме е изплатила и дължи на България доставения й дървен материал, храни и кожи по времето на Втората Световна Война - многомилиардни суми в евро с лихвите за 75 години, които по тайна договореност не се обявяват. Затова пък Германия, чрез канцлера си г-жа Меркел, поиска Гърция да продаде свои острови, за да изплати аферите на соцгърци с соцГермански, соцфренски и соцанглийски банки. Американският данъкоплатец ли?! Германската държава дължи, но нагло иска да не плаща от дълговете син ми цент! Права беше Лейди Татчър - една Гермамия не бива да има. Империя ще й се да е! А сега - поне Евроиимперия. Утре - да е "Германия над всички в света". пследното е цитат от Геманския Национален Химн.Това пише там! Това пеят на германците! И те пеят точно това!
  • 17 1488

    16 5 Отговор
    Оставете Германия това ни чака и нас като дойдат тук тъпите янки. Кво искате хем агнето цяло хем вълка сит нестава така. Целта не е да ни пазят, а да ударят Русия когато е необходимо и най малко очаква. А през това време ще се увеличат престъпленията, а престъпността в България ни е достатъчна не ни трябват и диваците отвъд океана.
  • 18 Иван

    17 3 Отговор
    Щом могат да иэдържат американците,могат да иэдържат и циганите
  • 19 Хорейшио

    5 5 Отговор
    Автора Мария Атанасова дали изобщо е разбрала ,че сумата е нищожно малка . По всичко личи ,че не е 😉 става за вицепремиер

    Коментиран от #21

  • 20 Putin

    15 3 Отговор
    Това са американците пиявици които живеят на чужд гръб пиейки кръвта до смърт.
  • 21 Иван

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Хорейшио":

    Ти си вече готов эа американски демократични баэи в България.
  • 22 Госあ

    4 3 Отговор
    Много говеда навсякъде и гласуват за десните измекяри. Ако има леви правителства отдавна краварите да са изхвърлени от Европа и живота да е много по справедлив. За пример - Макрон, хем е център но все пак ляв. Що той не хрантути краварите ?
  • 23 Eleonora

    8 3 Отговор
    Германия е принудена да харчи млн.за US войските, тъй като тя все още е окупирана страна...!

    Коментиран от #24

  • 24 До Eleonora

    2 6 Отговор

    До коментар #23 от "Eleonora":

    Окупирана ти е главата с мурзилки

    Коментиран от #26

  • 25 goni

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Вал":

    Германия има опит!:) Втората световна, кои мислиш че и плащаха за армията?!:) Сега са те наред. Ще плащат. А,да! И хоро ще играят!:)
  • 26 Eleonora

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "До Eleonora":

    Все още е окупирана....Германия! За съжаление! Но ти си явно от тези, които не могат/ неискат или не умеят да тълкуват контекста на нещата....

    Коментиран от #28

  • 27 мнение

    4 2 Отговор
    Германия реално си е под американска окупация от Втората Световна Война до сега.
  • 28 Госあ

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Eleonora":

    Съгласен съм с теб, но Германия е окупирана все още защото така им изнася 😉 Продават си голфовете и са си заровили главите като щрауси смятайки че сащ ги пазят. Питам се от кой ги пазят пък точно тях, най големите агресори. Между другото, същото е и с Япония, абсолютно същото. Само леви правителства могат да изритат янките. Като това на дьо Гол ! Сега Франция е свободна, истински свободна благодарение на левия бряг на Сена 😛

    Коментиран от #29

  • 29 Eleonora

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Госあ":

    Причината Германия да е все още окупирана би трябвало да се търси много по- дълбоко, отколкото в продажбата на голфове! Но това е друга тема....! Дори и левите надали биха могли да направят нещо, освен да събират точки с повдигането на темата! А дали пък въобще има истински свободна страна.....?????

    Коментиран от #30

  • 30 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Eleonora":

    Точно продажбата на голфове е причината и за зависимостта от сащ и за вкарването на имигранти за евтина работна ръка и за глобалното затопляне 😉 ( както и продажбата на хонди от японците) Свободни са страните с леви правителства, нека кажем относително, защото абсолютните стойности на свободата все още са дискусионни 😛

    Коментиран от #31

  • 31 п.п.

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Госあ":

    * сори емигранти имах предвид 😉
  • 32 Ген Майор Накамуров

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Вал":

    Батко, чети смешките които са написани в статията. Германското правителство подкрепило американските войски в страната за последните седем години с 243млн евро. Ха-ха -ха 243млн евро за 7 години. Това даже не са джобни пари за Германия . При евентуален шантаж от страна на Империята на злото германците биха се изръсили с милиарди. Германците били будали ,това майтап ли е. Не бих се сетил за по-малка сума ,която някоя държава е плащала за осигуряване на националната си сигурност. Явно на русоробите елементарнаа логика им липсва.
Новини по държави: