Last news in Fakti

21 Август, 2019 20:40 2 358 2

Брекзит без сделка е най-вероятен, смята Франция

  • брекзит-
  • ес-
  • франция-
  • борис джонсън

Наближава датата за Брекзит - 31 октомври

Брекзит без сделка е най-вероятен, смята Франция - 1
Снимка: Shutterstock

Франция смята, че Брекзит без сделка в момента е най-вероятният сценарий, след като британският премиер Борис Джонсън поиска от Европейския съюз предоговаряне на споразумението за напускане и отпадане на предпазната клауза за ирландската граница, каза днес служител на Елисейския дворец, цитиран от "Ройтерс".

Джонсън заяви вчера, че предпазната клауза - механизъм, целящ да запази ирландската граница отворена след като Великобритания напусне ЕС, е антидемократична и поиска тя да отпадне от блокираното споразумение за Брекзит.

"Сценарият, който сега става все по-вероятен, е за излизане без сделка", каза френският служител. "Ако Великобритания преценява, че наличието на предпазна клауза е напълно изключено, това е нейно право, но в този случай се ограничава възможността за постигане на споразумение", добави той.

Твърдият привърженик на Брекзит Джонсън, встъпил в длъжност преди месец, се надява заплахата от хаотично напускане да убеди европейските лидери, че ЕС трябва в последната минута да направи промени в сделката за излизане от блока, така че да изпълни исканията му.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ernesto Guevara

    15 0 Отговор
    Борката играе покер,ама няма две еднакви карти....и на всичкото отгоре всички му знаят картите
  • 2 Госあ

    2 0 Отговор
    Болката разчита на говедата дето то инициираха тоя брекзит,но те първи ще му бият шута, или по подлото характерно за тях - ще се възползват 😂 взаимоотношения между коври 😂 да се оправят взаимно
Новини по държави: