23 Август, 2019 09:51 1 670 8

Северна Корея нарече Помпео „отровно растение“

  • отровно растение-
  • майк помпео-
  • северна корея-
  • сащ-
  • и йон-хо

Пхенян е готов едновременно и за диалог и за конфронтация със САЩ

Северна Корея нарече Помпео „отровно растение“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Севернокорейският министър на външните работи И Йон-хо нарече американския държавен секретар Майк Помпео "отровното растение на американската дипломация", което вреди на усилията за рестартиране на двустранните разговори по севернокорейската ядрена програма, предадоха AP и "Ал Джазира".

Министърът изрази това мнение като протест срещу наскорошно изявление на Помпео, че Вашингтон ще запази санкциите срещу Северна Корея, докато тя не се отърве от ядрените оръжия. Дипломат номер едно на Пхенян каза, че Северна Корея е готова да разбие на пух и прах абсурдната мечта на САЩ, че санкциите ще предизвикат промяна в страната.

Министърът допълни, че Пхенян е готов едновременно и за диалог и за конфронтация със САЩ. "Ако САЩ се опитат да се конфронтират с нас със санкции и не се откажат от тази позиция, това ще бъде погрешна преценка", каза дипломатът. По адрес на Помпео той заяви, че той "хвърлял тъмна сянка върху двустранните разговори и е бил по-заинтересован от собствените си политически амбиции, отколкото от настоящата американска външна политика".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грух

    16 3 Отговор
    Така е, ние си имаме нагла Тиква, те - луда Кратуна !
    Каквито поробителите, такива и поробените !

    Коментиран от #5

  • 2 Кимчака

    22 4 Отговор
    Помпео има огромен памперс!!!
  • 3 Киччии

    2 2 Отговор
    Много ги бавиш много разтакаването ше те довърши и пер2ката знае това е нарочно разтакава
  • 4 Страхил

    4 13 Отговор
    Американци нали располагате с миризливи бомби от тия къде скапват всичко и замърсяват яко. Думнете прасока с такива оръжия, така няма да засягате други държави а само свинчовската. Или ги пържете с ХААРП, кво ги бавите тия червендалести въшливи изгладнели комундета. Свинско чумсвия много добре знае че ако истреля и една ракетна по САЩ ще му загробат държавищата после, затва братя американци нека си стой жаден и гладен и да си мези ракетки. Не му давайте нищо що не иска продоволствени стоки от великата му русия и от комундетата китайски ами тръгнал само от САЩ да търси.
  • 5 Аха

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Грух":

    А пък ние си имаме един хибриден и ненужен грухчо.

    Коментиран от #7

  • 6 веселяк

    10 3 Отговор
    Кимчо е пич!
  • 7 Грух

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Аха":

    Ами ще си го имате и когато ви няма !

    Хахахахаха
  • 8 Кой68

    0 1 Отговор
    ЦРУ..........Там ядливи растения няма.
Новини по държави: