Last news in Fakti

23 Август, 2019 12:37 1 606 27

САЩ не планират инвазия във Венецуела

  • венецуела-
  • сащ-
  • инвазия-
  • армия-
  • николас мадуро

Нямаме намерение да нахлуем във Венецуела, каза американски адмирал

САЩ не планират инвазия във Венецуела - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ не планират военно нахлуване във Венецуела и разработват най-вече планове за периода, след като президентът Николас Мадуро бъде отстранен от власт. Това заяви на южноамериканска конференция по отбраната началникът на Южното командване на въоръжените сили на САЩ адмирал Крейг Фалър, предаде ТАСС.

"Нямаме намерение да нахлуем във Венецуела. Работата ни е да търсим политически и демократични пътища за решаване на венецуелската вътрешнополитическа криза, а не да подготвяме военно нахлуване”, каза адмирал Фалър на пресконференция след форума.

Участниците са обсъдили според него ситуацията във Венецуела и предизвикателствата в сферата на сигурността, както и проблеми с хуманитарното подпомагане на бежанците.

"Южното командване фокусира усилия върху онова, което ще стане след Мадуро", посочи той. Американците по-рано подкрепиха самопровъзгласилия се за президент опозиционер Хуан Гуайдо и заплашиха с военна интервенция в южноамериканската държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Говеждите

    20 2 Отговор
    да си налягат дрипите в краварника, че доста държави им набраха и скоро ще бъдат ефтаназирани.
  • 2 Тъпите

    21 2 Отговор
    кравари вече са пълен аут. Даже Кимчо се бъзика с тях. А и Китай няма да ги бави много.
  • 3 СССРБарета

    20 3 Отговор
    ние много добре знаем че краварника блъфира и нищо не планира! Нали едни и същи заплахи чувахме срещу Северна Корея, Иран и Венецуела! И в крайна сметка само пушек и пара!

    Коментиран от #20

  • 4 Коментар📝

    5 9 Отговор
    А В БЪЛГАРИЯ КОГА ЩЕ ИДВАТ ДА НИ ОСВОБОЖДАВАТ ОТ ДЕКТАТУРАТА НА БКП.
  • 5 Име

    15 2 Отговор
    Нямате намерение,щото ще ядете бой и нещо друго и ще станете за резил и по тас причина ще пробвате с к..венски номера!

    Коментиран от #6, #21

  • 6 Да да

    2 15 Отговор

    До коментар #5 от "Име":

    Само си предатави великата венецуелска армия, срещу технологично изостаналата американска! Направо ще превземат САЩ! Хапчетата в 12 пропусна да ги изпиеш, нали?

    Коментиран от #7

  • 7 Име

    15 2 Отговор

    До коментар #6 от "Да да":

    Умньоо,нали се сещаш,че венецуелската армия ще бъде леко подпомогната от друго място!Нали се сещаш,че американските войници ще станат опитна площадка за нови оръжия!Хапчета вземай ти,да орусяване на мозъка,щото е вземал да залинява нещо!

    Коментиран от #12

  • 8 Kcaniba

    13 2 Отговор
    Че ква инвазия брие фащисаните!?!?
    То там има поне 2 руски бази, тъй че - пълни памперсите!!!
  • 9 Румяна Костова

    14 1 Отговор
    Колко мило и човечно от страна н САЩ, че няма да воюват с Венецуела. И в същото време много по-евтино. На войската, която доста ще се поизмъчи из венецуелските джунгли, трябва да се плаща. А пък и ако понесе значителни загуби, да се търсят оправдания защо не се е с правила със задачата си.

    Коментиран от #11

  • 10 Обама

    16 2 Отговор
    То от цял свят, само там къде остана, да не са посяли демокрация.Оборската логика на краварите, е че в името на ценностите на демокрацията ние знаем най добре какво е добро за вас, затова ще се намесим в вашата държава, само докато я окупираме, защото ни трябват ресурси, за да може нашите граждани да дебелеят и да стават масово, над 150кила трупно месо.

    Коментиран от #13

  • 11 Ночев

    1 15 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Какви загуби ма? Един два вируса от американски лабораторий и тия са клекнали за нула време.

    Коментиран от #27

  • 12 Да да

    2 12 Отговор

    До коментар #7 от "Име":

    Сигурно ще изпратят Кузя с ескадрила от невидими СУ 57 и няколко безаналогови подводници от типа на Курск! Дано да им стигнат парите за въглища, че после не знам кой ще ги тегли обратно! В 4 имаш да пиеш други, не ги пропускай, ще се влоши състоянието ти рязко.

    Коментиран от #18

  • 13 Да да

    3 9 Отговор

    До коментар #10 от "Обама":

    Във Венецуела са най-щастливите хора на света! Занеси им 10 долара и гледай щастието по лицата им! Ще направят каквото им кажеш! После дай на някой нещастен българин 10 долара и искай да ти качи дивана на 7-ия етаж.С 10 долара, във Венецуела ще обиколил страната с такси и шофьора ще те черпи, а в България за 10 долара ако минеш повече от 20 км. може и бой да ядеш. Къде са те, къде сме ние!

    Коментиран от #16

  • 14 Румяна Костова

    9 3 Отговор
    Блазе Ви, че имате толкова прости прогнози и обяснения на вероятните военни действия между американската и венецуелски армия. По тази логика на САЩ не и трябва армия, а само мрежа от добре работещи био и химични лаборатории.

    Коментиран от #17, #24

  • 15 карагьоз

    5 3 Отговор
    не планират, но ще нахлуят
  • 16 Румяна Костова

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "Да да":

    В Куба също си свиркат, пеят и танцуват. А и те са на опашката по сумите, които взимат като заплата. В същото време в Южна Корея самоубийствата са най-често случващи се. Въпреки по-високия стандарт на живот излиза, че на хората там все нещо не им достига и им пречи да бъдат щастливи.
  • 17 Румяна Костова

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    Към номер 11,Ночев.
  • 18 Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Да да":

    Питай американския адмирал,мерэавецо.
  • 19 Иван

    8 1 Отговор
    Американското южно командване се намира в Тампа,Флорида...... не им се мре.
  • 20 ГОШО

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "СССРБарета":

    Те за мн планиране планират ,ама ги е страх да го осъществят плана
  • 21 Бай Яни

    1 8 Отговор

    До коментар #5 от "Име":

    От кого ще яде бой бре СЕЛЯНДУР прост. Ако САЩ на влезнат във Виницуела, нали само това и чакат опозиционерите ве кравар тъп. Ще стане една гражданска и тогава над милион комунисти ще се чудят къде да емигрират, щот басма няма да им цепет. Ще ги разстрелват както в Чили през 80 те. Както трябваше да направим и ние тук. Да растреляме предателите на България от терористите от БКП/БСП, ДПС И АТАКА.

    Коментиран от #22

  • 22 Бай Яни

    2 8 Отговор

    До коментар #21 от "Бай Яни":

    От кого ще яде бой бре СЕЛЯНДУР прост. Ако САЩ на влезнат във Венесуела нали само това и чакат опозиционерите ве кравар тъп. Ще стане една гражданска и тогава над милион комунисти ще се чудят къде да емигрират, щот басма няма да им цепет. Ще ги разстрелват както в Чили през 80 те. Както трябваше да направим и ние тук. Да растреляме предателите на България от терористите от БКП/БСП, ДПС И АТАКА.

    Коментиран от #26

  • 23 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ШУБЕ НИ Е ,НО НЕ СЕ ПРЕДАВАМЕ !!!
  • 24 До румянка

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    Румянке според теб как е по добре да има загинали войници от моя страна или да натръшкам противника бес да си цапам ръцете с биологично оръжие.
  • 25 onq s konq

    1 8 Отговор
    Защо трябва да нахлуват САЩ във Венецуела и после да се харчат едни милиарди за стабилизиране на тая пробита отвсякъде държава ,след като могат да въоръжат Опозицията и със осигуряване на едни сравнително малки финанси да качат Гуайдо на престола?А думите на Адмирала че Америка мисли вече за "Венецуела СЛЕД Мадуро" са повече от красноречиви и Песента на Диктатора е окончателно изпята.Нещо повече:След Венецуела КЛЯКА И КУБА,която разчита изключително но Венецуелски петрол и без него е умряла за 24 часа.
  • 26 любопитен

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Бай Яни":

    А комунистите от ГЕРБ, кво шъ ги прайш?
  • 27 Фактолог

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ночев":

    Ще клекнат, но Северна Америка смята Южна за свой заден двор, а клекне ли задния двор... нали се сещаш какво ще стане! Вирусът е тнка работа, Ночев, той не мисли – този е американец, а пък този венецуалец. Вируса, Начев, много прилича на американеца, няма глава, само действие!!!