Last news in Fakti

23 Август, 2019 15:53 3 189 19

Легализират проституцията в Румъния?

  • трян бъсеску-
  • траян бъсеску-
  • румъния-
  • проституция

Бившият президент Траян Бъсеску критикува липсата на смелост у някои политици, които не предлагат законопроект в тази посока

Легализират проституцията в Румъния? - 1
Снимка: Shutterstock

Бившият румънски президент Траян Бъсеску (2004-2014 година) заяви, че подкрепя легализирането на проституцията с цел намаляване на явлението трафик на хора, съобщават медиите в северната ни съседка.

Бъсеску критикува липсата на смелост у някои политици, които не се осмеляват да преодолеят съпротивата на Румънската православна църква и да предложат законопроект в тази посока.

"Мащабите на трафика на млади жени, особено от селата, са го превърнали в явление. Трябва да се предприемат действия за промяна на наказателната политика за подобни действия", коментира Бъсеску пред телевизия Бе1.

"Има много нещастни мъже, които не могат да намерят партньорка и прибягват до подобни услуги; мисля, че е дошъл моментът да подложим на дискусия легализирането на проституцията като решение за намаляване на незаконния трафик на живо месо", каза бившият президент.

Той даде пример с Германия, Холандия и Белгия, където проституцията е легализирана и жените са защитени.

Бъсеску критикува липсата на смелост у политиците в страната.

Легализират проституцията в Румъния?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"От страх жертваме хиляди млади жени, които тласкаме под контрола на хаймани, на нещастници, които ги оставят без пари, без бъдеще и понякога - без живот", каза още Траян Бъсеску.

Той отбеляза, че Румъния е една от държавите "доставчици на живо месо" в Европа и трябва да бъде намерено решение за промяна на това положение.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сифон Злобюл

    13 1 Отговор
    Честито
  • 2 Оня с рикията

    6 2 Отговор
    Живо месо, ама се едно е от Факултето... Колумбийско пресно...
  • 3 На тези които я практикуват...

    3 7 Отговор
    Няма значение, дали ще бъде легализиране или не...!
  • 4 ГОСТ

    18 2 Отговор
    А У НАС....?.......КОГА.....???

    Коментиран от #12

  • 5 Алфа Вълкът

    18 0 Отговор
    Ние докато чакаме, румънците ще ни изпреварят и нашите к*трета ще заминат да бачкат там!
  • 6 бмв

    9 1 Отговор
    хаха да наще к**рви ще отидам там с договор и осигуровки.
  • 7 Балъка от BG

    7 0 Отговор
    Обяснението за негализирането й е кой печели от това ?
  • 8 И у нас ще стане

    5 1 Отговор
    Първо обаче наши хора трябва да се нагушат.
  • 9 И защо някой мъже са "нещастни"?

    8 3 Отговор
    Излиза много по евтино от поддръжката на жена или любовница.

    Коментиран от #14

  • 10 Димов

    5 2 Отговор
    Когато държавата види, че е безсилна срещу даден вид престъпност, гледа да я легализира, че поне да събира данъци от нея.
  • 11 Менгеле

    6 1 Отговор
    Чу ли Бойко легаризирай работата на половината си електорат няма само ние българите да плащаме данъци ако ли не ти излизай на пътя ще оправиш държавата за не за 800 а за 8 дни.😂😂😉😉😉😉
  • 12 Баланс на бюджета

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "ГОСТ":

    Като гледам, може да е по–скоро, отколкото си мислим. Горанов каза, че НАП има пари да си плати глобите за изтеклите данни, но като се изръсят, ще останат без бонусчета и други екстри. В тоя смисъл очаквам и нашите труженички да ги легализират по бързата процедура, защото трябват и приходи, не може само разходи.
  • 13 Хаджи хаджи Българин

    3 0 Отговор
    Прав е човека! Колко просто и непринудено! Това е най- старата професия! Още от времето на Египетските Фараони! Това е признание, като мед сестрата да лекува болни хора, така и проститутката- жрица на любовта, да си работи по професията! Той изброява Германия, Белгия и Холандия! Но това е бизнеса на всяка управляваща оартия- златната кокошка!
  • 14 Хаджи хаджи Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "И защо някой мъже са "нещастни"?":

    Абсолютно прав! Престъпността ще спадне наполовина! Аз не ползвам услугите на такива оферти, имам си красива и великолепна жена, която е всеотдайна и в работата, кухнята и леглото! Но легализацията, ще спре , властиимащи субекти, да се възползват и издевателстват, над такува жени, които са си избрали тази професия!

    Коментиран от #17

  • 15 Най обичам .........

    2 0 Отговор
    Да плякам миризливите циганки на околовръстното.
  • 16 Бесен

    4 0 Отговор
    Прав е! Проституция съществува от както свят светува! Излишно е да се правим на моралисти! По-добре да има ясно праавила и контрол и някаква защита за тези момичета, вместо да си заравяме главите в пясъка, все едно ги няма! И при нас трябва да се направи!
  • 17 От опит

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хаджи хаджи Българин":

    Само да те поправя, че по–голямата част изобщо не са си избрали по желание въпросната професия. Гладът, мизерията, принудата– това са водещите фактори. Колкото и грозно да ти звучи, с един приятел като пътуваме редовно по определен маршрут–100–200км. през всички сезони, предварително се ловим на бас(по една бира) колко "каки" ще преброим на отиване и връщане. Честно казано , много ми е жал за тях, дето зиме палят огън да се стоплат, лете висят в нечовешки горещини. Понякога им подхвърляме по нещо( кола, цигари, дребни пари), но не се възползаме от подобни услуги и ние си имаме добри жени, па и болести колко щеш. А по принцип във всички древни цивилизации е имало жени компаньонки –хетери, гейши и други, но по–скоро са задоволявали интелектуалните страсти, отколкото нагона.
  • 18 бай Даньо

    2 0 Отговор
    Тя цялата игра на жените, дори така наречените нормални е проститутска ама хайде да не почвам с дървената психология ...
  • 19 ridah

    0 0 Отговор
    Не всички мъже ги бива с жените. Ама да останат само на мастурбация не е редно. Подкрепям! Дано България приеме мерки в подобна насока.
Новини по държави: