24 Август, 2019 15:15 1 136 2

Искат оставката на бразилския президент заради пожарите

  • бразилия-
  • оставка-
  • президент-
  • пожари-
  • амазония-
  • жаир болсонаро

Обвиняват го в неадекватна реакция

Искат оставката на бразилския президент заради пожарите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бразилският президент изпрати армията да се бори с горските пожари в Амазония. В същото време се засилва натискът срещу държавния глава да подаде оставка заради неадекватната реакция по глобалния проблем, предаде Би Ти Ви.

Пожарите в Амазония бушуват вече близо три седмици. В провинция Пара около 600 души са потърсили медицинска помощ с оплаквания от дима от стихията. В официално обръщение президентът Жаир Болсонаро обяви, че като бивш военен е негов дълг да защити природните богатства на страната и нареди да бъдат изпратени военни части на помощ.

„Намираме се в традиционно горещ период, когато за съжаление има много пожари в Амазония. Тази година е по-топла от обичайното и пожарите са повече, но все още са в границите на средните стойности за последните 15 години”, заяви Болсонаро. В Бразилия и по света се организират протести с искане за оставката на Болсонаро.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Levskar

    3 3 Отговор
    То е супер лесно да са овладее пожар. Видяхме какво направиха Франция с катедралата "Нотр Дам", видяхме какво направиха и Русия в Сибир. Плюс това е голяма лъжа, че Амазонската джунгла създава 20% от кислорода в атмосферата. Гората е затворен цикъл и всичкият кислород, който създаде, го използва за своите жизнени функции. Единственото лошо нещо е в тоя случай, че въглеродният двуокис не се абсорбира от растенията и е в големи дози в атмосферата. Истинският създател на кислорода в атмосферата е фитопланктонът. Не се подлъгвайте от пропагандата, има много хора, които се занимават с неща, от които не разбират.

    Коментиран от #2

  • 2 Милена

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Levskar":

    Това е факт,но не успокоява защото скоро океаните съвсем скоро ще бъдат с променен състав и покрити от пластмаса...
    Честит Апокалипсис!
Новини по държави: