Last news in Fakti

25 Август, 2019 10:20 1 984 6

Лондон и Берлин не приемат френската заплаха към Меркосур

  • меркосур-
  • еманюел макрон-
  • г-7
Лондон и Берлин не приемат френската заплаха към Меркосур - 1
Снимка: EPA

Великобритания се присъедини към Германия, като също разкритикува решението на френския президент Еманюел Макрон да блокира търговското споразумение между Европейския съюз и южноамериканския икономически блок Меркосур, с цел да окаже натиск върху Бразилия и да я накара да овладее горските пожари в Амазония.

В петък Макрон направи изненадващо изявление, че е взел решение да блокира споразумението ЕС-Меркосур и обвини бразилския президент Жаир Болсонаро, че лъже, че намалява рисковете за климатичните промени.

Британският премиер Борис Джонсън, който кацна в събота в морския курорт Биариц, където френският президент е домакин на срещата на върха на страните от Г-7, разкритикува позицията му. Само ден преди това и германският канцлер Ангела Меркел направи същото от Берлин.

"Някои хора си намират всякакви извинения само и само за да се намесят в търговията и да осуетят споразуменията ни. Не искам да ставам свидетел на подобни неща", каза Джонсън, цитиран от Ройтерс.

Късно в петък говорител на Меркел обяви, че решението да не се сключи търговско споразумение със страните от Меркосур - Бразилия, Аржентина, Уругвай и Парагвай" не е подходящ отговор на онова, което в момента се случва в Бразилия".

"Неподписването на споразумението с Меркосур няма да помогне да се ограничи унищожаването на горите в Бразилия", добави германският представител.

От френска страна уточниха, че Макрон разяснил на Меркел позицията си.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    8 0 Отговор
    Боби сигурно си мисли, че като немат тропически гори на острова и не е толко топло като у Бразилия, оня десен неандерталец като ги запали сичките и у Бразилия ще паднат температурите 😂 А баба меркел си праи сметката колко голфа мое продаде у Бразилия 😂 И между другото, Юнкер си го каза, сега боби ще внася само хаос в съюза и ще подкрепя всички проамерикански интереси
  • 2 Бабоебь

    4 1 Отговор
    Великабритания е пред разпад а Берлин е вече турско руска колония.
  • 3 Знам знам🙄

    1 0 Отговор
    Абе не е тва начина. Трябваше да прокара некое мито по тежко за суровините от джунглата. И за земеделската продукция от наскоро изсечени гори да кажем 20 г. назад. Говорим и за месо. Щото основна вина за амазонското бедствие е на Бразилия. Не трябва да се наказват и останалите. А иначе мъ кефи Маню. Само да не е глас в пустиня или да го обърнат на цирк. А Бобо с русата перука и големия червен нос е царя на панаирите циркаджията му олигофренясал. Лошото е пе това му поведение подронва авторитета на сериозни хора по сериозни форуми и мероприятия. Ей го дъшеря ми на 8 години го приема за клоун. Егати на детето му е смешно да гледа новини. Е как да я накарам да си създаде позиция и да бъде достатъчно сериозна да застане на нея и да я отстоява.
  • 4 Игор Додон

    3 0 Отговор
    Франция вече е фактор, Германия не. Някои обаче не искат да го приемат. Бабето търси начин да разшири пазара на местните фирми, за да пробутват дизелови талиги на латиносите.
  • 5 Искащ въздух

    0 0 Отговор
    Амазония са белите дробове на планетата.

    В квартала само като изсякоха 40 дървета и сложиха асфалт, жегата и мръсотията са непоносими - не се диша.

    Да спрат да се разхождат с тези самолети, кораби и др. те замърсяват най-много. Да затварят ТЕЦ-овете и да мислят за високотехнологични и ефективни енергии, евтини.

    Ма тогаз няма да контролират света, разработките на Тесла в тази област са секретни.
  • 6 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    У нас най-безпощадно се изсичат горите / и нямат намерение да престанат/ Вие сте заплакали за Амазония.Нашият министЕр на околната среда , водите, въздуха и водите да отиде в Биариц/ като Г-7 и 1/2 ,че да им обясни аджеба : как се гори изсичат и всички горски стопанства в страната се" снишават" и не смеят да се обадят ??? И полицията си "подвива опашката" ! Кой тогава е този "Господ", който се разпорежда най-безсъвестно с "белите дробове" на България ??? Плачете за Амазония...........! Българина доста добре разбира как се прави ракия и как - международна политика, ама за последното не го питат ....