Last news in Fakti

25 Август, 2019 12:50 4 215 50

Ким грее от щастие, наблюдавайки изстрелването на ракети

  • северна корея-
  • ким чен ун-
  • ракети-
  • изпитание-
  • щастие-
  • война

Лидерът на Северна Корея е доволен от последните изпитания

Ким грее от щастие, наблюдавайки изстрелването на ракети - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун наблюдава изпитанията на разработена неотдавна голяма ракетна пускова установка, предадоха световните агенции.

След изпитанието Ким е заявил, че новоразработената система за залпов огън е "голямо оръжие" и е изразил признателността си на младите учени, които са я замислили и построили, обявявайки ги за ценно съкровище и богатство на страната, съобщава Корейската централна телеграфна агенция.

Тестовете са показали, че всички технически характеристики на системата са достигнали предвидените параметри. Северна Корея трябва да продължи да засилва развитието на въоръженията, "за да се противопостави решително на военните заплахи и на засилващия се натиск на вражески сили", добави Ким. Вчера американският президент Доналд Тръмп каза, че Ким "харесва да изстрелва ракети".

Въоръжените сили на Южна Корея съобщиха, че при изпитанието са изстреляни две балистични ракети с малък обсег. Те са прелетели около 380 км в посока към Японско море. Според Токио изстреляните ракети не са представлявали никаква заплаха за сигурността на Япония. Проведената неотдавна серия от ракетни изпитания се смята за отговор на приключилите неотдавна американско-южнокорейски военни учения. Пхенян ги смята за подготовка за нахлуване в Северна Корея.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ночев

    15 23 Отговор
    Хляб няма той зрелища за народа си прави. Свинска му работа.

    Коментиран от #4, #10, #50

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СССРкаскет

    9 21 Отговор
    Яко пафкат тревица, всички са ухилени до уши. В кочината се хилят от водката а тез от тревата. Много забавен тоз комунизъм бе😄
  • 4 казах

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ночев":

    НОЧЕВ, СВИНЯТА СИ ТИ, ЗАЩОТО ТЕ ИНТЕРЕСУВА САМО ДАЛИ В КОРИТОТО ТИ ИМА ПОМИЯ ЗА ЛОЧЕНЕ. НОЧЕВ, СВОБОДАТА НЯМА ЦЕНА.

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 5 анова

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "казах":

    Браво всички помнят корейската криза умен човек не повтаря грешки
  • 6 само питам

    7 16 Отговор

    До коментар #4 от "казах":

    Ами да, много са свободни даже....да пасат глухарчета и планинска трева на воля по полетата...Като го гледам тоя, охранения на преден план и го сравня с останалите в масовката...не ти ли се струва че Прасчо е поне три пъти по тежък от най дебелия, пардон -свободния , кореец...

    Коментиран от #9, #26

  • 7 Ночев

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "казах":

    Нали демокрацията те притиска бе свободолюбивия що не заживееш при любимата си свиня всички знаем защо. А ако исксте България да е гладна като нс гъцевски страната дайте да се махнем от протекцията на запада ама не ви се мизерува нали, ще си припомните много бързо 89-90-91-92-93г. А и между другото викаш "свободата" ама демократите ако мислеха като сталин и живков и брежнев ти досега за говорене срещу демокрацията отдавна да си занемял на два метра под земята.

    Коментиран от #8

  • 8 казах

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ночев":

    Кимчо е един достоен наследник на делото на дядо си и баща си. Той е непокорна личност, с изправена глава и много по голямо достойнство от нашата мутра Тиквоч, който изпълнява всичко, което му нареди козяк. И той 150 килограмов, но без достойнство. Аз искам да живея в свободна страна, в която народа ще определя политиката, а не американския посланик. И нека да се знае, американците не дават, те само вземат. Те не са нахранили никого на тази земя, те са едни разбойници, които унищожават неудобните. ВИНАГИ С ГЕРМАНИЯ, НИКОГА ПРОТИВ РУСИЯ, НИКОГА СЪС САЩ.

    Коментиран от #11

  • 9 Нашите,

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "само питам":

    както разпродават за без пари националните ни богатства, скоро и глухарчета няма да има да пасем.
  • 10 Альоша Гърневски

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ночев":

    Ночев, ти се явяваш тук като нов. Поради тази причина си изхвърли от мозъка идеологическия боклук, за да се разбираме. Ти ходил ли си в Корея да видиш как живеят и как се хранят, преди да раздаваш етикети и заклинания.

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ночев

    1 9 Отговор

    До коментар #10 от "Альоша Гърневски":

    И ти също покажи нагледен пример беш в Куба да караш на слънчеви лъчи по цял ден, дали емигрантите по света жадуват за северна корея венецуела и куба или цял свят се стреми да живее в демократични държави.

    Коментиран от #13, #14, #16

  • 13 Альоша Гърневски

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ночев":

    Ночев, защо трябва да отивам в Куба. Аз съм роден тук. Аз искам България да не бъде управлявана от американците. Точка. Не искам света да се управлява от тези нео фашисти. Защо смяташ обратното. Защо си готов да бъдеш подлога на тези разбойници.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ночев

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "Альоша Гърневски":

    Защото искаш да ближеш за... ка на путин следователно кубинците му са на същата позиция като твоята дефакто ти пропагандираш да станем като тях. Сега разбрали защо или още тъпни ша ме питаш. България беше оставена независима от 89до 91-92 сама. И кво стана глад и мизерия на кубици.Нали великия БРИКС начело с володя когото ти хвалиш щеше да спасява куба, венецуела северна корея по милиони в тия държави са станали като манекенчета заради дажбите. Такаче пожелавам ти да поживееш в другия строй който толкова много обичаш

    Коментиран от #20

  • 16 Альоша Гърневски

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ночев":

    Ночев, коя държава е демократична? Която сама си избира управлението, или която е протекторат. Обясни какво разбираш под демокрация. Преврата в Украйна демокрация ли беше, нахлуването на сащ в Сирия демокрация ли беше. Ночев, нямаме еднакви критерии за демокрация.

    Коментиран от #19

  • 17 Швепс

    0 1 Отговор
    ША ГРЕЙ Я,
    ОРЪЖЕЙНАТА ИНДУСТРИЯ ОТ КОГА ТЪРСИ ПОЛЕЗЕН ИДИОТ КАТО НЕГО!
  • 18 Ночев

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Хуй":

    Милите хора по света та и руснаците даже защо така сега ма то при путин е толкова хубаво а те глей ся така да емигрират ли емигрират и все на запад ги тегли. Друго си е да си в Русия "свободен" и каквото кажат таваришите това да е камо ли още по свободен в северна корея при ким или в венецуела там пък си най свободен, особено панталона ти седи много свободно на ханша ти.

    Коментиран от #21, #23

  • 19 Ночев

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Альоша Гърневски":

    В Украйна мойто момче неможе милиони жители да казват че се чувстват не руснаци а имат полски балтийски, корени и наглия руснак да им казва как да се определят. Те така между другото са подарили и Македония на тито благодари им за това защо мълчиш. Но за Сирия си прав за там вече америте небги оправдавам.
  • 20 Альоша Гърневски

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Ночев":

    Ночев, искам си България. Но България достойна. А не васал на Мак Кейновци каубоите убийци. Това искам. В Куба отивай ти, защото си чугун. И името ми е истинско. Кръстен съм на Альоша, а съм роднина с един друг Спас, но не тоя дето беше шеф на футболния Левски.

    Коментиран от #24

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ночев

    2 4 Отговор

    До коментар #20 от "Альоша Гърневски":

    Що не искаш в Куба бе там много Альошовци са на власт. Да разбирам ли че си въртиш дирника на 360градуса и си поплювко бес покритие, в България си искал, ти му обесняваш че с комунетата ще е много зле, и му даваш примери той блее на другата страна и едно си знае едно си бае. И аз искам в Русия Путин да признае милионите Българи от Волжка България ама не нарочно властите ги репресират като твърдят че са Татари.

    Коментиран от #32

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 5352

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "само питам":

    Ти бил ли си там, видял ли си че пишеш глупости, или вярваш на американските джендъри които разпространяват измислици. Преди 30 години са писали че зад "желязната завеса" пасеме трева ама тогава живота беше прекрасен, не като сегашния пенсионери да ровят по кофите.
  • 27 Бесен язовец

    2 2 Отговор
    Тате и мама са свиневъди и искат да се махаме в Северна Корея ,където не закачат прасетата.А Боко тиквата не го е еня у нас.
  • 28 Ночев

    1 4 Отговор

    До коментар #21 от "Бай Хуй":

    Да но вие неможете да проумеете друг факт. Че България е малка и винаги зависима от великите сили. Ако земем страната на Русия какво си мислиш че ще стане и за тва ти давам примери с Куба Венецуела, Северна Корея. А ако България е независима западняците ще се отдръпнат, тогава ще видиш глад какво значи. Тя една Италия неможе да се оправи и ако не е Евросаюза ще тънат в дългове и мизерия ти искаш България да е независима.

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ночев

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Бай Хуй":

    Имаш чушки и домати да стават по полята колкото си искаш. Ти нямаш технологий за добив на нефт няма ш технологий за добив на въглища и ценни метали всочко е западни концесий. Утре ако си независим и ядосаш Русия или Тръмп и ти резнат нефта България ще блокира отсекъде. Сателитите за времето, за интернета, за телевизойте, радиата, да не с Български. Демокрацийте ако наложат мита на авточасти, автомобили, битова техника, ще се переш на реката. Да не говорим за милярдите заеми който България получава отпускани от световната Банка, защото не располага с моментни пари с с тези пари плаща продоволствените стоки в танкерите на пристанищата за да има разнообразни продукти на масата ти а не само боб свинско и домати.

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ночев

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Бай Хуй":

    Тва злато знаеш ли колко трудно се вади и с лакви машини такива че и билнгейтс неможе да си ги позволи и са производсъво на калифорнииска онженерна корпорация. Същото това злато в България е 14карата за да извадиш злато за на една бабка пенсията ти трябва да го промиеш с Арсен а арсена кухарко трови почвата за тва с вагони го карат на кораби в африка. Аман от популисти.

    Коментиран от #36, #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ночев

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "сикиш":

    Великия ми българин той ми говори за свобода, Като ви казвам че никога не сме били свободни и зависими вие смотьовци не ми вярвате 500г турско-200-гръцко-над40 режим комунойден над 30-мутренски преход, и аз знаейки робския нрав на народа си искате да не съм със силните на деня за да си оправя живота а искате да бленувам заедно с вас за вредна независимост, същия тозиЛевски е бил за единство и е бил на ваша страна но вие и ние го предадохме от 1876г та до ден днешен. Така че да ви имам и мечтите къде сме доказали че сме готови да не се борим за тях а само едно джавкане. Мерси по ми е добре да отида да искарам пари в богатия запад и да дойда да ги харча тука отколкото да ставам курбан за народа който винаги е предавал свойте. Капитан петко войвода кой го уби, Ботев Левски, Каравелов отпаднаха ли от учебниците и единния народ кво Учили се за турско присъствие учи се, Ние като народ с тия проблемчета неможем да се соравим тръгнал нашия единен да става

    Коментиран от #41

  • 39 Ночев

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "ПИТАМ":

    Колко злато ама на плитко под повърхността, то и баба може ама после в долните слоеве иска техника.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ночев

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "сикиш":

    89г глада кога беше как ми се иска още да живееш там по това време сам независим като корееца и свободен да си дрипльо колкото си искаш. И не ми прехвърляй вината на мен защото масово вие къде искате България да е силна и независима си кротите по къщите като агънца и си ве доят винаги и винаги уважаеми робе няма да ви стиска за повече.

    Коментиран от #44, #45

  • 43 Ночев

    1 0 Отговор
    Айде бегайте в комунистическа КНДР да ядете трева! Аз отивам в Хондурас, където е истински капитализъм! Там е пълно с банани и всеки магазин е Кореком!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ночев

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "сикиш":

    Нещо се бъркаш орбан не са му наложили пълни санкции, имам и сръбска телевизия в провинцията са толко зле милите, ай ти казах щом харесваш такива държави, не ти стиска и месец да поживееш там. Те гражданите им бягат от там с цената на живота си, Кубинци пълно е в флорида и другите щати, Северно Корейци, в Южна Корея, Сърби, милиони в Германия, Унгарци колкото искаш в Западна европа. Все свободни държави, Ако не са бачкаторите в чужбина като един от големите инвеститори ти и осветление на улицата няма да имаш бе. Айде всички инвеститори да се отдръпнат, да видим България какво произвежда, милион безработни тва ще произведе. Всеки Българин гледа да отиде на запад да работи за повече пари, защото тука такива българи велики къде ти ги защитаваш се бъзокат с работника си за стотинки. И масата Българи са отвратени от българския работодстел и бягст на вънка той нашия самостоятелна независима държава България щял да прави. Като комунистическите заводи къде работиха хората за центове и се отвратиха от системата и напуснаха 90г над 3милиона са вече.
  • 47 Ночев

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "сикиш":

    Ето пак той да е добре пък другите 6-7милиона здраве да е и те ша работат в правец и така ще бъдем самостоятелна велика държава

    Коментиран от #48

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ночев

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "сикиш":

    Ти си смешен вече бе в стая два на два ли си расъл. От 2000г до 2007г направо бехме цъфнали с самостоятелна България хахаха. Аз 70пъти едно и също няма да ти пиша, Да ти е честита самостоятелна и велика България с хората който масово я напускат заради "лошия запад" да те вида как с 1милион данъкоплатци ще плащаш и на над 2милиона и половина пенсионери плюс над 1милион от малцинствата. А и винаги ще се намерят депутати и правителства да те крадът. Над 300000хиляди дават чуждите работодатели, тва са значителен процент и бес тях държаеата е обречена. Аре бай утре съм на работа да не съм пенсионер като теб да питам тъпи въпроси до десет часа. Пък ти на много въпроси не ми отговори само питаш се едно сибв първи клас.
  • 50 Бисер

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ночев":

    Ние сме овце бьлгарите и геури хаха
Новини по държави: