Last news in Fakti

26 Август, 2019 05:42 1 343 8

Папата е притеснен заради пожарите в Амазония

  • амазония-
  • притеснен-
  • папата-
  • папа франциск-
  • пожари-
  • огън-
  • бял дроб

Този горски бял дроб е от жизненоважно значение за нашата планета

Папата е притеснен заради пожарите в Амазония - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Папа Франциск изрази безпокойство от пожарите, които опустошават амазонската гора, която той нарече "жизненоважен за планетата бял дроб", предадоха световните агенции.

"Обезпокоени сме от големите пожари, които се разразиха и разпространиха в Амазония. Този горски бял дроб е от жизненоважно значение за нашата планета", каза папата пред множеството, събрало се на традиционната неделна молитва на площад Свети Петър във Ватикана.

Папата ще организира през есента голяма световна конференция, посветена на Амазония. Той призова 1,3-те милиарда католици по света да се молят за възможно най-бързото изгасване на пожарите. През май папа Франциск се срещна с амазонския племенен лидер Раони, дошъл в Европа, за да разкаже за обезлесяването на Амазония. Лидерът на племето каяпо се опитваше и да събере един милион евро за защитаването на резервата Шингу в Бразилия.

През януари миналата година папа Франциск посети село Пуерто Малдонадо в югоизточно Перу, което е заобиколено от амазонската гора. Там се събраха представители на коренното население на Перу, Бразилия и Боливия, пред които папата заклейми силния натиск на големите икономически интереси, които бленуват за петрола, природния газ, дървесината, златото и агроиндустриалните монокултури.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    2 4 Отговор
    Най читавият папа евър ! За т'ва тия псевдо вярващи и патриоти като агент урумов го заклеймиха. Но алчността е характерна за евангелистите и протестантите,доближаващи се най много до чифутите.

    Коментиран от #5

  • 2 Дедо ви

    5 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Папата е притеснен заради пожарите в Амазония.....Абе, то и аз съм притеснен. Може да поправите заглавието така: "Папата и Дедо ви са притеснени заради заради пожарите н Амазония"
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гзт

    3 1 Отговор
    Щом е притеснен да прати помощ за гасенето а не само да говори.
  • 5 Бачо Киро

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    И като свика джамборе другия месец и казва на хората да се молят да спрат пожарите и нещо е направил, викаш? А стига бе! 😂😂😂😂 Не случайно поповете се наричат пастири... А какво трябва на пастирите? Точно така, ОВЦЕЕЕЕЕ.... БЕЕЕЕЕ 😂😂😂😂

    Коментиран от #7

  • 6 Анти милиционер

    2 1 Отговор
    Слугите на изтрещелия Сорос(кланещи се на Гай Юлий Цезар) в общ пропаганден хор.
    80 до 90% от световния кислород идва от водорасли в световния океан. Така се е зародил и живота преди няколко милиарда години, когато на сушата е имало нула растения.

    Соросите плашат неукия народ, а учените в НАСА в това време докладват, че пожарите тази година са със средна величина спрямо предходните години.
  • 7 Бачо Киро,

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо Киро":

    Зле си батка с пастир ма без пастир ше си хептен зле. :):):):):)
  • 8 Гост

    0 1 Отговор
    Да дръпне една молитва и може да спрат пожарите. Да поговори с по голямия шеф на небето може и той да помогне.