26 Август, 2019 14:41 1 419 7

САЩ не искат смяна на властта в Техеран

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • иран-
  • хасан рохани-
  • мохамад джавад зариф

Президентът Доналд Тръмп заяви на срещата на Г-7, че иска да види един силен Иран

САЩ не искат смяна на властта в Техеран - 1
Снимка: Shutterstock

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че иска да види един силен Иран и не се стреми към промяна на режима в Техеран. Той допълни, че начинът, по който иранците са принудени да живеят, е неприемлив, предаде Ройтерс.

В кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Биариц Тръмп каза пред репортери, че не е бил изненадан, че Франция е поканила иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф за разговори вчера. Той обаче допълни, че не е поискал да се види със Зариф, защото е прекалено рано за такава среща.

Тръмп разкри, че когато френският президент Еманюел Макрон му е казал за изненадващата визита на Зариф в Биариц, той е отвърнал: "Добре, давайте". "Бях в течение на всичко, което той правеше и го одобрих", заяви Тръмп.

Същевременно иранският президент Хасан Рохани защити изненадващото посещение на външния министър Зариф в Биариц. Рохани заяви, че самият той би бил готов да отиде където ѝ да е, за да преговаря как да се излезе от кризата, последвала американското изтегляне от сделката за иранската ядрена програма.

САЩ не искат смяна на властта в Техеран
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Ако знам, че като отида някъде или се срещна с някого, това ще помогне за развитието на страната ми и ще реши проблемите на народа, аз няма да пропусна тази възможност", заяви Рохани.

"Ние трябва да преговаряме, трябва да намерим решение и да решим проблема", допълни той и съобщи, че по-късно ще има среща на ирански представители, на която ще се обсъжда визитата на Зариф в Биариц.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 onq s konq

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "El texeran":

    Е нали ТОЧНО ОТ ТАКИВА имаме нужда срещу САМОЗАБРАВИЛАТА СЕ РУСКА ХУНТА?

    Коментиран от #5

  • 3 ****

    12 2 Отговор
    Сащ не искат смяна на режима.А какъв чеп искат сащ тогава,нека се уточнят.

    Коментиран от #4

  • 4 Да да

    1 8 Отговор

    До коментар #3 от "****":

    Контрол над ядрената им програма и прекрстяване на подкрепата им към терористични организации в други държави. Не е трудно да се сетиш.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Шляхтиц

    2 1 Отговор
    Кои са САЩ, че да искат КАКВОТО И ДА БИЛО?????????????????????
  • 7 Щ+×Щ

    1 0 Отговор
    Айде почна с баданарката като със г-н Ким.Ти си велик аз ти се възхищавам.
Новини по държави: