27 Август, 2019 08:15 2 367 6

Какво точно решиха лидерите на света?

  • г-7-
  • доналд тръмп-
  • биариц-
  • хонконг

В заключителния документ на срещата на Г-7 се казва, че при дискусиите е проявено стабилно единство между участниците и позитивен дух

Какво точно решиха лидерите на света? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерите на страните от Г-7 приеха заключителна декларация в края на срещата си, която се проведе във френския Биариц, предаде радио "Свободна Европа".

В документа се казва, че при дискусиите е проявено стабилно единство между участниците и позитивен дух. Постигнати са споразумения по няколко ключови въпроса, въпреки първоначалните очаквания, че няма да има обща декларация на участниците в срещата и че тя ще се окаже провал.

Лидерите заявяват стремежа си към открита и справедлива международна търговия и запазване на стабилността в световната икономика. Посочва се, че Световната търговска организация трябва по-ефективно да защитава интелектуалната собственост и по-бързо да намира решения на спорните въпроси между държавите.

Г-7 ще настоява през 2020 г. да се постигне споразумение за търговските мита в рамките на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

По отношение на Иран са формулирани две цели: да не се допусне Техеран да създаде ядрено оръжие и да се укрепи мирът в региона.

По отношение на конфликта в Източна Украйна лидерите на Франция и Германия се ангажират да организират през близките седмици среща на Нормандската четворка с участието на Украйна и Русия.

Във връзка с напрежението в Хонконг лидерите на Голямата седморка потвърждават важността на китайско-британската декларация от 1984 г., като призовават участниците в акциите и администрацията на Хонконг да избягват проявите на насилие.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 я пак

    22 4 Отговор
    Въх, бах маааааму "лидерите на света" въх, и вие си мислите че тези управляват света да но НЕ както обичаше да казва бай Петко Бочаров!Па и тия Г-7, най задлъжнелите страни в света тръгнали да го "оправят" ха ха ми да оправят първо техните си страни да !
  • 2 El boko

    18 1 Отговор
    Не виждам лидера БОКО??? :\
  • 3 Проститутките на Ротшилда са яли лайна

    10 4 Отговор
    да не се допусне Техеран да създаде ядрено оръжие и да се укрепи мирът в региона.
  • 4 Шие и бродира

    19 1 Отговор
    Тия от Г7 никой не ги бръсне за слива. Не могат да реша нито един жизнено важен проблем без Русия и Китай ! На никой от останалия нормален свят не му пука за тая седянка. Преливали от пусто в празно .
  • 5 смях

    11 1 Отговор
    Даже тоя смешко президента на Бразилия им се присмя като им каза да си залесят ЗАДНИЯ ДВОР с кирлявите им 22 млн.
  • 6 Путин

    10 1 Отговор
    На тая маса лидери няма
Новини по държави: