Last news in Fakti

27 Август, 2019 14:03 3 341 7

Пентагонът продължава разговорите с Турция

  • ф-35-
  • пентагон-
  • изтребители-
  • сащ-
  • турция

Турция е съюзник и стратегически партньор за нас, обявиха от Вашингтон

Пентагонът продължава разговорите с Турция - 1
Снимка: Shutterstock

Турция и САЩ продължават да водят разговори след решението на администрацията на президента Доналд Тръмп за отстраняване на Турция от програмата за създаване на изтребители Ф-35, заяви заместник-министърката на отбраната на САЩ Елън Лорд, съобщава турският телевизионен канал НТВ.

Турция е съюзник, стратегически партньор за нас. Ето защо винаги продължаваме да разговаряме, е посочила Лорд в отговор на журналистически въпрос дали има отстъпление от решението за отстраняване на Турция от програмата.

Белият дом съобщи на 17 юли, че решението на Турция да купи руски системи за противовъздушна отбрана С-400 прави невъзможно по-нататъшното ѝ участие в програмата за създаване на изтребители пето поколение Ф-35.

В отговор на въпрос дали изключване от програмата за Ф-35 ще се отрази на други покупки на Турция от САЩ, Лорд каза, че САЩ разграничават въпроса за Ф-35 от други дейности, които осъществяват с Турция. Този въпрос съвсем ясно беше проблем за С-400 и Ф-35, посочи Лорд. Според Вашингтон купените от Турция руски системи С-400 са несъвместими с отбранителната мрежа на НАТО и ще представляват заплаха за американските изтребители Ф-35.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Здрасти

    12 6 Отговор
    Турция и САЩ се разбират зад кулисно, а пред обществено уж се карат... Ердоган прекалено умело играе със САЩ и Русия едновременно, в момента Ердоган и Путин са заедно!
  • 2 El Amigos

    15 2 Отговор
    От НАТО може скоро да искат всички наши Руски самолети да ги нарежат за скрап защото са не съвместими !

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пентагона

    1 2 Отговор
    Да вземе да разкрие нещата за космическата армия в която Доналд Тръмп им каза да го направят както и към наса официално го има Доналд Тръмп го казва щом има космическа армия значе има от какво да ни пазят имам линк към интервюто на Доналд Тръмп но когато го постна тук в коментар модераторите ми изтриват коментара може би умишлено това интервю се крие в тайна повечето от вас Може да са го виждали не знам по български телевизии не е излъчвано

    Коментиран от #5

  • 5 134

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пентагона":

    Той не просто иска да има космическа армия както се казва в повечето измислени статии то има вече космическа армия той призова това да се разкрие пред обществото
  • 6 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    АНАЛИЗИРАХ -АНАЛИЗИРАХ И СТИГНАХ ДО ИЗВОДА : - " ЧИЧО САМ И ДЖОНИ УОКЪР - НЕ СА ЕДНО И СЪЩО ЛИЦЕ " !!!!!!!!!
  • 7 Вече

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "El Amigos":

    ги нарязаха заедно с ракетите СС23 вместо да ги продадем. Нашите политици са дупедавци, но заради тях страда обикновения българин.