Last news in Fakti

31 Август, 2019 14:26 2 755 32

Хонконг отказва да се поклони на Пекин (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • хонконг-
  • китай-
  • кари лам

Хиляди хора излязоха по улиците в центъра на мегаполиса въпреки наложената полицейска забрана

Хонконг отказва да се поклони на Пекин (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Хиляди хора излязоха по улиците в центъра на Хонконг въпреки наложената полицейска забрана и по този начин протестите в града навлязоха в 13-ата си седмица съобщиха осведомителните агенции.

Множества от всякакви възрасти се събраха на митинг с религиозна тематика, след което образуваха процесия, която премина покрай известни места с религиозно значение, продължи към историческия квартал Шонван и след това зави обратно към правителствения квартал. Много от участниците вървяха по тротоара, без да блокират движението, и казваха, че просто са излезли на следобедна "разходка" в събота.

Днешният протест се състоя ден след като на деветима законодатели и активисти бяха повдигнати обвинения заради ролята им в антиправителствените протести.

Хонконг отказва да се поклони на Пекин (ВИДЕО+СНИМКИ)

Хонконг отказва да се поклони на Пекин (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вълната от арести накара Гражданския фронт за човешки права, широка демократична коалиция, да отмени насроченото си за днес шествие, след като не получи одобрение от полицията. Планирано бе крайната точка на шествието да бъде Китайското бюро за връзка, разположено в западната част на Хонконг.

Полицаите бяха поставили заграждения около правителствената сграда, но демонстрантите започнаха да хвърлят през загражденията предмети по органите на реда и да ги осветяват с лазерни лъчи. Полицаите отвърнаха със сълзотворен газ и водни оръдия, а протестиращите хвърляха по тях и петролни бомби.

Митингът имаше за цел чрез него да бъдат отбелязани пет години, откакто през 2014 г. Пекин не предостави на Хонконг изборна реформа, което предизвиква тогавашните протести за демокрация, станали известни като "Движението на чадърите".

В очакване на протестите хонконгското метро спря метровлаковете към станцията, която е най-близо до Китайското бюро за връзка.

По-рано Комисариатът на китайското външно министерство в Хонконг обвини Белия дом и ЕС, че защитават радикалните елементи сред хонконгските протестиращи.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Al capone

    13 5 Отговор
    Borislava ГЕРБеропитека като поклони на Ел чочонека я боля дупенцето два дена хаха :)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Al capone

    16 10 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    СЛАВА РОССИИ!
  • 4 Borislav Popov

    12 16 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Само така другари, никакво прекланяне пред шантавите китайски комундета.
  • 5 Алфа Вълкът

    9 20 Отговор
    Време е да изравним Китай със земята, да покажем коя раса е по-висока!

    Коментиран от #9, #13, #16, #29, #30

  • 6 Бесен Язовец

    15 21 Отговор
    Даже самите китайци от Хонкконг не искат и да чуят за континентален Китай и искат да живет по британските порядки. Само нашите руско-китайски подлоги си изтъркаха тук езиците да лижат китайскити дупита.
  • 7 Който се кланя

    5 1 Отговор
    Е знак за слабост. Браво. Хонг Конг не трябва да се клани на никой дори на нас. Защото като стане войната да не мислите че ще ни жалят? Ама сега ще ми кажете че няма нужда от война. Пффф с таз омраза насъбрана и тази бедност и тези престъпници и убийци и педофили които се разминават с леки присъди едва ли този свят ще е ъммм добър и справедлив и честен и щастлив. Само разруха ни очаква. Това е съдбата на човечеството.
  • 8 Шляхтиц

    4 1 Отговор
    Някъде съм виждал да се пише Хонг Конг. Подобно както и Банг Кок. Кое е правилното?
  • 9 соросоид дебил

    14 6 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа Вълкът":

    Време е за хапчетата идиот!

    Коментиран от #15

  • 10 ужас123

    19 7 Отговор
    Някой ден като ги настелят на асфалта с разбити черепи и ще спрат. Пушечно месо на американските гангстери. Как не им омръзна непрекъснато да се занимават с организиране на размирици в страните, които отказват да им бъдат васали. Превърнаха се в абсолютни разбойници.
  • 11 Хонгконг

    4 11 Отговор
    Да живее демокрацията
  • 12 Не ме интересува Хонг Конг

    7 3 Отговор
    Мен от нищо не ме интересува. Защото знам че аз не съм щастлив. И правя всичко по силите си да променя това. И не мога защото хората са гадни. И обществото е гадно. Те ме направиха такъв. Тогава смърт за всички по целия свят.

    Коментиран от #28

  • 13 И как

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа Вълкът":

    И как ще стане това ? Да не си се надрусал с нова дрога ? По вероятно Китай да изравни всичко
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Лекар

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "соросоид дебил":

    Той е на твърда дрога
  • 16 Лупи

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа Вълкът":

    Стега ли те шапото ?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Krumov

    10 6 Отговор
    ХонКонг е КИТАЙСКА територия. и за разлика от много от "драскащите" псевдо либерали, аз съм бил там, работил съм в Китай и мога да кажа, че Китай е прекалено либерален към живущите там. На когото не харесват Китайските закони- Тайван ги очаква, Великобритания - също, /още повече САЩ които умират да дават убежище на тези които "пеят" по тяхната свика/. Така че "GO to UK or USA"

    Коментиран от #26

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 червено тролче

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Румяна Костова":

    А, Адолфчо пак ли си жена? Пак ли намери новина в която да "пърдиш" по посока на Русия? Но в тази новина става дума за Хонгконг, а не за "Кинг Конг"?
  • 21 Bubbles

    6 3 Отговор
    За сметка на това се кланят на Сорос и СИЕ и като ги зареже Китай накрая ще му ядът дедовеца!
  • 22 АНЕНЕРБЕ

    4 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Множества от всякакви възрасти се събраха на митинг с религиозна тематика.

    ТОВА ДА НЕ Е КРЪСТОНОСЕН ПОХОД ПО СВЕТИТЕ ЗЕМИ?!
  • 23 Алфа Вълкът

    4 13 Отговор
    САЩ да не чакат, а да раздробят Китай, който все още разполага с допотопна военна техника! Тайван, а сега е време за независим и свободен Хонгконг! Скоро и Тибет. Светът трябва да се обедини да размаже Китай като муха! И оттук нататък, да се внимава с подобен род държави.
    Трябва да се държат гладни като Русия!
  • 24 ПЕНКО

    6 3 Отговор
    В " ХИЛИ КОНГ " -САЩ СЕ ОПИТВА С ОТПЕЧАТАНИ И НАПЕЧАТАНИ ФАЛШИВИ БАНКНОТИ -ДОЛАР ,ДА ОТКЛОНАТ ВНИМАНИЕТО ВЪРХУ "ТЪРГОВСКАТА ВОЙНА " С КИТАЙ - СПАСЯВАЙКИ ПИЛИГРИМИТЕ ОТ УНИЩОЖЕНИЕ /ГЛАВНО ИЗРАЕЛ / ...НО СВЕТЪТ Е МНОГО ПО НАПРЕД ОТ ЦИОНИСТКАТА СИ ЗАВИСИМОСТ !!!!!!!!!!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Рашка с чашка

    7 6 Отговор

    До коментар #18 от "Krumov":

    Китайска територия е защото Великобритания им я върнаха, но при условие че ще остане с демократично избрано управление. Една страна, две системи. Комунистите в Китай не спазват условието, за това китайците от Хонг Конг протестират. А ти не ги пращай в Великобритания да не стане Хонг Конг отново британски.
  • 27 El chochone

    5 6 Отговор
    Хонконг да не лакей за да се кланя на Пекин, както Румен Радев се кланя на Москва а вицепрезидентското недоразумение на Гундяев
  • 28 Рипли

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Не ме интересува Хонг Конг":

    Съчувствам ти. Толкова ме натъжи. Разбрах, че съм виновен а не исках. И аз не успях да проманя света за добро а само злини ми донесе. И искам да умра за да не гледам тоя противен свят. Но трябва да продам апартамента с парите ще купонясам на Златните и че влезна в морето ще плавам, докато умрем. Сега по-добре ли ти е?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    нещат комунизам тия и тва си е!!!другари що така бе,нали китаи се е превърнал в новата държава мечта ?а тия дето са таам нещат да живеят в комунзма ,тоя чудесен и справедли строи и тва си е!!особено нещат тия дето са живели при демокрация и познават разликите.таиван и хонконг се дърпат та знае ли се.другари взимаите четворната лопата и се изнасяите към любимия китаи да покажете на предателите на комунизма вие кви достоини негови потдръжници сте!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания