Last news in Fakti

3 Септември, 2019 10:50 1 100 19

САЩ имат принципно споразумение с талибаните

  • сащ-
  • талибани-
  • афганистан

Очаква се решение за договор

САЩ имат принципно споразумение с талибаните - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ постигнаха принципно споразумение с талибаните. Това заяви американският преговарящ за мир в Афганистан Залмай Халилзалд, цитиран от агенция Анадола.

Според него вече са планирани първи стъпки след официално споразумение. САЩ ще освободят пет военни бази в Афганистан през първите 135 дни след споразумението.

Предстои американският президент Доналд Тръмп да реши къде и на какво ниво ще бъде подписано финалното споразумение. САЩ са посочили, че няма да приемат ново правителство на талибаните.

Страната очаква да има нов кабинет, формиран чрез преговори. Целта на споразумението е афганистанците да имат възможност да договорят мир в страната и спокойно съвместно управление.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Иванов

    10 1 Отговор
    Нали краварите не преговаряха с терористи ? Или поне във филмите им е така !! Значи ли че сага подписват капитулация ?? 18 години висят там , да бетер от руснаците!!В крайна сметка нищо не постигнаха !

    Коментиран от #5

  • 2 Bahti

    7 1 Отговор
    Нека финансирането на чалми продължи! С любезното съдействие на кравари. Платете Сега! После ще ви.... Тук няма намеса Израел. Тва е лъжа! Хахахха
  • 3 Михаил Костов

    7 1 Отговор
    Говедарите не можаха със един Афганистан да се справят , въпреки ще бяса с цяла коалиция там - седнали на Русия и Китай да се дръвчат ! Бе що не си налягат парцалите и да си гледат погасяването на дълговете! От как се набутаха в Афганистан - дългът им нарасна четири пъти !!!

    Коментиран от #4, #18

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Borislav Popov

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Адам Иванов":

    Тази мантра е за руснаците, те уж не били преговаряли с терористи.
  • 6 Bahti

    3 1 Отговор
    В така наречената Политика. Не може да има Принципи. Целта е управление на човешки Матрял. Колкото по малумен, по добре! Ние сме Пример! Яко им вервам!
  • 7 Михаил Костов

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Руснаците поне не висяха 18 години там бе овчи. И спрямо говедарите - построиха много неща за афганистанците които още стоят и се ползват. Какво построиха говедарите там ? Макови полета ?

    Коментиран от #15, #17

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Циганин

    3 0 Отговор
    Доналд Тръмп- абе бутнахте два небостъргача ама това беше отдавна дайте да си стиснем ръцете и да забравим старата вражда.
  • 11 Тези

    3 0 Отговор
    чалми направо разбиха говеждите и ги принуждават да бягат обявявайки капитулация.
  • 12 стоян георгиев

    0 3 Отговор
    отлетяха и талибаните,подобно на колумбииските партизани,червените кхмери и салвадорските санданисти.сега комунистите ще пореват как са се прецакали американците, смях!!!другари как се прецакаха американците във виетнам а?днес виетнам шие американски гащи заедно с китаиците и се моли да му отпуснат да почне да шие и потници.същото ще стане и в афганистан до 20-30 години.след толкова години полагане другарчета не разбрахте ли че американеца не е толкова прост и страхлив бе?и че където е стъпнал си е наложил неговото!

    Коментиран от #13

  • 13 Смях

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Такива глупости не бях чел-повярвай ми.

    Коментиран от #14

  • 14 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Смях":

    повярваи ти щото не са глупости другар.тва е истината талибаните отиват на бунището на историята.приключват курса с други думи.сега ще се разоръжат и ще заиграят по американска свирка подобно на дадените от мен като пример и ще изчезнат ставаики поредните шивачи на американски и европеиски гащи.ти може да си пишеш квото ти е кеф ,но основно глупости щото не си обективен и не познаваш ни историята ни деиствителността.живееш в анимационни свят на посткомунизма и вярваш в маша и мечока.тва определно обаче много ще ти пречи ,та пробваи да го промениш!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 От Кабул с любов

    0 0 Отговор
    Терористите от САЩ скоро няма да си оберат крушите от мизерията наречена Афганистан, защото маковите полета контролирани от Армията под вещото ръководство на ЦРУ, генерират милиарди годишно, та затова е споразумението дали американските терористи, ще делят с талибанските главорези, първите са интелигентни главорези повечето с дипломи от Йеил и Харвард, а другите са примитиви с мозъци на примати, но с една единствена мисъл милиардите от херойна.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Казуар

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Михаил Костов":

    Ти явно пишеш без да имаш представа от нещата, коалицията влезе в Афганистан заради Ал Кайда, която се беше настанила там. А иначе 20000 войници на коалицията не могат да контролират планинската територия на Авганистан, за това е организирана 300000-на правителствена войска.
  • 19 ФИКИ

    0 0 Отговор
    АБЕ КЪДЕЕ РАМБО .ТИЯ ДА ГИ ИЗТРЕПЕ ЗА ЕДНА СЕРИЯ - 2-РА КРЪВ.
Новини по държави: