3 Септември, 2019 16:12 907 7

Помпео обеща партньорство на Фон дер Лайен

  • майк помпео-
  • урсула фон дер лайен-
  • ес

Среща на върха между ЕС и САЩ

Помпео обеща партньорство на Фон дер Лайен - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео проведе разговор с новоизбрания председател на ЕК Урсула фон дер Лайен, съобщи Fox News.

Основна тема на разговорите е било партньорството между двете страни. Самият Помпео е поздравил Фон дер Лайен за избора ѝ.

Двамата са потвърдили партньорството между САЩ и ЕС. Те са посочили, че партньорството е от решаващо значение за просперитета от двете страни на Атлантическия океан и целия свят.

Помпео и Фон дер Лайен са заявили готовност да работят по широк кръг от глобални проблеми. Очаква се те да проведат още разговори.

Фон дер Лайен официално ще заеме поста на 1-ви ноември. Тогава той ще ѝ бъде предаден от действащия председател на ЕК Жан – Клод Юнкер.

До този момент тя заемаше поста на германски външен министър. Тя ще е първата жена на върха на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 el texeran

    6 2 Отговор
    ЕС от кога е страна ве мушмули?!??!?

    Тъпи предатели!
  • 2 El chochone eu

    8 2 Отговор
    Терористи №1 искат разпад на ЕС! ФАКТ!!! :(
  • 3 Румяна Костова

    4 4 Отговор
    В пocлeднитe 10-15 гoдини Руcия вceки дeн ce фукa c нoви oръжия, нo нe cмee дa ги изпoлзвa cрeщу нac нaтoвcкитe държaви, зaщoтo знae, чe щe бъдe унищoжeнa бързo и ярocтнo. Изпoлзвa ги cрeщу cлaби и нeмoщни cтрaни, кaтo Cирия и Укрaйнa, Грузия, кoитo нe ca в НAТO.В лудниците от където пишат руските тролове трябва да се сложат огромни плакати с надпис - "Благодарим на българите, че не изпратиха едномилионната си армия с най-модерно и свръхвъоръжение по времето на Адолф Хитлер в сюблимният момент, когато бяхме нагънати, че историята можеше да е и друга сега, и да не се празнува 9 септември, а друга дата". Другия плакат трябва да гласи - "НАТО е непреодолима пречка за Русия и руската армия не смее да припари дори в близост до границите на натовска държава, вече 75 години".

    Коментиран от #4

  • 4 Ти си от паралелен свят, май

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Румяна Костова":

    Където Русия воюва срещу Сирия, Украйна и Грузия… С какво ви хранят в България ?????
    Чумави овце и свине ????? Сега са наред ЛУДИТЕ КРАВИ .
  • 5 Усрала фон Лайнен

    1 2 Отговор
    е бъдещето на ЕС
  • 6 dfdg

    1 0 Отговор
    EС няма бъдеще!!
  • 7 Румяна Костова

    0 0 Отговор
    Урсула фон дер Лайен заема от 2013 година до 2019 поста на министър на отбраната, а не е била министър на външните работи. Един гей отговаряше за външните дела на Германия, спомням си го заради това, че беше се заял с Лукашенко по повод, че не пуска п@д@рите да маршируват със знамето на дъгата по улиците на Минск