4 Септември, 2019 09:55 2 910 13

Ердоган: Идлиб повтаря съдбата на Алепо

  • идлиб-
  • сирия-
  • турция-
  • алепо-
  • реджеп ердоган

Турция ще продължи да подкрепя сирийските бежанци

Ердоган: Идлиб повтаря съдбата на Алепо - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ситуацията в сирийската провинция Идлиб е сравнима с положението, в което по-рано беше Алепо, който е бил изцяло разрушен в резултат от атаките на сирийската правителствена армия и нейните съюзници. Това заяви президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган на съвместна пресконференция с премиера на Чехия Андрей Бабиш в Анкара.

„Идлиб изчезва постепенно, както бе сравнен със земята Алепо. Идлиб е в същата ситуация“, заяви турският лидер, предаде Нова телевизия.

Държавният глава отбеляза, че Анкара ще продължи да действа за създаване на зона за сигурност в Сирия и няма да се откаже от подкрепата за бежанците от тази страна. „Нямаме намерение да прогонваме бежанците, затваряйки вратите пред тях, но бихме били много щастливи да спомогнем за създаването на зона за сигурност“, заяви конкретно президентът Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Централен плаж

    7 2 Отговор
    Днес дали ще превали,някой знае ли нещо?
  • 2 Рязан боклук

    16 11 Отговор
    Ако много те е грижа за разрушенията и хората, що помогна да почне тая война? Завайкал се мангала за джихадистите в Идлиб, че ако ги затрият, няма да има кой да снабдява с оръжия, кой да лекува в болниците на дъщеря си, че и току виц се наложи да освободят окупираните петролни и газови находища, които точат и крадат с американските терористи.

    Коментиран от #6, #9

  • 3 Щайнер

    10 5 Отговор
    Г-н Асад, побързайте да изплевите градината, докато някой от плевелите не се е и.акал, че миризмата е дълготрайна....

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Ердоган

    8 10 Отговор

    До коментар #3 от "Щайнер":

    Сирия е разделена между Русия - Турция - САЩ - Иран. Асад няма думата за нищо, и никой не го пита.
  • 5 Асад

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Щайнер":

    Г-Н Щайнер, ще го направя само да си сменя памперса, че съм го понапълнил малко...
  • 6 Хасан

    7 8 Отговор

    До коментар #2 от "Рязан боклук":

    Добре де ..щом турците са лоши ,не е ли по редно 3 милиона бежанци да избягат в Дамаск при Есад а не в Турция ..и нормално ли е държавен глава да изравни с бомбардиривки Алепо заради една шепа ”джихадисти”

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 урко

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Асене, не се прави на луд и тъп. Бяга се на където може, а е друг въпроса, че за сега връщане назад няма, щото не дават "добрите турски военни". Няма бежанци-няма пари и възможност за манипулации. Същото е и при америте и техния бежански лагер "Рубкан". Там хората са си заложници на световния терорист №1. Гниди и въшки се морят със стригане или газия, същото е и срущу наемниците, бомби и огън. А бомбандировката наскоро от америте в Идлиб беше в хуманитарния коридор, който се подготвяше за останалите цивилни, за да покаже, че, напускане няма, който тръгне ще умре.

    Коментиран от #10

  • 9 Anonimen 04.08.2019.

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Рязан боклук":

    Вместо да бъдете състрадателни към невинните жертви който се извършват от режима на есад и от американски и руските подлоги, вие обвинявате само Ердоган, понеже омразата която се спотаил в душите ви не ви дава да виждате истината
  • 10 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "урко":

    Хипотетично ако Гърция влезе към Пловдив би трябвало българите да воюват или пък да избягат към София а не към Атина ...

    Коментиран от #11

  • 11 урко

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Не знам, но хипотетично да не признаваш, че терористите в Сирия идват от Турция, по примера, който даваш.
  • 12 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    И ГРАНИЦИТЕ В СИРИЯ СА ОПРЕДЕЛЯНИ ОТ "ВЕЛИКО"БРИТАНИЯ !!! 25 МИЛИОНА КЮРДИ СИ НЯМАТ ДЪРЖАВА -ЗАРАДИ "ВЕЛИКО" БРИТАНЦИТЕ !!! НО ВЪВ "ВЕЛИКОТО" ИМПЕРСКО КРАЛСТВО Е ДАРВИН И "МОНТИ ПАЙТЪН" -КАК ДА ГИ ИЗБИЕШ ДО ЕДИН !?!?!?
  • 13 Костадин

    0 0 Отговор
    Сащ защо не си ги пребере терористите и ще настане мир.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания