4 Септември, 2019 15:40 6 075 53

Турция започна преговори за Су-35

  • турция-
  • су-35-
  • русия

Преговорите вероятно ще са дълги

Турция започна преговори за Су-35 - 1
Снимка: Shutterstock

Турция е започнала преговори с Русия за закупуването на изтребители Су-35, съобщи РИА Новости.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган вече посети изложението MAKS – 2019. Там той разгледа новите модели МиГ и Су.

„Су-35 може да са само временно решение за нас. Ние сме в началото на преговорния процес с Русия. Мисля, че ще водим дълги преговори за партньорство в тази сфера. Ще разгледаме и други варианти за сътрудничество“, заяви ръководителят на секретариата на отбранителната промишленост в страната Исмаил Демир.

Участието на Турция в програмата за изтребители F-35 беше замразено след закупуването на руски противоракетни системи С-400. От тогава страната търси нови варианти за самолети.

Турция има интерес и към Су-57.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    89 16 Отговор
    Това са най-добрите самолети в света! ;)

    Коментиран от #38

  • 2 водка,самовар,антифриз по руски

    14 107 Отговор
    Браво от S класа отивате на Лада..Поне си вземете нещо от Европа ,а не тея руски дераци ,дето и срещу хвъчило нямат шанс.

    Коментиран от #8, #9, #40

  • 3 Одисеята продължава

    21 10 Отговор
    Скоро пак ще четем всеки ден във факти.бг заглавия, като „вижте кога ористигат руските самолети в Турция”. Даже турчулята ще направят някаква сапунка по тоя сюжет с въоръжаването.
  • 4 Тийм билдинг

    31 10 Отговор
    Сега ниско да прелети един су 35 ще се изкефя
  • 5 ПЕНКО

    5 31 Отговор
    ТУРЦИ , ПРОСТО СИ НАПРАВЕТЕ: РУСКО -ТУРСКИ АВИАЦИОНЕН КОНСОРЦИУМ ,КОЙТО ДА ПРОИЗВЕЖДА "СВРЪХ ИЗТРЕБИТЕЛИ" ИЛИ "БИМБО -ДАРУВАЧИ" С ЦЕЛ ДА "ПЛАШАТ ГАРГИТЕ " С ХОЛИВУДСКОТО " БАУ " !!!!! А ЗА УМНИТЕ НАПОМНЯМ , ЧЕ ЩЕ СЕ ИЗБИВАМЕ С РАКЕТИ И НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ЗАВЛАДЯВАМЕ - ЗАЩОТО ЗЕМЯТА Е НА ТЕЗИ ,КОИТО ЖЕВЕЯТ НА НЕЯ И Я РАБОТЯТ !!!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Асан

    41 3 Отговор

    До коментар #2 от "водка,самовар,антифриз по руски":

    Ефенди, аз на S класата не помня да съм се качвал. Валията Дончо не даде ключовете, ама то и не беше S класа, а 20 годишен кадилак с негърски тунинг. Иначе ако имаш предвид Ф16ките дето имаме, и те не са S класа, а стар линкълн от 70-те, демек форд с друга емблема ;)

    Коментиран от #26

  • 10 Обективен

    31 1 Отговор
    То на човек вече и коментари не му се иска да чете, че няма нищо интересно в тях.
    Сега ще се почне:
    руски тенекии
    падат като круши
    пияни рушняци
    ватници
    умират от глад
    И все в тоя дух коментари, написани от едни и същи, платени писачи. В в който и сайт да влезеш, все едни и същи писатели с едни и същи опорки.
    Ми не е интересно вече. Измислете нещо по-оригинално!

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Керестелиев

    32 2 Отговор
    Получава се нещо много "весело и интересно"! Турция/членка на НАТО/ ще ни пази от "агресора" Русия с руски самолети и ПВО-комплекси. Това,ако не е ирония..здраве му кажи! Тук Роско Пл. трябва да получи спонтанна ерекция.
  • 14 Ехааааа

    16 5 Отговор
    Какъв модерен красив руски самолет изтребител. Той е много добър от ф16. Ние искаме СУ - 57. Все пак 57 е по добър от 35 нали така?
  • 15 Знаещ

    33 6 Отговор

    До коментар #6 от "Ganiu tzarvula":

    Достатъчно ясно се казва, че макар СУ 35 да не е самолета на бъдещето е много по-добър от ф16. Турците имат предостатъчно ф16 и знаят много добре какво могат и по-скоро какво не могат тези самолети. По-скоро се ядосвам, че ние се прекарахме да платим двойна и тройна цена за самолети, които даже турците не ги искат.

    Коментиран от #19, #20

  • 16 Ел раджа Казабланка Мароко

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Обективен":

    Няма нищо интересно
  • 17 Танас

    9 1 Отговор
    Роска, не списувай таквиз фейкове . От наште не произведени тенекета нема и нема а има по арни , момко. Ма дъл ша дочакаме а ги видим ? Ай , със здраве !)))
  • 18 MDT

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Вие сте ".........", просто нямам думи.
  • 19 Нищо не знаеш.

    9 14 Отговор

    До коментар #15 от "Знаещ":

    Турция имат Ф-16 А, произведени в Турция по лиценз. Това е най - първата версия на Ф-16. Естествено че Су-35 ще са по-добри защото това е най-новата версия на Су-27. Тези които ние платихме са най-новата версия на Ф-16. Те също са временни до усвояването на Ф-35.

    Коментиран от #23

  • 20 Рашка с чашка

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "Знаещ":

    Турция от САЩ не може да купи и гайка ако е с военно предназначение в момента. Единствената възможност са им Русия. С Китай имат проблеми заради ойгурите.
  • 21 Болен мозък

    17 3 Отговор

    До коментар #11 от "Румяна Костова":

    Я ни обясни как ще имаме милиарди приходи от американските бази? Да не дойдат и те колкото фолксваген дойдоха?
  • 22 СССР

    8 9 Отговор
    Дрогари и дрогарки и аз така като не можах да си купя Мустанг започвам преговори за Москвич … Некъде през 2050та година ще ми дойде ред !
  • 23 Пак болен мозък

    14 4 Отговор

    До коментар #19 от "Нищо не знаеш.":

    Значи спореьд теб 2025 ще получим 6 бойни и 2 учебни Ф16, а до 2035 още 8 бойни Ф16. И това всичкото щото изчакваме да се „усвои” Ф35....който се разработва от близо 20 г. и 2045, когато получим 8 бройки от него, ще е върха в бойната авиация. Евала, тролчо, пред такъв титан на мисълта като теб и божинката бледнее!

    Коментиран от #33

  • 24 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Румяна Костова":

    Приказката с чуждата армия май не ти е позната? Който не храни собствена армия, храни чужда. Мечтай си за милиарди доходи. Гладна кокошка, естествено, че просо ще сънува. То и ако беше само храната, с мед да ги храниш
  • 25 вай вай въъъх

    2 11 Отговор
    Ердоган ще стане пишман с новите си приятели ама да си устои на инатите
  • 26 SS14

    5 16 Отговор

    До коментар #9 от "Асан":

    Дай аргументи за тва мнение бе резак ? Ф-16 блок 70 са чисто нови изтребители със системи от 5-то поколение..Това ще са изтребители поколение 4++.Изостаналите руснаци нямат нищо по-добро от тези самолети в тяхната авиация ,като изключим може би жалките няколко прототипа СУ-57.

    Коментиран от #31, #32

  • 27 българин

    3 1 Отговор
    само заеми ни е спасени ето за още поне 8-10 самолета имаме си и хора да ги изплащат да роми достатъчно дори в изобилие а те прогресивно се раждат.
  • 28 JPower

    21 3 Отговор
    Турците винаги са били отличници в договаряне в тяхна полза. Американците, звъннаха ни един телефон, и ни казаха какви изтребители да купим и на каква цена. Когато дойде време за плащане, излезе, че сме купили само корпусите на изтребителите, а ако искаме и нещо друго, трябва да се плаща. Турчина, сам избра F35, договори се за ценя, и,отделно, че ще участва в производството. Незнам какъв "диктатор" е Ердоган, но турците трябва да се радват, че имат такъв лидер. Либийците неможаха да опазят Кадафи и сега са в руини. Ако можеше и Борисов да е такъв лидер, щяхме да живеем по добре, други, не стават, затова и премиера ни е толкова години във властта

    Коментиран от #29

  • 29 SS14

    7 16 Отговор

    До коментар #28 от "JPower":

    Има огромна разлика между това да избереш да вземеш нещо и да го купиш,защото нямат друг избор.Турция искаше американско ПВО ,но то им беше отказано и затова турците взеха С400.Турците искаха и американски самолети,защото са най-добрите ,но те им бяха отказани и затова може би ще вземат руски самовари.Разбираш ли разликата каква е ? Ако питаш турците те искат американското.На тоя руско оръжие се купува само от тези които немогат да си позволят американско!

    Коментиран от #30, #37

  • 30 Опа тролче

    17 3 Отговор

    До коментар #29 от "SS14":

    А как се купува американско оръжие на 6 пъти повисока цена в сравнение а на Тайван? Кой плаща такава цена?
  • 31 Идиот

    10 3 Отговор

    До коментар #26 от "SS14":

    Абсолютно си прав Ф16 бл 70 е 4++ поколение
    Но засега само на хартия, точно както ти си виждал самолет само на хартия А от години Миг 35, Су30, Су34, Су35, всички поколение 4++отдавна летят и даже воюват
  • 32 еб си ммта

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "SS14":

    Резак, кога ф16 блок70 стана 5 поколение? Няма никакви шансове срещу ф35.

    Коментиран от #34

  • 33 Рашка с чашка

    2 5 Отговор

    До коментар #23 от "Пак болен мозък":

    До 2023г ще получиме 8 бойни самолета F-16V, двуместние също са бойни. Обучението за Ф-35 А във въздуха се извършва на двуместни Ф-16, защото няма двуместни Ф-35.
  • 34 Рашка с чашка

    3 4 Отговор

    До коментар #32 от "еб си ммта":

    Ако се стигне до визуален контакт Ф-16 има голями шансове да победи Ф-35. Като не разбираш от нещо, не е задължително да коментираш.
  • 35 12345

    9 2 Отговор
    Су35 и Су57 са създавани за завоюване на превъзходство във въздуха срещу слабо забележими противници. Не се сещам освен Ф22,35 да има други такива. Следователно те тази поставена задача я изпълняват. Ф22,35 не са са създадени за същата цел, а са създадени за нанасяне на маскирани удари дълбоко на територията на противника. Стига сте ги сравнявали. Нито ф22, нито ф35 ще всъпят във въздушен бой със Су35. Не бързайте да обявявате, че през 21 век няма въздушен бой. Ще има, защото и Сушката и Фките ще открият противника на голямо разстояние. Су35 има най мощния радар в света, който открива фките на стотици километри. И тогава при едновременно откриване без въздушен бой няма да мине. Американците смятаха , че техните самолети винаги първи ще виждат, ще стрелят и ще бягат. И тази незабележимост е факт само ако противниковия радар облъчва фката само фронтално. Ако облъчването на противниковия радар е под ъгъл, стелса рязко пада. Остава само някакъв ефект от мазилата.
  • 36 фейк държава

    6 8 Отговор
    Фейк ! Ердоган като се прибра в Турция каза следното " Ходихме, погледахме - оставаме в НАТО " Няма да купуват руски тостери

    Коментиран от #39

  • 37 Некакъв

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "SS14":

    Не, че американското е по-добро. Ако ти трябва нещо първо искаш да купиш от приятел, но ако той ти продава скъпо търсиш от друго място. Така е при всеки. Много е просто. Отгоре на всичко системите патриот са копирани от С300. А С400 са много по-добри от патриот. Има много клипове в Интернет.

    Коментиран от #52

  • 38 Емил Рангелов

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Кой ти каза Чочоне?Излъгали са те да знаеш!Нека си купят и после ше ядат бахура като индийците,дето се чудят тия радари що ги дават така па те не така,тия ракети уж стрелят до космоса,па те малко над това дето ти хвърля.патката!Да си купят всичко ,ама всичко руско и колите и стандарта да си купят деа и фесовете!Иии после всички такива руски тролове и подлоги като тебе ,заминавайте в турция или матушката ви!Тука е Европейска България ,член на военен пакт НАТО и САЩ и външно вчера се изказа по въпроса директно към руската централа на решетников в София!Да ви и ушанските продажници тъпи!Ква кола караш ,какво гледаш ,с ккаво оборудване е домя ти ,откъде е произхода на тия технологии ?От рушнята ли или от турция?Много сте прозди беееее,де и овците руски!
  • 39 Ха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "фейк държава":

    Ми фейк е булгаристан прав си ...с главния подносвач на шебет Боко валия
  • 40 2547

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "водка,самовар,антифриз по руски":

    Да та ХХХХ и в специалиста. Ти пък к`во разбираш от самолети бе? Авиоконструктор ли си? - Авиоинженер? - Пилот, военен? - Как натрупа опит? - Като четеш рекламните съобщения на двете компании? Аман от разборковци! - Цял ден пише тук безработен каиш, но пък акъл дава...

    Коментиран от #41

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Стършел

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Румяна Костова":

    За какъв приход бълнуваш, те и сега не плащат нищо за четирите бази, които ползват че тогава ли ще платят? Ще видиш приход, когато си видиш врата без огледало. Наивник.
  • 43 Миг

    2 1 Отговор
    Костова,костова,може ли да си толкова непросветена, в самолетостроенето руснаците нямат стигане, вземи разгърни малко буквара, срамота от непросветени глупаци, това че взехме кошницата F16 говори за същото.
  • 44 Миг

    2 1 Отговор
    Рашка, май чашката ти е дошла в повече,такива глупости само с чашка можеш да сътвориш.
  • 45 Страхил

    4 1 Отговор
    Американският военно-политически портал The National Interest посвети две статии наведнъж на руския изтребител от поколение 4++ Су-35. Самолетът се сравнява с четири американски: F-15, F-16, F-22 и F-35. Накратко, изводът е следният: F-15 и F-22 имат известен шанс да устоят на Flanker E+ (кодът Су-35 в НАТО). На другите два никак не се препоръчва да се срещат с флагмана на руските изтребители.


    Например, пилотите на изтребителя пето поколение F-35 Lightning II след откриване на Су-35 трябва незабавно да се обърнат и да извикат на помощ F-22, за да си нямат големи проблеми", пише военният редактор на The National Interest Дейв Мажумдар. Lightning II, нито по отношение на полета, нито по отношение на бойните характеристики, днес не е в състояние да се мери със “Сухой”.


    Въпреки страшното си име, F-16 Fighting Falcon също не е съперник на Су-35 - това е самолет от различен клас, лек фронтови изтребител, с радар с ниска мощност и ограничен арсенал от ракети. Пускането му срещу тежката машина за завоюване на надмощие във въздуха, просто е самоубийство

    Остават съучениците, тежките изтребители F-15 и F-22. С тях Су-35 е почти равен: подобни скорости, височини, набор от оръжия. Американецът разполага с по-усъвършенстван радар, предназначен за бой с далечен обсег и ракети с дълъг обсег. Руснакът също има ракети с далечен обсег, а в близък бой получава ключово предимство поради супер маневреността си, която се осигурява с двигателите с контролиран векто
  • 46 Страхил

    3 0 Отговор
    . Руснакът също има ракети с далечен обсег, а в близък бой получава ключово предимство поради супер маневреността си, която се осигурява с двигателите с контролиран вектор на тягата. Това качество също помага на Flanker E+ да се изплъзне от вражеските ракети, изстреляни от голямо разстояние. Като цяло препоръките към пилота са следните: опитайте се да уцелите целта на голямо разстояние и ако не се получи, не влизайте в близък - американецът няма шанс. Друго предимство на Су-35 в мощната система за електронна война: тя заблуждава насочването на вражеските ракети и заглушава електрониката на противника.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Казуар

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Некакъв":

    Пишеш без да имаш никаква представа от нещата. Пейтриът получават данни за полета на балистичните ракети като цели от разузнавателните сателити, докато С 300 ги получават от радар за далечно откриване, начин от преди 50 години.

    Коментиран от #53

  • 53 Първото нещо което руснаците

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Казуар":

    Ще свалят са точно тези сателити...което именно превръща Пейтриът в слепец
Новини по държави: