Last news in Fakti

5 Септември, 2019 14:30 33 704 77

Ердоган: Пускам мигрантите към Европа, ако...

  • турция-
  • европа-
  • ес-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • реджеп ердоган

Няма да носим сами този товар, оплака се силният човек в Анкара

Ердоган: Пускам мигрантите към Европа, ако... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната му може да отвори границите си за мигранти към Европа, ако не получи достатъчно международна помощ да се справи със сирийските бежанци, предаде Ройтерс.

"Сами ли ще носим този товар? Не получихме нужната подкрепа от света, в частност от ЕС, що се отнася до споделянето на тежестта от бежанците, които сме приели", оплака се президентът, цитиран от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Ердоган подчерта още по време на изказването си в Анкара, че Турция е решена да създаде зона за сигурност в Североизточна Сирия заедно със САЩ до края на септември, но ако е нужно, има готовност да действа и сама.

"Нашата цел е най-малко един милион от сирийските ни братя да се настанят в сигурната зона, която ще установим по протежение на 450-километрова гранична ивица", каза още турският лидер.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммм

    110 13 Отговор
    И тоя стана играч-изнудва си както си иска--ама ония в Брюксел са за е...-щото с тази либерална политика никой вече не ги брьсне за слива..А и след поканата на Меркел-на Ердоган му станаха много козовете...

    Коментиран от #53

  • 2 Българина

    158 31 Отговор
    За награда ес и завод ще му построи. Заради ГЛУПАКА БМБ НЯМАМЕ НИТО ЮП НИТО БЕЛЕНЕ НИТО ЗАВОДИ И МАГИСТРАЛИ СЪЩО. СКОРО И БЪЛГАРИ НЯМА ДА ИМА

    Коментиран от #4

  • 3 Knaus 485

    162 18 Отговор
    Много прав Ердоган, може да не сте съгласни с мен, но е абсолютно прав, за проблема с бежанците и мигрантите е виновна политиката на САЩ и по специално арабските пролети , както и поведението на Меркел

    Коментиран от #10

  • 4 гост

    15 58 Отговор

    До коментар #2 от "Българина":

    Нещо по-умно не можа ли да измислиш. За това сме на това положение все някой ни е виновен. Голям българин с малка буква.

    Коментиран от #70, #74

  • 5 Обективен

    87 10 Отговор
    Ами Ердо е прав за себе си...що трябва Турция да сърба чуждата попара...всяка страна да се спасява сама и да се оправя с мигрантите , както може..

    Коментиран от #20, #34, #35, #71

  • 6 гост

    78 64 Отговор
    Ами,няма лошо..тия в Брюксел, ако са на място, му затварят границите, вдигат на 300% митата за турските боклуци и Меркелица изрива де що има гастербайтери и туркията е дотам...след три дена кюрдите ще се поздравяват със собствена дъжава, а Ердоган ще виси с главата надолу от някоя джанка.Ердооо, глупако...тия вече не минават.

    Коментиран от #18, #45, #66, #67

  • 7 Бесен

    49 11 Отговор
    Не е луд тоя който яде баницата... като може да извива ръце и като му кандисват евреогейовете ще го прави!

    Коментиран от #28

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    51 10 Отговор
    Пълно е със заключени къщи, апартаменти в България. Пускай,, както бай тодора отвори границите. Прав е човека. И бг турци обикновени и те се оплакват. Живеем зле в туркие. Родители в бг стари на село, разделени семейства. Хубавите времена свършиха. И при бг турци, богати и много бедни. Озлобени народ, народ живееш без сигурност за утрешния ден, най добре са немислещите. Или както казва един бизнесмен на вериги аптеки викайки колкото му глас държи.. Едно време ядохте кебапчета, а сега хапчета.
  • 10 Пираня

    24 50 Отговор

    До коментар #3 от "Knaus 485":

    САЩ виновна че Турция е съюзник с Алкайда???
    Това изнудване ще свърши когато в Сирия има мир. За съжаление любовникът на Ердоган в Москва удря терористите само като иска да накаже креватният си другар за изневярата му. Превърнаха Идлиб в помийна яма, жалко за стотиците младите сирийски момчета които умряха за да пробият укрепената първа линия и беше въпрос на месец да завземат Саракиб от където Турция логистически подкрепя Алкайда в цял източен Идлиб.
    Дори и по времето на комунизма Русия не е била в по срамно положение лидерът им да бъде любовник със съюзник на терористите.

    Коментиран от #11, #55, #68

  • 11 гост

    16 27 Отговор

    До коментар #10 от "Пираня":

    Евала ,това е истината...само така , Пираня хапи където най ги боли...
  • 12 Хасан

    42 22 Отговор
    Пускай ги ..всяка страна е длъжна да приюти бежанци от войната съгласно ООН...европейците вземаха 5 човека ,сега ще направят филм и ей ти Оскар ..и после ще пишат уж колко са човечни и хуманни

    Коментиран от #14, #16

  • 13 Щайнер

    35 24 Отговор
    Нищо интересно от най-обширния и миризлив катун на планетата, а именно анадолския катун пълен с миризливи мелези
  • 14 777

    22 18 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Я да видим как ще стане тая...май като със зоната за сигурност ,,или с операцията , която все се отлага от вече близо година поради липсата на лук, сигурно..или за да не смущават кацането на щъркелите на новото летище на Константинопол.Хахахахаха...
  • 15 Динко от Ямбол

    34 11 Отговор
    Айде бе , откога ги чакам , че да си опраим финансите--и нов танк даже си купих, че и свински опашки с отстъпка съм намерил...Пускай ги , ко чакаш още.
  • 16 Пираня

    35 14 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Явно за вас Сирийците са овце а Ердоган куче пастирка???
    Ако иска да няма бежанци трябва да помага за мир а не как да заграби чужда територия.
    Съюзник с Алкайда, избиха всички християни в Идлиб, бавно зомбират децата в новата вълна на джихада. На изток постоянно заплашва кюрдите с война е как няма да има бежанци, но отвисоко справедливоста се бави но винаги идва.

    Коментиран от #23, #37

  • 17 Erdogan buyuk bir lider

    13 25 Отговор
    Аллаху екбар
  • 18 Някои си

    25 11 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Глупако прост дето подскачаш само...кои е длъжен да гледа цяла нация за бес пари и да прави услуга на ЕС зашо да го прави замисли се ако няма интерес никои не би го правил та зашто тои даго прави.
    Затова че Русия и САЩ си правят каквото искат Турция ли е виновна..наи добре е да убиждаме и да обвиняваме турчолятя за всичко заштото за всичко те са виновни...
    А за буферната зона е най доброто което може да се направи заштото ги връшта обратно..та или ги връща или ги пуска...но варянт даси ги гледа Турция няма това него ли разбирате..пускаги виновни ,връштаги пак те виновни..тоест все са виновни за всичко...абсолютно е нормално да иска да да извива ръце ако може.
    А относно за Кюрдите дето некъв велик мозак се обажда по горе това не е смешно..нека се замисли наште по тъмнички събрата ако го вуаражи САЩ и им каже че имат право даси имат тяхна територия какво би станало...Велики умове еиии

    Коментиран от #19, #26, #46

  • 19 Пираня

    22 16 Отговор

    До коментар #18 от "Някои си":

    ХаХа ти гледаш какво станало е не защо е станало. Първоизточника са фанатиците джихадисти които искаха да създадът своят си халифат. Ердоган видя в тях своят силен коз да съсипят съседните му държави и да ги пороби отново. Не случайно ДАЕШ беше силен когато имаше излаз до Турция. Не случайно сега останаха терористи само в Идлиб щото са на границата с Турция и са подпомагани от тях. Не случайно терористите в южна Хама паднаха за няколко дена като видяха че се затваря обръчат от север където от Саракиб идваха оръжия от Турция и избягаха като мишки. Ердоган всички го знаем че е недостоен и безскрупулен човек, но аз поне имах малка надежда че Путин ще помогне на братята си християни в Идлиб уви новият ДАЕШ е факт.

    Коментиран от #24

  • 20 Иван

    19 10 Отговор

    До коментар #5 от "Обективен":

    Маймун Ердоган не е прав-джихад гюбрето трябва да се пренасочва към Сауд Арабел и САЩ.
  • 21 Иван

    14 11 Отговор
    Сатанистите в САЩ,Сауд Арабел,Пакистан и Турция съэдадоха боклука Ал Кайда.

    Коментиран от #33

  • 22 Zzz

    18 0 Отговор
    светът влеэе в сирия а сирия влеэе в турция какво още да коментираме
    раэкатаха мамата на хубавата страна 6милуона араби където се обърнеш най белия човек е афганистанец .ако бях эаварила турция тъкава на времето 1 ден нямяше да живея тук има най малко 10 милйона араби мигранти гроэни диваци хич ама хич не е эа эавиждане а эа съжеляване
  • 23 Хасан

    10 10 Отговор

    До коментар #16 от "Пираня":

    Значи Югославия,Ирак,Либия,Грузия,Украйна и разбира се Сирия са дело на Запада ...казват ти като на човек смени отбора и отвори пазарите си за западни фирми..България,Румъния,Полша ,Чехия го направиха и стана мирен преход ..но те се отказаха и виж последствията

    Коментиран от #27

  • 24 Хасан

    21 9 Отговор

    До коментар #19 от "Пираня":

    Щом Турция подкрепя Даеш защо Даеш изяършиха бомбени атентати в Истанбул,нападнаха даже нощен клуб на Босфора
  • 25 Чочо

    18 1 Отговор
    Е сега ще видим какво струва прословутата ограда на патриотите дето се нагушиха.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Чочо

    10 3 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Западни фирми които да ти изнасят богатството не всички са дупедавци
  • 28 JPower

    26 9 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен":

    Приемете ги в България и вие извивайте ръце. Как ви се струва, ще имате 4 000 000 сирийци, и вие ще сте голям играч, ще извивате на когото си искате ръцете. Той Ердоган отпусне ли им юздите, може не всички да останат тук, но бъдете сигурни и една десета ще е предостатъчна за да се видите в чудо
  • 29 Фолксваген

    23 3 Отговор
    Стройте му завод. Немска прозорливост и предвидливост, дългосрочно мислене. А Ердо ще ги залива с бежанци. Браво! Супер е всичко!

    Коментиран от #56

  • 30 Хасан

    15 11 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Абе човек ...досега само Сащ,Русия ,Франция и Англия правеха военни операции га чужда територия ..сред тях се нареди и Турция ..нека да стане глобален играч

    Коментиран от #32, #57

  • 31 Хахах

    17 7 Отговор
    Е така са диктаторчетата. Един заплашва че ще пусне мигранти, друг че ще спре газта..... А представяте ли си какво правят в собствените си държави с хората. Айде ние живеем в ЩО ГОДЕ нормална държава, ама в примитивните култури на чело с диктатори, обикновения човек е нищо.
  • 32 Свободен

    12 27 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Турция е Велика държава с велик лидер.Никой ама никой не може вече да спре Турция.Тя вече е отбора на големите играчи.Reysimizi ALLAHbasimizdan Eksiz etmesin

    Коментиран от #58

  • 33 Иване иване...

    23 4 Отговор

    До коментар #21 от "Иван":

    Иванчо ал -кайда е създадена от говедарите както талибан както почти всички сегашни терористични организаций бивши дружки на краварите.....
  • 34 ССС

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "Обективен":

    Ердоган направи бежанските лагери 1 г. преди да започне "уредената гражданска"войната в Сирия!!!"Той е "пророк",защото е познал бъдещето"!!!Всичко бе подготвено от нашите братя по оръжие в ОТАН по нареждане на началниците зад океана!!!Много младежи отхвърлени ит Западното общество отидоха в Сирия,със "знанието"на Западните лидери!!!Башар ал Асад е диктатор,а лидерите на съседните му страни са" демократи",за тези "кукловодите" които дърпат конците на световните лидери и решават кой до кога ще им слогува със своята власт!!!Нищо не е случайно "О Чарли"филма"Великия диктатор" кога е създаден,преди или след войната!!?

    Коментиран от #42

  • 35 ССС

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Обективен":

    Ердоган направи бежанските лагери 1 г. преди да започне "уредената гражданска"войната в Сирия!!!"Той е "пророк",защото е познал бъдещето"!!!Всичко бе подготвено от нашите братя по оръжие в ОТАН по нареждане на началниците зад океана!!!Много младежи отхвърлени ит Западното общество отидоха в Сирия,със "знанието"на Западните лидери!!!Башар ал Асад е диктатор,а лидерите на съседните му страни са" демократи",за тези "кукловодите" които дърпат конците на световните лидери и решават кой до кога ще им слогува със своята власт!!!Нищо не е случайно "О Чарли"филма"Великия диктатор" кога е създаден,преди или след войната!!?

    Коментиран от #36

  • 36 ССС

    4 4 Отговор

    До коментар #35 от "ССС":

    Ердоган направи бежанските лагери 1 г. преди да започне "уредената гражданска"войната в Сирия!!!"Той е "пророк",защото е познал бъдещето"!!!Всичко бе подготвено от нашите братя по оръжие в ОТАН по нареждане на началниците зад океана!!!Много младежи отхвърлени ит Западното общество отидоха в Сирия,със "знанието"на Западните лидери!!!Башар ал Асад е диктатор,а лидерите на съседните му страни са" демократи",за тези "кукловодите" които дърпат конците на световните лидери и решават кой до кога ще им слогува със своята власт!!!Нищо не е случайно "О Чарли"филма"Великия диктатор" кога е създаден,преди или след войната!!?
  • 37 Дон Чичо

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Пираня":

    Мечтател....
  • 38 6666

    20 5 Отговор
    Армията на граница и който мине леш.Да видим кой ще влезне в БГ.Да ходях в Хелзинги и при Мркела.
  • 39 Ха ха

    16 3 Отговор
    Като ги пусне армията да ги убива на границата като едно време..
  • 40 Измир

    31 5 Отговор
    Не на Араби в България. Турчин съм от Турция. Но не искам тези черилнилки да цапат БГ.
  • 41 Язе

    8 10 Отговор
    Държавите, които провеждат военни действия и генерират бежанци трябва да им берат грижата. Съжалявам бай Ердо но ЕС не участва в тази игра и няма задължение да приема вашите бежанци и емигранти.
  • 42 Хасан

    10 3 Отговор

    До коментар #34 от "ССС":

    Просто светът е така устроен ..глутница лъвове или хиени хващат антилопата и я ръфат ....Ирак,Либия,Сирия са само един обяд в менюто на хищниците ...уви живота е несправедлив ...светла памет на Желев и компания че бяха прозорливи и не станахме така
  • 43 Путкин

    7 7 Отговор
    Само плаши Ерпосран, лагерите са почти празни, защото лека полека арабите се изнесоха в Европа. Така, че да не му се връзват на лъжите.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Когато си глупав е за винаги

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    На следващият ден Източна Румелия се връща в Турция....

    Коментиран от #60

  • 46 дама

    17 0 Отговор

    До коментар #18 от "Някои си":

    Ако Ердоган не успее да нахрани още 10 млн.души,може да ги пусне да минат от тук.Смятате ли,че това ще бъде добре?Та те ще ни удавят.Радвате се на кюрдите?Познавате ли такива?Те сега се сетили за комунизъма....Някои пишещи тук откровено заслужават всичко това да се случи.Тъпи хора са много от Вас!!!!

    Коментиран от #61

  • 47 Има ли пилот в президенството

    8 3 Отговор
    И има ли президент в самолета? Понякога се чудя кой е президента на България.....докато всички знаят кой е турският президент, то половината българи не знаят кой е българският. Въпрос на величина....
  • 48 тъп кур

    6 4 Отговор
    Получават VW, ама им малее... И това ако не е наглост и извиване на ръце, Здраве... Ще се затъкне. И то скоро. То Превпрат ли не си направи?! То, чистка ли не беше... Всевишният вижда. Но, Не Забравя! А, Реджеп, е забравил що е страх от Бога! А е време да се страхува!...

    Коментиран от #62

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 1944

    5 3 Отговор
    Вие комунистите се радвате на всяко нещастие сега се разделихте на СИК гербаджии и мултигруп ДС И ДПС плюс БСП битка между две групировки на ДС
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ДАМА

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дамммм":

    Ами нека да ги пусне тогава да минат от тук.Ще говорите друго тогава.
  • 54 Ердоган не може да ги задържа вечно

    20 2 Отговор
    Не му дават да разчисти в Сирия и да ги върне. Ако ги натири сега ще му скочат, че ги праща на сигурна смърт, ако ги пусне към ЕС пак няма да са доволни. Направо се чудя защо ги държи и наказва турският народ заради недалновидната политика на запада която предизвика цялата тази миграция само заради едни петродолари.

    Коментиран от #63

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Оооо Роме

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    И гарантьор да стане, нали?
  • 58 Намали опиума

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "Свободен":

    прекалената му употреба, разваля мозъка, и човек започва да вижда живота под грешен ъгъл!
  • 59 чалма тв

    3 2 Отговор
    понеже ердоганя знае какво представляват тези "бежанци" отрепки и талибанска сган, от тях сигурно 99% неграмотни ,по умните ги филтрираха отпреди 5години, и сега пускат в Европа ислямисти с дополнителна подгтовка ,освен да убиват и да колят тези примати друго не могат, факти много, всеки ден стават убийства в Европа от такива кандидати за убежище,но вече никой не прави статистика...няма смисъл,това вече минава в графа битова престъпност.
  • 60 Пираня

    2 5 Отговор

    До коментар #45 от "Когато си глупав е за винаги":

    Ти нали знаеш какво става когато един ненормалник влезе с автомат в детска градина и започне да избива децата???
    Е това я очаква Турция с такива промити мозъци като теб дето се пъчите с чуждите оръжия, ще дойде големият брат и ще ви растреля без да му мигне окото, щото с терористи не се преговаря.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Икономист

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "тъп кур":

    Изчакай малко за завода, много неща не са верни.
  • 63 Пираня

    4 6 Отговор

    До коментар #54 от "Ердоган не може да ги задържа вечно":

    Още един промит мозък, нали има Африн и Идлиб колко върна там защо продължава с тази измислена цифра 3.5 М колкото един голям град???
    Истината е че Ердоган е ненормалник който подпомага терористите и мъчението на хората за да си изпълни своите цели. Ако не беше Турция до сега войната щеше да е приключила и хората да са се върнали в страната си. Обаче справедливоста понякога се забавя но никога не забравя. Когато вземаш трябва да си готов и да даваш и то двойно.
  • 64 123

    5 0 Отговор
    Бг, в момента сме около 5 мил. Представете си да влезнат още толкова .....не ми се мисли, представете си какво се получава заедно с нашите си по-тъмни българи ...???
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Домакин

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Затварят границите и първо умират българите няма ядене няма дрехи няма мая за да омесят хляба няма тирове които плащат пътни такси няма рюшвети за даи няма ефтини цигари само ми дай един пример какво се произвежда тука вече даже и капачките за буркани вече не стават като ги стегнеш изпуска резбата
  • 67 Мнение

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Може и да си прав, но има някои подробности. Почти всички турци в Германия, не са гастарбайтери вече, ами имат немско гражданство, дори са в парламента и по кметства. Ако не се лъжа там живее пече пето и шесто поколение турци и общо вече стигат 7 млн., ако не са ги надхвърлили.... и имат толкова капитали в немските банки, че ако ги дръпнат, надали ще е добре за Дойче банк. Това не означава, че съм фен на турците, просто реалности....
  • 68 Алооуу джендърчето..

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пираня":

    ..по-чутовна глупост не можа ли да измислиш
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Голем смях

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Този е руска подлога от смесен брак на български комунист с руска колхозничка,избягала от татарската мизерия.Никакъв българин не е .Българите мразят Русия,както руснаците винаги са ненавиждали България.Във всички войни са били против нас.Измет азиатска.
  • 71 Аз съм

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Обективен":

    А Турция що не ви оправи нещата по външната граница със Сирия и Афганистан и пр. ? Те тия хора не падат в Турция от небето! Да си ги спира там още, ама - не , той иска да е буферна зона за да смуче парички от всички.
  • 72 бай колю

    0 3 Отговор
    турция трябва да сама да си издържа сирийците
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 123

    1 0 Отговор
    Заплашва Европа с мигранти, които да изнасилват немкини през нощта
    Санкции от сащ към турция покрай ф35 сагата
    И пак volkswagen клони към турция за новия завод за 1 млрд евро
    Тея акъл в тая глава имат ли от vw ?
  • 76 Pepе

    0 0 Отговор
    Пускай ги вече де какво чакаш 😊😊😊😊 само и ти дрънкаш Цървул такъв.
  • 77 ело

    1 0 Отговор
    Няма да е лошо да отвори границите за мигрантите и няколко милиона да "щурмуват" цивилизования Запад особено немците Ханс -Меркел "обичат " мигрантите виждал съм ги в Германия -всичко им е позволено - полицията се прави " уж не вижда" така им е заповядано.
Новини по държави: