Last news in Fakti

5 Септември, 2019 14:52 4 164 43

Volkswagen все по-близо до Турция

  • volkswagen-
  • компания-
  • турция

Турският президент Реджеп Ердоган провежда срещи с шефовете на компанията

Volkswagen все по-близо до Турция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Турция е все по-близо до строежа на завод на Volkswagen на своя територия, съобщи Ройтерс.

Това е факт след много позитивна среща между турския президент Реджеп Ердоган и висш представител на компанията. Новината беше обявена от турски представители.

Двете страни са провели разговори, относно данъчния режим в Турция. Очаква се германският производител да направи инвестиция в размер на 1 млрд. евро.

Между двете страни е имало неуредици около данъците, които вече до голяма степен са били изгладени. Днес Ердоган ще се срещне с изпълнителния директор на компанията Херберт Диес.

България беше сред кандидатите за новия завод.

Различни западни компании са произвели близо 1.3 млн. автомобила в Турция през миналата година. Все пак споразумението все още не е официално обявено.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    46 10 Отговор
    Глупости ,ирландката пастирка каза че лично работи завода да е в България и всички се вслушвали в думите му за разлика от Радев който е в пълна изолация и никой не го приемал на сериозно....завода ще е в България в Полски Тръмбеш и в него ще работят циганите от околните села....
  • 2 666®

    49 3 Отговор
    Ама той Борисов каза друго. Сега на РОЙТЕРС ли да вярваме, или на бившия ни президент и настоящия ни премиер и двамата от партия ГЕРБ? Ще им е за сефте да.лъжат народа си.
  • 3 Госあ

    58 1 Отговор
    Еми то е ясно че ще отидат при фесовете. И после пак слушайте швабите да стоим далече от китайските инвестиции !!!!!!!!! Смешници, по скоро подлоги ! Китай се счупва да инвестира навсякъде, а ние стоим и гледаме като поклисари, щото ханс ни е казал, че е лошо да играем с втората икономика. И руснаците са лоши. Ама ханс строи Северен поток !!!! щото освен вурст компир и бира обича и да му е топло.

    Коментиран от #26

  • 4 плевен

    57 2 Отговор
    Нещо да кажете за дрънканиците на Плевню? Германците изнудваха турците с България, докато изцедиха максимално добри условия за себе си.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Госあ

    29 0 Отговор
    А като се замисля за помията на швабите дето изливаха срещу китайските инвестиции в източна Европа !!! Точно това направиха швабите, което е написано в коментар 4. И помогнаха на подлогата си Боко за изборите. И той са е послушен и не иска лошите китайци да ни оправят железницата ( както предлагаха) и китайски заводи за електромобили и електробуси не иска и АЕЦ не иска от лошите руснаци ! Ама ханс иска газ и да участва у строежа на руската железница иска. Па да, като не искат франсетата !!!
  • 8 1234

    33 1 Отговор
    Надявам се всички фенове на герб окончателно да разберат що за дебил е начело 10 г! Турция изнудва ЕС, Русия, Сащ, куппуват от всеки всичко, търгуват с всеки, изнудват всички, и преврат преживяха, взеха ни ЮП, скоро и БЕЛЕНЕ, сега и завода. А за нас краварски самолети на тройна цена. Ето в такъв съюз сме, където ни имат за клоаката на бойко. Е сега ако българите не се събудят следващата вълна емиграция е гарантирана с което ще приключи и третото българско царство. С такива съюзници като ЕС и Нато, врагове не ни трябват. ВЕЧЕ СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ПРЕДСКАЗАНИЕТО ЗА Ю БЪЛГАРИЯ НА СЕВРЮКОВА ЩЕ СЕ СБЪДНЕ. Ще се случи пред целия ЕС и само пак Русия ще ни доспаси. Надявам се Захариева да е жива за висне на кладата

    Коментиран от #13, #27

  • 9 Хасан ал кюмюр ал файда

    13 1 Отговор
    Кафа сикме вече!!!!!! Сикишейм фолцВАГЕН гьоте!!!!!
  • 10 Госあ

    17 0 Отговор
    И накрая ще излезе, че швабите са по големи подлоги на американците и от англичаните. Защото за да си продават пръдливите голфове и да си вкарат газ от Русия, после са готови на всякакви компромиси. Разбира се с ЕС !

    Коментиран от #12

  • 11 гост

    15 24 Отговор
    Само за сведение Словакия с население по-малко от 5,5 милиона миналата година е произвела 1,08 МИЛИОНА автомобила , а "велика" Турция с над 80 милиона население , 1,3 милиона автомобила !! Хахахаххаха !!! Също за сведение на оплаквачите на "умираща" България !! Не е важно да си с 10 милиона население , може и 5-6 , ама истински и най-вече БЕЗ русофилска и турсколизаческа измет !!! Между другото Раша със 140 милионно население също произвежда ПО-МАЛКО автомобили от Словакия , и то много по-малко !!!!

    Коментиран от #18, #35

  • 12 гост

    3 15 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Ами не , просто накрая ще излезе , че ВАГ просто не могат да се откажат от пушилниците , а те бъдеще в ЕС нямат !!! Така че остава да си ги правят и продават на руснаци , турци и араби , щото дори китайците не ги щът !! А на България пушилници не са и притрябвали , по-добре да дойде производител на електромобили с бъдеще !!

    Коментиран от #14

  • 13 Киро

    13 8 Отговор

    До коментар #8 от "1234":

    Незнам дали си ходил в турция, ама ако си мислиш че живеят много добре се лъжеш.Хората живеят по бедно от българите.Турската икономика през 2018 се сви инфлацията е голяма.В Азия да не казвам какво съм виждал.В Китай дето всички си мислят че са много голяма икономика 1 милярд от хората ядът само ориз, в Индия светът по улиците и ядът от кофите.Още примери да давам ли?Мога да пиша още много щото съм видял половин свят.

    Коментиран от #16

  • 14 Госあ

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Ами да дойде. Дори тук писаха за интерес от китайски производител на електробуси. Което е чудесна възможност да си оправим градския транспорт и въздуха в големите градове,а не да ползваме немските печки дето ги накупиха. Обаче дойче веле разправя, че китайските инвестиции са мнооого опасни. И само не изкарвайте като положително, това че швабите отиват с производство в Турция.
  • 15 ****

    18 1 Отговор
    А уж ние сме били в ЕС,а избират турците.

    Коментиран от #28

  • 16 гост

    8 6 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    Турската икономика се свива от 5 години , а не от миналата !! И както е тръгнало ще се свива още два пъти по пет !! Поне !! В нета всичко си е написано черно на бяло !! 2013 Турция е с 950 милиарда БВП и оттогава е само назад , за тази се очаква да падне под 700 !!
  • 17 ОТКАЧАЛНИК

    14 1 Отговор
    КАКВО ЩЕ КАЖЕШ СЕГА БЕ ТИКВОЧКА ЦЯЛАТА ВИ ГЕРБАДЖЙСКА РАБОТА Е ТАКАВА ОТИВАИТЕ СИ
  • 18 Джудже

    13 2 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    А ние колко автомобила произведохме? Боли ме фара, че тъпите "фесове" и тъпите "ушанки" са произвели по-малко автомобили от Словакия, въпросът е ние какво произвеждаме, че вече и зарзавата го купуваме от "фесовете" и "византийците".
  • 19 Правило

    9 1 Отговор
    При гольовците ли? Да не са луди! Тук завод за бяла техника по лиценз да има? Та Vol Wag ще дойде? ВСИЧКО е възможно. А дано, ама надали! Били живи, видели.
  • 20 psihopat

    4 13 Отговор
    ЕС е най-доброто място за европейският производител на автомобили VW. България като член и единствен кандидат ще приеме завода, АКО бъде избрана.

    Коментиран от #21

  • 21 Голями празни приказки изрече!

    11 5 Отговор

    До коментар #20 от "psihopat":

    Това ще е завод номер 2 на VW в Турция. Германците знаят че Турция има огромен вътрешен пазар и ще усвоява по-голямата част от производството, а в българия колко милиона ще си купят Шкода? Това е безапелационният мотив, а не мързеливите и малко наброй българи и подобни тъпотии! Въпросът е защо се раздухва, че ние сме вариант?
  • 22 Големите приказки

    7 1 Отговор
    Отворете "гугъл стрийт вию" на някое истанбулско шосе и почвайте да броите колко чисто нови vw caddy, transporter, multivan и passat има!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 антрашпиц

    10 0 Отговор
    Нашите управляващи знаят истината и мълчат по този въпрос като Ш.ТКИ.
  • 25 За бегето ше има

    6 0 Отговор
    Духастт дуууу😂😂😂😂😂
  • 26 Дс и убо не разрешеват

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Никои не допускат да инвестира в бегето щото те разглеждат тази територия като лична и чужди инвеститори само биха им взели пазарния дял пък дали народа ше е по добре не е важно него псета го яли...дс допуска инвеститори само от които има изгода да подготвят почвата за тях и такива от които може да се рекетира и краде

    Коментиран от #39

  • 27 И като се събудиш кво ше направиш😂

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "1234":

    Ше пискаш ше пискаш ше огладнееш и ше идеш да работиш тоест да робуваш за благоденствието на полит шаиката единственото наказание е емигриране завинаги и не раждане на деца в бегето и да не пращаш пари на роднини в бегето щото те ше ги харчат в бегето и чрез фирми и капани парите ти отиват при политиците
  • 28 Ердоган: Влизаме в bulgaristan

    8 10 Отговор

    До коментар #15 от "****":

    Като ви казвам че при маика Туркия ше живеете по харно не вервате😂😂

    Коментиран от #30

  • 29 Бай Киро

    10 6 Отговор
    Харесвам немците, харесвам Германия, но това ако го направят, просто ще ги намразя. Да избереш Турция, пред България, която подкрепят? Аз не мога да го разбера. Словакия, Чехия нямат никакъв пазар, а са по-малко и от нас, правят повече коли от Турците. Примери много. Не разбирам защо Турция.
  • 30 ****

    5 6 Отговор

    До коментар #28 от "Ердоган: Влизаме в bulgaristan":

    То пък един живот живейте,че каде ходиш,я върви надолу в азиятската част,и ги виж как живеят в землянки още,и това ми го е казвал колега който ходи там по време на голямата екскурзия.Такъв живот,не,мерси,живей го ти.
  • 31 ???

    5 1 Отговор
    Краят на месеца е все по близо.Тогава ще го научим.Всеки ден едни и същи статии,а животът си тече.
  • 32 onq s konq

    2 12 Отговор
    Казах и ще повторя:Това ХАЗАРТНО ГРАДЧЕ което се строи до Свиленград със Игрални Казина ,Барове ,Ресторанти и Хотелска леглова база около 1200 места ще печели В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ЗАВОДА НА "ФВ",а създадените рабо. места също ще бъдат не по-малко.Логично е и ДАНЪЦИТЕ които ще вкарва в Хазната да са повече,а че ще бъде УНИКАЛНО ЗА ЦЕЛИЯ БАЛК. ПОЛУОСТРОВ,е извън съмнение.Което значи че Турци,Гърци,Израелци и всякакви други ще бъдат редовни посетители поради ЗАБРАНА НА ХАЗАРТА н Държавите им,а нищо чудно и ако ФВ. се построи в Турция а не у нас,голяма част от заплатите на работниците да остават точно в "Градчето"!

    Коментиран от #34

  • 33 Све

    9 2 Отговор
    НИКОЙ НЕ ИНВЕСТИРА В ДЪРЖАВА УПРАВЛЯВАНА ОТ ПРОСТИ МУТРИ И С НАРОД БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ , КОМПЕТЕНТНОСТ И ДОСТОЙНСТВО.

    Коментиран от #41

  • 34 Точно

    9 0 Отговор

    До коментар #32 от "onq s konq":

    ти доскоро твърдеше, че е сигурно, че завода ще е тук. Сега обърна плочата, защо така? И за някакво казино говориш, което няма нищо общо с темата!

    Коментиран от #36

  • 35 Каква

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Словашкия те бие по тиквата?
  • 36 onq s konq

    0 4 Отговор

    До коментар #34 от "Точно":

    Разбира се че го твърдях,защото е закономерно и логично НО...ПРИ НОРМАЛНИ И РАВНИ УСЛОВИЯ.След като както казва и Плевнелиев Турция играе НЕЧЕСТНО,естествено че нещата се "ИЗОГЛАВЯТ":)Това е все едно да очакваш сутринта да те огрее слънцето,това не се случва,щото ...има Слънчево затъмнение!А споменаването на Хазартното градче е в подкрепа на тезата ми,че БЪЛГАРИНЪТ МНОГО ТРУДНО СТАВА "КАПО" и винаги му "намира колая".Мдааа...:)
  • 37 123456

    1 4 Отговор
    ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО! РОЙТЕРС ЦИТИРА "ТУРСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ"! ТАЗИ НОВИНА Е КЬОРФИШЕК. НЕ РАЗБИРАМ САМО, ЗАЩО ФАКТИ ЦИТИРАТ, РОЙТЕРС, КОИТО ЦИТИРАТ ТУРСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ. Т.Е. ЗАЩО ФАКТИ ЦИТИРАТ ТУРСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ (ДОРИ НЕ Е ЯСНО НА КАКВО СА ПРЕДСТАВИТЕЛИ)?

    АКО ИМАТЕ НОВИНИ ДА СЪОБЩАВАТЕ, СЪОБЩАВАЙТЕ. АКО НЯМАТЕ, НЕ МЕ ЗАНИМВАЙТЕ С ГЛУПОСТИ!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Дс и убо не разрешеват":

    Това е другата страна на монетата за която отдавна говоря. За да се оправи бг'то трябва да дойдат точно такива легитимни инвеститори и да смажат целия тоя псевдо бизнес от хлебарки в момента. Така, че блатото е пълно- швабата си праи к' вото си иска и му е изгодно нашето надупено положение, а и на наш'те измекяри им е окей. Шах и мат.
  • 40 Рошко Плевнята

    2 2 Отговор
    Ако Volkswagen отиде в Турция язе веднага ще се обрежа втори път !
  • 41 наблюдател

    4 2 Отговор

    До коментар #33 от "Све":

    Турция е точно това в момента.Прости фесове,диктатор с килийно образование и ислямизъм.

    Коментиран от #42

  • 42 Мюмюн от Мюмюнчево

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "наблюдател":

    Едно към едно с Русия Огледални режими
  • 43 Чочо

    1 0 Отговор
    Няма образование няма квалифицирани кадри, няма завод на WV, няма ЕС да им казват кави да бъдат фаровете и други глупости.
Новини по държави: