Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Септември, 2019 20:50 4 662 30

Зеленски и Путин се договориха да спрат войната

  • украйна-
  • владимир путин-
  • владимир зеленски

Предстоят по-широки преговори

Зеленски и Путин се договориха да спрат войната - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че е провел телефонен разговор с руския държавен глава Владимир Путин, съобщи РИА Новости.

Той обяви това на летището в Киев. Там Зеленски посрещна освободените от Русия украински пленници.

Размяната беше договорена по-рано от ръководителите на двете страни. Бяха освободени по 35 затворника и от двете държави.

Според украинския президент договореностите между двамата са били изпълнени. Зеленски заяви, че това е първа крачка към реален диалог с Русия.

Първият етап от разговорите включва по-широк диалог и край на войната. Това може да доведе до прекратява на сраженията в Източна Украйна.

ЕС и САЩ приветстваха размяната.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 goni

    70 1 Отговор
    Е! Най-после добра новина! Това да се избиват взаимно два изключително близки народа...! И най-важното! Изключително близки до нас!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Соросоидна пертенка

    37 16 Отговор
    Путин не би си губил времето да говори със зеленски, щото му е ясно че онзи палячо е безгласно мекере. А в източна украйна няма руски военни под командването на Русия. Така, че забравете за Донбас, както забравихте за Крим.
  • 5 Хрониките на Евразия

    8 21 Отговор
    Зеленски похвали Путин за размяната .
    На свой ред , Путин обеща на Зеленски , че бъдещите заложници , които той ще плени , ще ги разменя по - бързо ,тъй като на него също му е харесало да си прави размяни със Зеленски ..

    Коментиран от #6

  • 6 Тръмп

    7 13 Отговор

    До коментар #5 от "Хрониките на Евразия":

    Значи трябва да пле им още руснаци, че зеленски няма да има какво да разменя, а?
  • 7 Кой68

    21 5 Отговор
    Зависи дали янките са съгласни да спрат военните действия???😉
  • 8 ХаХа🙈

    31 5 Отговор
    Хайде сега напишете че Путин е “джудже”, а след това ми посочете битка която крал Дончо е спечелил срещу него ,ама това преди лакейското “слава “и съпътстващите безмислени “стихчета “!

    Коментиран от #12, #13, #15, #24

  • 9 Истината

    11 31 Отговор
    Путин няма нужда от мир. Прав тези номера заради изборите. След време ще направят провокация и ще обвинят, че украинците саботира мирния процес. Руските мерзавци са царе на подобни провокации.

    Коментиран от #10

  • 10 ХаХа 🙈

    14 2 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    Почна се ....
    “Велики “ мъдрости и “анализи”!
    Я да си пусна телевизора ...
  • 11 ЕС и САЩ приветстваха размяната.

    22 2 Отговор
    Лицемери!
  • 12 гост

    8 17 Отговор

    До коментар #8 от "ХаХа🙈":

    Че какво пък е спечелило любимото ти джудже , че не схванах нещо ?? Случайно разбра ли поне , че от освободените са и моряците от Керченския проток , дето московския съд ги осъди на не знам колко си години и се кълняха , че ще изгният в затвора ?? Хахаххахах !!!
  • 13 гост

    5 17 Отговор

    До коментар #8 от "ХаХа🙈":

    Всички 24 украински моряци, участвали в инцидента в Керченския проток, са освободени. Сред освободените украинци е и режисьорът Олег Сенцов, който беше осъден на 20 г. затвор от руски съд по обвинения в тероризъм.

    Украинският президент Владимир Зеленски посрещна освободените украинци на летището в Киев. Там той съобщи, че е провел телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин. Украинският лидер потвърди, че са върнати 35 граждани на Украйна !!! Хахахахаххаха !!! Победилото джудже , хахаххахаххахах !!!!!!
  • 14 Айде холан

    13 3 Отговор
    Какви пленници какви пет лева!? Това журналистите сте ...без думи .Калъв Володемир ...човекът се казва Владимир проверете ....Те ще се разберат рврейте като я продат Украйна...поземлено и пак Русия ще я купи хващам се на бас

    Коментиран от #16

  • 15 гост

    3 16 Отговор

    До коментар #8 от "ХаХа🙈":

    И понеже явно не схващаш , да те светна !! В момента джуджето се мазни като улична мъстия !! Щото Газпром изгоря с "патоците" и трябва да се договори нов договор с Украйна , щото иначе на нова година Газпром фалира !! А и без това е осъден за над 6 милиарда от Украйна и има искове за още толкова !!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Аман бе

    15 2 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Върви на с=Слънчев бряг да видиш ...какво купуват руснаците ..докато българите слугуват в обединеното кралство. Като си толкова ербаб харчи сипарите в БГ ... ,плащай данацъте в БГ .,, и докато плюеш руснаците направи нещо за нас българите ! Аман от компютърни мишки !

    Коментиран от #18, #19, #27

  • 18 гост

    7 18 Отговор

    До коментар #17 от "Аман бе":

    Какво купуват на Слънчев бряг , семки и бонбонки , хаххахахахх !!!! До две години няма да остане един руснак собственик , даже половината ще имат да плащат , щото ще ги осъдят за неустойки , щото от 5-6 години не са си плащали таксите за поддръжка , хахаххах !! А тия дето ще се спасят ще оставят по едни 60-70 000 евра грешни пари и повече няма да си помислят да се правят на "инвеститори" в България , хахаххах !! Купували били !!! Иди попитай в Бургас как ги вардят да не влизат в магазините , че нямат пари за хляб и крадат като цигани !!!
  • 19 гост

    5 15 Отговор

    До коментар #17 от "Аман бе":

    А руснаците къде слугуват , "експерте" русконадупен ??? В целия свят , даже и в Азия , хахаххах !!! Раша има 30 МИЛИОНА емигранти само последните 30 години , десет пъти повече от България !!! Отивай ти да им слугувашп на тях , като си ги зажалил толкова , хахаххаха !!!

    Коментиран от #21

  • 20 гост

    5 14 Отговор
    Де са путинофилите , дето се биеха в гърдите , че украинските моряци ще лежат ??? Както написах още тогава няма и година и позорно Раша подви опашка !!!!

    Коментиран от #22

  • 21 Тъп соросоид

    13 4 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Я сметни 30 милиона от 180 милиона колко процента е и после сметни 3 милиона от 9 милиона колко процента е.

    Коментиран от #25, #26

  • 22 Тъп соросоид

    12 4 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Никой не е твърдял че ще лежят до живот, а че Русия няма да ги пусне съгласно озчисшените договорки за търговско корабоплаване, защото корабите не са търговски.
  • 23 Дърваря

    11 2 Отговор
    Не съм убеден, че САЩ приветстват каквото и положително да е, м/у Русия и Украйна.... Тях ги устройства да има хаос навсякъде, за да забият колче някъде и да се настанят в близост до руската граница... Принципно вече би трябвало да са се отказали....
  • 24 Да да

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "ХаХа🙈":

    Путин не е джудже! Той е лилиПутин! Пак нищо не си разбрал
  • 25 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "Тъп соросоид":

    Ма ти пък страшно смяташ като гледам , да не би да си спрял до трети клас , хахахах ???? Къде са тия 180 милиона руснаци , бе ушаковлюбения ?? Ти още за СССР ли ще ми смяташ , то и тогава даже не бяха толкова !!! А в момента са 140 и то със зор !!! А Българи откъде измисли 3 милиона емигранти , от ТАСС ?? Знам че на русколизците ви се ще , ама не сте познали !!!!
    Данните от преброяването на населението в приемащите страни, цитирани в изследването, сочат, че към 2011 г. извън България живеят около един милион души, родени в България. Най-големият дял от тях - половин милион българи - живеят в други страни от ЕС и Европейското икономическо пространство (ЕИП), малко над 400 хил. - в Турция и под 100 хил. в Северна Америка. "По наши оценки между 600 и 700 хил. са напуснали по икономически причини", посочват авторите на доклада.

    През последните три години обаче в България ежегодно се завръщат по около 10 хил. души, родени тук, или два пъти повече спрямо 2013 г., когато техният брой е малко под 5 хил. Според авторите на доклада може да се говори за "процес на обратна миграция и завръщане в България", който би могъл да бъде засилен при увеличение на заетостта, намаляване на разликата в доходите и стандарта на живот между България и останалите страни, членки на ЕС.
  • 26 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "Тъп соросоид":

    Пак да уточня за неграмотници русколизци , половин милион в Европа и 100 000 в Америка , това са българските емигранти !!! В Турция не ги броя и никой българин не ги брои , пък ти ако за такива ще ми плямпаш , направо заминавай при тях !!! И вече две години повече се връщат отколкото заминават !!!

    Коментиран от #29

  • 27 outlander

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Аман бе":

    Купуват знаеш ли кога? Купуват от LIDL в Равда маратонки по 19,99 лв и парцалки по десетина лева, и само за "скидка" питат. Като се скупчат около щандовете с маратонки, парцалки и разни евтини джунджурии като зарядни за батерии, слушалки и други такива, от тях не можеш да разгледаш стоката - като стадо на водопой са. За това ходех чак в новия LIDL в Поморие, но и него започнаха да го налазват. Продават си имотите на половин цена, а с малко повече твърдост и безкомпромисност можеш и за под половината цена да се сдобиеш с имот от тях.
  • 28 Нашенец

    2 1 Отговор
    Интересно ,защо феновете на Руския режим. усилено избягват коментарии относно икономическото състояние на Федерацията ? Или това никак не е важно предвид основната цел --- нови и нови оръжия за масово унищожение !Зер ,да превърнеш Америка в радиоактивна пепел съвсем не е лесна работа !
  • 29 ЕМИГРАНТ

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    АБЕ ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ .САМО ОТ НАШЕТО ГРАДЧЕ ИЗБЕГАА 7000 ЧОВЕКА -И ЦИГАНИТЕ ИЗБЕГАА.

    Коментиран от #30

  • 30 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "ЕМИГРАНТ":

    Еми от вашто "градче" и циганите ще избегат , щото такива като тебе сте много "убави" , хахахха !!! А имаш ли си идея , че София от милион и двеста хиляди при бай Тошо вече гони три милиона ??? А Пловдив , а Варна ?? Няма ли да вденае вече , че селските ви "впечатления" не важат за реалните факти ??
Новини по държави: