Last news in Fakti

9 Септември, 2019 14:32 2 883 9

Гърция намалява данъците и подпомага семействата с деца

  • гърция-
  • данъци-
  • реформи

Планират се високи детски надбавки

Гърция намалява данъците и подпомага семействата с деца - 1
Снимка; Shutterstock

Новото гръцко правителство обяви плановете си за намаляване на данъците, съобщи Катимерини.

Решението е част от мащабните реформи на кабинета на „Нова демокрация“. Вече се планира приватизацията и на големи държавни предприятия.

Сред тях са "Държавната газова компания" (DEPA), петролната компания Greek Petroleum и държавния дял от международно летище в Атина.

Преходният данък за доходите на домакинства до 10 000 евро годишно ще бъде намален от 22 до 9%. Планират се и надбавки за семействата с деца до 2000 евро на дете.

Премиерът Кириакос Мицотакис иска да намали данъците за гражданите и компаниите.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гого

    27 0 Отговор
    Боеко, кажи за стабилността баце!
  • 2 Ивайло

    30 0 Отговор
    Гърците винаги са знаели как да си живеят живота и да им е добре!!! А на нас тука въздуха, дето го дишаме, само още не са започнали да ни го таксуват!!!

    Коментиран от #5

  • 3 Ввв

    22 0 Отговор
    Аааа и Боко така,”успешно” задържа младите в БГ,кеф ти адекватни заплати,кеф ти соц.политика,кеф ти магистрали и Ф16-ки,абе истински рай,чух дори,че швейцарци се отказваши от гражданството си и искали БГ паспорти!
  • 4 А тук

    23 0 Отговор
    ни заплашваха Боковците : "Внимавайте да не станем кати Гърция!". България умира!
  • 5 И за въздуха

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ивайло":

    плащаме - въглеродни емисии.
  • 6 а ся де

    19 0 Отговор
    Ама знаете ли защо намаляват данъците и дават повече пари за семействата?Защото там си имат синдикати и будно гражданско общество и политиците им ги е страх.А в България, ганйо го тъпчат защото на всеки 4-ри години, чака някой да го оправи, и пак само чака ли чака.В тази мутренска държава, в която работя и не ми плащат заплатата,къде са синдикатите или институциите,да зе застъпят за мен.Защо като се подава жалба в синдиката срещу началника ми веднага от синдиката му звънят и казват кой е подал жалбата и не се взимат мерки срещо работодателя ми.При такива обстоятелства, как искате да работа, и да се развивам в тази държава.Отчаях се вече от тази държава, като знам че народа не е обединен, като Гърците и не му пука, и всеки се спасява поединично.
  • 7 Коментар📝

    10 0 Отговор
    БОЙКО КАК БЕШЕ В БЪЛГАРИЯ:РАСТЕМ:ОНИЯ ЧЕРВЕНИ МАФИОТИ НЕ МОЖА ДА ГИ БИЕ НАРОДА ЩОТО ГО ИЗЛЪГАХА СЪС СДС АМА ВАС КАКВО ВИ ЧАКА.....
  • 8 Умно село

    15 0 Отговор
    Това е Гърция. Казват , че там се зародила демокрацията, но там нямат вожд, който се стриже сам и се хвали като 2 годишно, когато са му подарили шоколад.
    Иднианците там са единни в своите искания към тези за които са гласували.
    А тук у нас, човекът е прост материал и печели само кебапче при
    гласуване и ако си на хранилка към някоя ПАРТИЙНА ЦЕНТРАЛА ПЕЧЕЛИШ ПОВЕЧЕ ОТ СКАРА ЗА ДА ПРОДАВАШ КЕБАПЧЕТАТА ЗА СЛЕДВАЩИЯ ПАНАИР, НАРЕЧЕН ИЗБОРИ.
    Благодарение на Гърците имаме "УСПЕШЕШНО ЛЯТО".
    Когато правиш криви сметки и крива политика , то крайният резултат винаги е плачевен.
  • 9 СОЦИАЛНИ

    0 0 Отговор
    БОЦЕ КО ВИКАШЕ - ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕСТАНЕМ КАТО ГЪРЦИЯ.ХА ХА.
Новини по държави: