Last news in Fakti

9 Септември, 2019 18:55 21 021 23

Кралицата отложи Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • елизабет втора

Законопроект за спиране на Брекзит на 31 октомври без сделка стана закон след одобрението на Елизабет Втора

Кралицата отложи Брекзит - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Законопроект, имащ за цел да предотврати излизане на Великобритания от Европейския съюз на 31 октомври без споразумение, придоби силата на закон, след като беше одобрен от кралица Елизабет Втора, предаде Ройтерс.

Кралското одобрение беше обявено от председателя на Камарата на лордовете Норман Фаулър.
Одобрението на кралицата се смяташе за формалност, след като парламентът одобри законопроекта, срещу който се противопоставя правителството.

Законодателството би принудило британския министър-председател Борис Джонсън да търси отлагане на крайния срок за излизане на Великобритания от Европейския съюз на 31 октомври, ако не бъде постигнато споразумение. Премиерът казва, че няма да търси отлагане на крайния срок.

Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу заяви, че ще се оттегли до края на следващия месец след десет години на поста.

Той каза пред депутатите, че ако парламентът гласува в подкрепа на предсрочни избори, ще подаде оставка преди предизборната кампания. Ако парламентът не подкрепи предсрочни избори, Бъркоу ще се оттегли на 31 октомври, когато се предвижда Великобритания да напусне ЕС.

Кралицата отложи Брекзит

Той заяви, че ще подаде оставка и като председател на Камарата на общините, и като депутат.
Бъркоу разгневи консервативното правителство, като многократно позволи на депутатите да установят контрол върху дневния ред на парламента, за да насочват курса на Брекзит. Той казва, че просто изпълнява своята роля, позволявайки на парламента да има думата.

Консерваторите заявиха по-рано, че ще се противопоставят на Бъркоу на следващите национални избори, нарушавайки установената практика председателят да бъде избран без съпротива.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    36 5 Отговор
    Игра на акционери! След поредният Срив на борсите, след Уж брекзит ни чака война. Война от нов тип. С чалмите ли, с банките. Поне тва Трябва да е ясно. Остров е!
  • 2 Гого

    60 5 Отговор
    Толкова съм развълнувам от решението на консерваторите, че не знам как ще спя тази нощ. Нашата я втасахме, че сега да мисля и за англичаните. Да си сърбат това, което сами си набутаха.
  • 3 ТКЗС

    49 6 Отговор
    МАЯ МАНОЛОВА ЗА КРАЛИЦА НА ВЕЛИКИБРИТАНИЯ!
  • 4 Еврото

    18 5 Отговор
    Ако майчето беше евро кимисар нямаше да има брекзит!
  • 5 Монтин

    10 17 Отговор
    Аз сън швести и ще гласувам за Мая манолова. Тя ме рсзбира че съм различен!
  • 6 Мария 48ми набор

    18 29 Отговор
    С Мая Манолова се знаем от малки. Много е свястна, ооределено има моя глас за софийски кмет! Тя притежава всичко нужно са превърне софия в модерна приятна за е тротинетки столица!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Западните Балкани

    29 9 Отговор
    Време е кралицата да назначи нов референдум и да се спира с цялата тази глупост. Шепа политици в UK не могат да се споразумеят помежду си за ползите от изхода, та какво остава за останалите хора.
  • 9 среднощен

    19 3 Отговор
    "Законопроектът придоби силата на закон" след одобрението от кралица Елизабет Втора..? Не подценявайте КРАЛИЦАТА..! Ако Парламентарната монархия в UK не може да функционира без нейния "подпис" - то "задкулисието" изцяло се съобразява с интереса на Короната..!!
  • 10 Антисоциалист

    15 7 Отговор
    Господа, така представен ни, кралският проектозакон означава, че Великобритания не може да се освободи от евроимперците, ако те не са съгласни с това. Сделка ли?! Сделка - при одобрение само на едната страна - евроимперците?! Сделка, независимо от британската страна и срещу от от волята на британците, изразена в референдум?! Кому служи Нейно Величество?! А длъжна ли е Нейно Величество да служи на британската държава и народ?! И кой й държи и може ли да й държи сметка?! Примерно, за държавна измяна?! ... Напомням, с при Нейното семейство долетя Рудолф Хес за сделка с нацистката евроимперия на Хитлер, и кой тогава държа сметка на Кралското семейство? Примерно, за държавна измяна?! ... Същото Кралско семейство? Напомням - този век принц от Кралското семейство публично носеше превръзка с пречупен кръст... Някой да го осъди? Поне от Кралското семейство?!
  • 11 Eee

    13 4 Отговор
    Борката каза,че тоя закон не важи за него.
  • 12 Гост

    2 2 Отговор
    3.
    не ме разсмивайте, понякога ткзсарите са по устроумни и находчив от някои граждани. Казваха старите. Та що не може и да стане кралицата на България, без партийна е, а и внучката на Живков, бе казала, някога, че много харесва Мая, работила като пчеличка други, но мисля, че всичко е решено и печели Данчето, старата нова кметица. Залагам, от дъпъсъто с Данчо де
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Учуден

    8 4 Отговор
    Умна жена! Без да говори постави Б.Джо. на място!
  • 15 друм

    13 5 Отговор
    Стига ни занимавахте със тъпите ингилизи
  • 16 Тони

    1 1 Отговор
    ОДАААААА!!!!
  • 17 Българин...

    7 4 Отговор
    Кралицата да си го ... ,а всички българи да се изнесат от кирлива англия.
  • 18 -...-

    11 0 Отговор
    Сапунката - ''Тука има, тука нема'', продължава.
  • 19 плевен

    4 3 Отговор
    Можеш да заведеш коня до реката, но не можеш да го накараш да пие вода. Можеш да натрапиш на Борко закон, но Брекзит ще има, напук на всички в Брюксел и пакистански Лондон. Не всичко е пари.
  • 20 Гост

    8 1 Отговор
    Гласувайки за Брекзит, народа гласува срещу тях ("естеблишмента" - управляващите). И понеже им развалиха планчетата, управниците им го връщат с разтакаване. Както каза колегата по-горе - сапунката продължава.
  • 21 Гост

    6 0 Отговор
    Брекзит няма да има,всичко е една пушилка!
  • 22 DDD

    3 0 Отговор
    Борак Ефенди да се дърви колкото си иска. А не е приложил приетият вече от Парламента закон, а ще се събуди в пандиза. Ингилизия не е Булгаристан. Тук Законът стои над всичко.

    Коментиран от #23

  • 23 Само с едно изключение...

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "DDD":

    Кралицата.
Новини по държави: