Last news in Fakti

10 Септември, 2019 23:02 1 458 4

ЕС ще продължи да подкрепя Куба

  • ес-
  • федерика могерини-
  • куба

Федерика Могерини е на посещение в Хавана

ЕС ще продължи да подкрепя Куба - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС поема ангажимента да помогне в развитието на икономиката на Куба, дори и в момент, в който САЩ налагат санкции срещу страната. Това заяви върховният представител по външните въпроси и сигурността на ЕС Федерика Могерини, цитирана от EU Observer.

В момента Могерини е на посещение в Хавана. ЕС започна да възстановява отношенията си с Куба преди пет години.

Това стана в момент, в който САЩ затоплиха отношенията си със страната. Американският президент Доналд Тръмп обаче отново се опита да притисне режима в страната.

„ЕС е най-големият търговски партньор и инвеститор в Куба. Двете страни утроиха своето сътрудничество през последните две години. Ние ще продължим сътрудничеството си относно Венецуела. Водим диалог за развитието на региона“, заяви Могерини.

Куба е един от близките съюзници на Венецуела. За това и ЕС се опитва да води преговори със страната за решаване на положението.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    7 5 Отговор
    Америка и Европа го играят "доброто и лошото ченге" спрямо Куба.А целта е ясна- рязане на ВСИЧКО,за което може да се хване Мадуро,включително и "Роснефт" като купувач на Венецуелски петрол.Отделно пък предстоят ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ спрямо Венецуела,но НЕ от Американска страна,а от Съседна държава.Плаши гаргите Русия,че "можело" да разположи Ракети в Държави от Ю.Америка.И КОИ ще са тия държави,след като ВСИЧКИ ДО ЕДНА ЗНАЯТ,че Американското ембарго просто ги чака С БУХАЛКАТА ЗАД ЪГЪЛА?А ще извади ли Русия пари да ги храни?!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дийн Мартин Димитров

    3 2 Отговор
    Кубинците са жизнерадостен народ, само танцуват и пеят но ги мързи да работят. От един мързелив народ не чакай просперитет.
  • 4 dobroto i loshoto

    2 2 Отговор
    Доброто ченге и лошото ченге! Изтъркана, но свиреща винилова плоча. Целта е да се отдалечи Куба от Русия. Това е. Вместо Русия да се облагодетелства на 100% от санкциите, то ЕС ще се опита да свали нейните проценти до 60. Така, ЕС винаго може да свири в синхрон с ФАЩ, когато това "се налага".