Last news in Fakti

14 Септември, 2019 23:56 3 816 3

Пикантните тайни на плейбоя Харви Уайнстийн

  • харви уайнстийн-
  • боб уайнстийн-
  • холивуд-
  • мирамакс

Нова книга разкрива подробности около скандала с холивудския продуцент

Пикантните тайни на плейбоя Харви Уайнстийн - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нова книга на репортерките от "Ню Йорк таймс", които разнищиха обвиненията в сексуален тормоз срещу продуцента Харви Уайнстийн, разкрива самоличността на някои от информаторите, подпомогнали разследването им, и включва нови подробности около опитите на филмовия магнат да убеди вестника да не публикува историята, предаде АР.

Книгата "Тя каза" на Джоди Кантър и Меган Туохи описва детайлно как Уайнстийн и адвокатският му екип, включващ изненадващ съюзник - юристката-феминистка Лиса Блум, се опитват да убедят репортерките, че обвинителките, сред които актрисите Ашли Джъд и Роуз Макгауън, са ненадеждни и психически нестабилни.

В книгата, публикувана от издателство "Пенгуин", е включено копие от конфиденциална бележка от Блум до Уайнстийн, датираща от декември 2016 г. В нея адвокатката пише, че е готова да му помогне срещу "Роузи-тата по света, тъй като е представлявала твърде много от тях".

"В началото те се представят като впечатляващи, смели жени, но когато биват притиснати за доказателства, "лъсват" слабостите и лъжите", пише Блум, която е представлявала жени, обвиняващи комика Бил Козби, журналиста Бил О'Райли и президента Доналд Тръмп в сексуални домогвания.

Лиса Блум впоследствие споделя с Джоди Кантър, че "дълбоко съжалява", че е представлявала Харви Уайнстийн, описвайки старанието си като "колосална грешка".

Кантър и Туохи разкриват също, че дългогодишният счетоводител на продуцента, Ъруин Рийтър, тайно им е предоставял информация за жените, които са се оплаквали, че са били обект на сексуален тормоз от страна на Уайнстийн.

Книгата "Тя каза" включва и недокладвано преди обвинение на Роуена Чиу, асистентка на Харви в компания "Мирамакс", която твърди, че той я е притиснал към легло и се е опитал да я изнасили преди две десетилетия.

Репортерките разкриват също, че две години преди да избухне скандала около Харви, неговият брат и бизнес партньор Боб се е опитал да го убеди да потърси помощ.

Пикантните тайни на плейбоя Харви Уайнстийн

Дона Ротуно, адвокатката на Харви Уайнстийн, казва, че книгата съдържа "едностранчиви обвинения" и "неадекватно проучени факти".

Шестдесет и седем годишният Харви Уайнстийн трябва да застане пред съда през януари следващата година по обвинения в изнасилването на неидентифицирана жена в хотелска стая в Манхатън през 2013 г. и в опит за принудително склоняване към сексуален акт на друга жена през 2006 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer 3.0

    21 1 Отговор
    "Невинен до доказване на противното."
    Не защитавам никого. В Холивуд, обаче, обвинението е равно на присъда.
    Например актьорът Кевин Спейси, който доскоро показваше, как работи белият дом, по време на снимките на следващият си филми, беше изгонен и друг изигра ролята вместо него. Без съдебен процес, без решение на съда, само заради това, че беше обвинен се оказа уволнен...
  • 2 SSP Alliance

    3 0 Отговор
    Харви е само началото... Вижте още информация в :

    Над маджестик - Q Anon

    https://www.vbox7.com/play:7a0148ab5f
  • 3 SSP Alliance

    3 0 Отговор
    Харви е само началото... Вижте още информация в :

    Над маджестик - Q Anon

    vbox7