Last news in Fakti

12 Септември, 2019 10:51 4 076 9

Ето какъв е най-лошият сценарий за Брекзит

  • брекзит-
  • великобритания-
  • сценарий-
  • лекарства-
  • борис джонсън-
  • безредици-
  • йелоухамър

Картината е доста мрачна

Ето какъв е най-лошият сценарий за Брекзит - 1
Снимка: Shutterstock

Британското правителство разпространи документите, свързани с т. нар. „Операция Йелоухамър“ за подготовката за хаотичен Брекзит без споразумение. Кабинетът на Борис Джонсън беше задължен да оповести плановете си с решение на парламента в последния работен ден преди разпускането му за 5 седмици. Мрачните прогнози предвиждат дори социални безредици.

Документът от шест страници бе качен на правителствената интернет страница. Картината, обрисувана в случай на Брекзит без сделка, е доста мрачна, макар и да се подчертава, че става дума за възможно най-лошия сценарий. Според документа при Брекзит без сделка може да има закъснение до три дни за преминаването на камиони с фериботи или през тунела под Ламанша и да минат около три месеца преди положението да се подобри. Възможно е значително увеличение на цените на електричеството, сериозни проблеми с доставките на медикаменти и храни и покачването и на техните цени. Проблеми с размяната на чувствителна информация между Великобритания и ЕС и още много други тежки проблеми, предаде БНР.

Съдържанието на цял параграф в документа от общо 15, е заличено. Междувременно от правителството продължават да отказват да публикуват кореспонденцията, свързана с разпускането на парламента, въпреки че депутатите гласуваха и за това. Майкъл Гоув от кабинета заяви, че искането е „безпрецедентно, неуместно и нарушава основни принципи на безпристрастността“.

Публикуваното от британското правителство за евентуален Брекзит без споразумение потвърждава "тежките рискове" на подобен сценарий - това заяви говорителят на Лейбъристката партия по въпросите на Брекзит Киър Стармър, цитиран от Ройтерс. "Сега е по-важно отвсякога парламентът да бъде свикан отново и да има възможността да прегледа тези документи и да предприеме всички необходими стъпки за спиране на Брекзит без споразумение", добави Стармър в изявление. По-рано съдът в Единбург постанови, че разпускането на парламента от премиера е незаконно.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    13 3 Отговор
    Като знаем англосаксонските диваци колко хора изпотрепаха само в България, започнат ли безредици във Великобритания, жълтите жилетки ще изглеждат като веган протестари пред тях!
    То не им е Британската империя да пълнят света с боклуци и престъпници!
  • 2 Нин

    6 1 Отговор
    Май Новичок-а е поразил не само Скрипал-ите!!!
  • 3 О.Ч.З

    3 2 Отговор
    То и сега са си крадливи след излизането цели композиции заедно със товарите ще почнат да изчезват
  • 4 среднощен

    6 0 Отговор
    Наблюдавайки информацията от "официалните документи" излизащи във връзка с Брекзит, стигаме до заключението, че при евентуално развитие на ситуацията без сделка ще последват само и тежки негативи за UK..? Никъде в официални изявления не чухме, че ще се стигне до по-добри за Англия последици...? Дори и при този негативен натиск Джонсън не "подава"..? Изводът е: - Има по-силен натиск върху него от външни фактори за да се върви към Брекзит на всяка цена..??
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 анонимен

    3 0 Отговор
    Дреме ми на големия ЧЕП за скапаните англичани! Да вървят по дяволите!

    Коментиран от #9

  • 7 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    ПРЕДСТАВЯТЕ ЛЕ СИ : ДОКЪДЕ СЕ ПРОСТИРА ЕВРЕЙСКАТА НАМЕСА В СВЕТА- СЪС СЪЗДАВАНЕТО НА "ХРИСТИАНСКАТА РЕЛИГИЯ " И НАПЪРКАЛИТЕ И СЕ ДРУГИ КРЕТЕНИЗМИ --- НАПРИМЕР ТЕЗИ В СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ !?!?!?
  • 8 Пръци

    0 0 Отговор
    И сега Ко праим?Британците ще излизат на всяка цена без оглед на ситуацията и евентуалните последици.Явно брекситът е спуснат от друго място.Идеята е да се създаде портал към Европа.А бритишите както винаги са безскруполни предатели.Но светът се промени и силите се променят.Америте усещат как изпускат ситуацията и търсят варианти.А знаете кой е стъпил на шията на америте.
  • 9 баба

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "анонимен":

    На времето Марта Вачкова каза: Омръзна ми да ме лъжат, че ей това /тук показваше показалеца си/ е 20 сантиметра.
Новини по държави: