Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Септември, 2019 21:50 3 939 43

САЩ с голяма подкрепа за Украйна

  • украйна-
  • подкрепа-
  • сащ

Отпускат на страната военна помощ

САЩ с голяма подкрепа за Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Белият дом реши да отпусне помощ от $ 250 млн. на Украйна, съобщи RT.

Подкрепата е под формата на военна помощ. Тя трябва да подкрепи украинците в борбата с проруските сепаратисти.

Още новини от Украйна

Президентът на САЩ Доналд Тръмп на няколко пъти се опита да ограничи подкрепата. Конгресът обаче го контрира и я отпуска.

Американската подкрепа беше обявена през юни. През 2017 г. беше одобрена доставката на нови оръжия за страната.

Русия вече предупреди САЩ да не изпращат оръжие на украинското правителство. Там смятат, че това разклаща стабилността в региона.

Украйна вече изказа благодарност за американската подкрепа. В същото време страната се опитва да размрази отношенията си с руската страна.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аман

    45 4 Отговор
    от сащподкрепата. Само шебешки грешки

    Коментиран от #13

  • 2 Казак

    38 6 Отговор
    Пука и на Русия за САЩ това и най големия глупак и болен мозък го знае.....
  • 3 Хаджи хаджи Българин

    59 5 Отговор
    Мандалото хлопна! Няма Крим за американците, които точеха зъби ! Няма Севастопол за краварите! А най - забавното е! Няма и донбаски въглища за американците! Мисля си, че те искаха да хванат някой за топките, дето много боли, но сами си седнаха на тях! Няма " Република вече" има Корпоративни интереси! Ние демократично че вземем от този, който има, за да го продадем на 3х цена, на този, който на ма! Много просто!

    Коментиран от #14, #35

  • 4 Последния софиянец

    55 2 Отговор
    Това са лихвите от нашите 3 милиарда за ф 16.С чужда пита помен правят.
  • 5 Слава на Украйна

    11 67 Отговор
    Скоро и Беларус ще срита наглото джудже и ще върви към пълноправно членство в ЕС, НАТО. Кочината на Злото и Лъжата ще изостава във всичко освен в исляма. Там напредва. С най-голямата джамия.

    Коментиран от #41

  • 6 Радо

    50 3 Отговор
    Ще им напечатат от американските хартийки на ксерокса във Федералния Резерв, и ще им ги дадат де се трепят като говеда после.
  • 7 666®

    34 2 Отговор
    Предишните управляващи продаваха военната помощ от САЩ на Сирия. Да видим сегашните какво ще направят. Във всички случаи Русия ще се почувства заплашена, след като най-големия и враг въоръжава много много лабилен неин съсед.
  • 8 Гнида

    39 4 Отговор
    Ей сега усраинците ще го ядът ! Откато им помагат ес и нато го ядът .... Но сега ще е върха на сладоледа ....
  • 9 Бай хой

    49 3 Отговор
    Тая помощ за спиране на огъня ли е? Май се опитват да го изгасят с бензинь.
  • 10 Барчо

    44 3 Отговор
    Колко красиво. Ще въоръжим едната част на една държава да убива населението на другата част. Малко ли са до сега избитите 14 000, та и още. Вместо да се инвестира в икономика, ще се инвестира в смърт и разрушение. Така няма никога да видим обединяване. Ако се продължи с убийствата, неминуемо ще бъдат убити и граждани на Донбас с руско гражданство, а това вече ще ангажира Русия в конфликта и едва ли ще се хареса на Зеления.

    Коментиран от #11, #19, #20

  • 11 Барчо

    31 2 Отговор

    До коментар #10 от "Барчо":

    Пък и не ми се вярва да не си поискат след време парите с еврейски лихви.
  • 12 Рашка с чашка

    7 34 Отговор
    Украинците са по-близки до българите от руснаците. Наскоро един руски професор обявяснявше защо руснаците не трябвало да освободят България. Защото руснаците били смес от славяни и тюрки от Златната орда! Това те се опитаха да наложат за нашата история. Той сам казва че в Киевска Рус се е наложил русински език, който е старобългарски. И че българите са най-стария славянски народ, а руснаците са по-близки до Златната орда и трябва да са приятели с Турция. Сравни украинците и поляците с България и каза че всички са врагове на Русия по природа. Защото са славяни, които Златната орда трябва да владее по исторически завет.

    Коментиран от #42

  • 13 Ще си

    23 2 Отговор

    До коментар #1 от "Аман":

    купят един стар Ф 16 без оръжия и ще плащат, докато са живи.
  • 14 Нямат

    26 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хаджи хаджи Българин":

    и газопреносна мрежа усрайнците, вече е говежда, затова и мучат кравите срещу алтернативните газопроводи.
  • 15 гражданин

    25 3 Отговор
    задокеанската неолиберална империя на злото продължава да сее смърт и разруха под формата на "демократични" оранжеви революции! Жалко,че използват "маши" за извратените си фашизоидни планове. Хубавото в случая е,че Русия не е хапка за соросоидните им устенца!
  • 16 Рашка с чашка

    8 16 Отговор
    Руснаците винаги повтарят като папагали че българите са воювали срещу Русия в ПСВ! Това те приемат като предателство! Само че пропускат да кажат КЪДЕ българите са воювали срещу руснаците и даже са ги разгромили, в Добруджа, в българската Добруджа, същата която руснаците са подарили на Румъния като компенсация за Молдова! Слава на генерал Колев! Ние не сме ги нападнали, а те нас, получили са го си, според заслугите си.

    Коментиран от #18, #28

  • 17 Бат Мишо

    13 4 Отговор
    Ха ХА ХА с на 1 наш самолет половината опашка тръгнали да помагат...вероятно се очаква Русия да развее бялото знаме моментално ОГРОМНА ПОМОЩ ГООООЛЯЯЯЯЯМА - особено като се има прредвид конфликта с кого е с тас помощ и за памперси няма да стигнат
  • 18 Барчо

    16 4 Отговор

    До коментар #16 от "Рашка с чашка":

    Спечелени битки, а войната изгубена. Това, което българския войн е печелил с кръв, нашите политици лесно са продавали за няколко сребърника. И това продължава и ще продължава. Не винаги с Русия, но никога срещу Русия. Казал го е умен политик.
  • 19 гост

    5 12 Отговор

    До коментар #10 от "Барчо":

    Азербайджанският природен газ от находището Шах Дениз в Каспийско море, който се доставя по тръбопроводаTANAP в Европа и Турция, се противопоставя на руския газопровод Турски поток. На фона на спадащото търсене и цените на руския газ в Европа, където има стремителна експанзия на втечнения природен газ от САЩ, който вече заема 20% от пазара, дългогодишният и редовен клиент на синьото злато на Русия – Турция, рязко намали вноса, пише той.

    През първата половина на 2018 г. Русия е изнесла за Турция 12,7 милиарда кубически метра газ, а през 2019 г. са доставени малко повече от 8 милиарда кубически метра.



    По такъв начин, спада на цените на газа до ниво от 120 долара (в Холандия) до 130 долара (в хъба NBP във Великобритания) за хиляда кубически метра, вместо от 240-250 долара, изчислени от Газпром, намаляването на търсенето и появата на такъв конкурент като TANAP, вече обещават загубите на руския монопол през 2019 г. да са 7 млрд. И по-нататъшните загуби само ще растат, подчертава експертът.



    Той обясни, че ако сега TANAP ще доставя газ по формулата 10 милиарда кубически метра за клиенти в ЕС и 6 милиарда кубически метра за Турция, то в бъдеще ще искат да разширят капацитета му до 23 милиарда кубически метра годишно до 2023 г. и 31 милиарда кубически метра до 2026г.

    Коментиран от #38

  • 20 гост

    5 11 Отговор

    До коментар #10 от "Барчо":

    Освен това, в Евросъюза се възстановиха преговорите за закупуване на газ от Туркменистан. Въпросът за тези доставки беше повдигнат по време на Каспийския икономически форум. И тук се говори за интерес към доставки до 30 милиарда кубически метра газ годишно. Вече е известно, че в проекта за тези доставки участват немската Edison Technologies GmbH и MMEC Mannesmann GmbH, френската Air Liquide и китайската Sinopec.

    В предишни свои публикации Александър Коваленко е писал и прогнозирал, че „Няма да се изненадам, ако със 100% търсене на доставки чрез TANAP, обемът може да бъде увеличен чрез изграждане на допълнителни разклонения до 60 милиарда кубически метра“.

    Също така, че спадът в цените на природния газ е ударил Русия, тъй като "Газпром" е планирал цена на газ от 250 долара за 1000 кубически метра, но е тя е достигнала до 120 долара.

    „Злойодессит“ – украинският политически и икономически блог, оценява, че Русия загуби 10 милиарда долара в търговската война между САЩ и Китай.
    Всъщност тия 250 милиона са нищо в сравнение със загубите които очакват Раша в следващите години от най-важните и приходи , от петрол и газ !!! Само за тази година ще са над 20 милиарда , а това е само началото !!! Да би мирно седяло , не би чудо видяло !! единственото жалко е , че пак ще плащат обикновените руснаци , а не комплексарското ботоксно джудже !! Но и на него няма да му се размине !!
  • 21 гост

    8 4 Отговор
    Експертите от агенцията отбелязват, че досега през 2019 г. се наблюдава забавяне на ръста на добив на петрол в САЩ , а през юни производството се е увеличило само с 45 хил.барела на ден в сравнение с началото на годината. Въпреки това годишният обем на производството на САЩ, както и преди расте силно, като ще се увеличи през тази година с 1,25 млн. барела на ден, а през 2020 т. с още 1 млн. барела на ден. Норвегия се очаква да пусне по-рано от графика дългогодишни проекти, по които работи и може да достигне до пик на добива с изпреварващи темпове. Добивът на петрол от страна на Бразилия също расте с бързи темпове, достигайки 3 млн. барела на ден през август, което е 0,4 млн. барела на ден повече от предходните два месеца.

    „Независимо, че непрекъснатото увеличаване на запасите, което наблюдавахме от началото на 2018 г. сега е прекратено, това е временно явление. Скоро производителите от ОПЕК+ отново ще видят ръст на добива на петрол, което ще доведе до връщането на пазара на значителен излишък на петрол и натиск върху цените. Задачата за управлението на пазара остава „плашеща“ за 2020 г.“, предупреждава МАЕ.
    Казано с прости думи , за следващата година е гарантиран нов срив в цените на петрола и никой не може да каже с колко , но най-вероятно дори с повече от 2014 година , която коства на Раша почти 40% от икономиката и и която не е възстановила дори наполовина и до тоя момент !!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Мартин

    2 15 Отговор
    Русия е окупирала Украйна и САЩ щяли да разклатят стабилността ако изпратят помощ на Украйна. Тази Путинова стабилност е досущ като Бойковата - да не говорим за гафовете на герб, да не се разклатила стабилността. За всички промити мозъци - след Украйна сме Ние и Румъния, ще видите скоро "братята" как ще ни нагласят да се самоизбием в тяхна ползва. Този съюз със Турция да не е случаен, нали се сещате, че това са 2-те държави които инвестират най-много в това да имат влияние в България, защото имат намерение да делят след като ни "анексират" и нас. Все пак "анексирам" звучи много по-приятно от поробя или завладея.
  • 24 Монгола

    13 3 Отговор
    Еми тогава и РФ ще даде помощ на автономните области Донбас и Донецк! В Дебалцево веднъж ги сготвиха укрите бендерски ще бъдат сготвени още веднъж, но тоя път пленниците няма да бъдат освободени!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Дориан

    8 1 Отговор
    Това и за един половинвековен самолет не стига...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Какви

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Рашка с чашка":

    руснаци пак ти се привиждат? Я провери под леглото да не са се скрили два-три взвода!
  • 29 Госあ

    3 6 Отговор
    Вижте, сащ и Русия правят предимно оръжие. Какво очаквате ? Разбира се, че ще разпалват конфликти и войни и ще си пласират оръжието, като след това ще очакват някакви облаги. Толкова е просто. Тея руснаци, най голямата страна в света, за още ламтят, а ония с амбиции за световен господар. Изроди. В същото време населението им под всякаква критика. И не може да се отрече че сащ коткат поне тия от които имат изгода, докато руснаците и тях репресират.
  • 30 Госあ

    2 9 Отговор
    А руснаците са толкова безочливи и нагли, че дори след присъединяването на Крим продължават със зверствата в Украйна. Окей, да приемем, че Крим е била област с автономия в Украйна и е проведен демократичен референдум (като в Шотландия апропо) на който аз вярвам,щото повечето там са руснаци, червената армия се е погрижила за това, защо продължават Тея уроди неземни ?
  • 31 Хрониките на Евразия

    3 8 Отговор
    Докато Песков , Кисельов Жириновски, Кадиров и прочие конници на путинизма призовават , да се превземе Киев , Берлин , Лондон и да превърнат западният свят в радиоактивна пепел , на Украйна ще и помагат и въоръжават .
    Още повече , че пример има в историята - как 3 милиона успешно водят война против 200 милиона .
    Така , че 40 милиона , напълно могат да изгасят имперските мераци на 140 милиона ..

    Коментиран от #32

  • 32 Хихихихи

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хрониките на Евразия":

    Хохълски сънища!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Kcaniba

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хаджи хаджи Българин":

    Факт!!
    В шаха , руснаците са ненадминати!!!
    Краварските покерджии, с блъфа си, саци си постшвиха клопка!!
    Сега вместо да лапат мангизи, ще лапат...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Анонимен

    2 0 Отговор
    Румъния не си продава държавата. Разбрахте ли че с милиарди лева американците ни обират с тецовете.... Плаща ме най скъпата Ел енергия......
  • 38 Трола стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Забравижда кажеш, че заради глобалното затопляне няма да ползват газ за отипление. И внимавай с глупостите, щото Северен поток 2 не се вързва със понижено търсене на газ, както и с алтернативен азербайджански газ.
  • 39 Т.К

    0 0 Отговор
    Омразата е деструктивно чувство... Разрушава клетките... Особено невроните.....
  • 40 Хрониките на Евразия

    0 0 Отговор
    Между другото , Финландия от 1939 година строи отбранителни съоръжения и бомбоубежища , до сега ..
    Защото живота до агресивен и кръвожаден съсед е непредсказуем ..
  • 41 ODB

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Слава на Украйна":

    Ти ходил ли си в Беларус бе хохол???там всички на руски говорят..Даже и парите им са РУБЛИ....хохол 😂
  • 42 Петко

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Рашка с чашка":

    Рашка,Ти май си прекалила с чашката.
  • 43 селяк

    1 0 Отговор
    Това на дипломатически език означава,че все още САЩ не позволяват мир в Донбас. Те от години задължават Украйна да не спазва Минските споразумения и да разпалва война в региона!